reklama

Wizyty u lekarza

[h=2]Skąd się bierze nadżerka?[/h]Przyczyną powstawania nadżerek są najczęściej:

• Urazy mechaniczne (spowodowane np. stosowaniem tamponów, pobieraniem wycinków w czasie badania ginekologicznego, ale także poronieniami, porodami)
  • Kontakt z substancjami chemicznymi (np. piankami antykoncepcyjnymi)
  • Choroba (np. rak szyjki macicy, drożdżyca)
  • Przyjmowanie antykoncepcji hormonalnej
  • Ryzykowne zachowania seksualne i związane z tym ryzyko zarażenia się chorobą weneryczną

reklama
Mi wlasnie wczoraj na wizycie lekarz powiedzial, ze obraz super, czysciutki, wszystko widac - czyli to znaczy ze wody plodowe sa w normie?

z tymi wodami to raczej w kontekście zwiększającego się brzuszka pisałam:tak: a co do obrazu na usg to też zależy od sprzętu jakim dysponuje lekarz..ale skoro obraz był super to i wody w normie i sprzęt nie byle jaki;-)

Zapo bo powiedziała, że mam nadżerkę i że to na to :/ A globulki to Macmiror ;-)

Hmm u mnie stwierdzono nadżerkę wielkości maleńkiego groszka ale gin powiedział, że jeśli cytologia wyjdzie ok to zajmiemy się nią dopiero po ciąży,a może nawet nie będzie takiej konieczności, bo ponoć w czasie ciąży może sama się wchłonąć.

Kitka no ona mi dała te globulki i powiedziała, że zrobi mi cytologię na następnej wizycie:-)

• biggrin.gif

reklama
Glukoza na czczo 77 czyli fajnie ale nie toleruje glukozy bo po 2 h 162 a to już za wysoko, pewnie będe musiała się kłuć i sprawdzać poziom cukru, może insulina nie wiem, oby z dzieckiem było ok.
od dzis dieta :( nawet owoców nie mogę za bardzo i nie wiem jak przeżyję bez chleba

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry