reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u lekarza

Ninnette jestem w szoku po przeczytaniu Twojej wizyty... :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:co za kretyn !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja tak jak dziewczyny piszą poszłabym do ortopedy po wskazanie do cc... Trzymaj się :-)

Ja dzisiaj o 17:40 też mam wizytę u gin i nie ukrywam, że mam cholernego stresa :zawstydzona/y: bo nie wiem jak moja zareaguje na to, że gastrolog prawdopodobnie też da mi wskazanie do cc... i jestem ciekawa czy będzie robiła problem czy nie ... jak coś to dam znać ;-)

reklama
Ninette masakra co ze złamas :/ dupa a nie lekarz z niego:/ może poszukaj gdzie indziej lekarza prywatnie i umów się na wizytę, skoro on już nie raczył wyznaczyć Ci kolejnej wizyty....
A do mnie właśnie zadzwonili, że mi przekładają wizytę z wtorku na czwartek, bo moja gin. jest chora a i tak przyjmie mnie jakaś inna...
Dziewczyny czy Wam tez tak bardzo cierpną dłonie w nocy? ja się normalnie z 5 razy budzę przez to, kolejne 5 razy do toalety (ostatnio coraz częściej:/) tak, że może przesypiam 2h w nocy:/ i odkąd zaczęły mi cierpnąć te dłonie to też mi spuchły i mam palce jak parówki, trudno mi cokolwiek odkręcić....

Noelle spokojnie. Mi się wydaje, że te różnice to wina aparatury. Na pewno wszystko jest ok. Poprzednio też cię nastraszył a wyszło, ze wszystko jest ok.
Ninette w żadnym szpitalu nie podważa skierowania , nikt na siebie nie będzie brał takiej odpowiedzialności. Mnia akurat nie dziwi to, ze on chce kasę. W pl cc na życzenie nie ma. Chcesz mieć płacisz. Dziwię się ze o stawce tak pozno była mowa, no i podejscie gina tez pozostawia wiele do zyczenia.

Aśka, niestety nie mam żadnych dowodów na wczorajszą naszą rozmowę, więc nie bardzo mam podstawy do tego żeby cokolwiek zgłaszać :baffled: doktor przyjmuje w Otwocku i tam też w szpitalu jest ordynatorem.

Sun7 nie stresuj się, jak masz normalną lekarkę to nie będzie Ci robiła żadnych problemów

kolorowa20 ja nawet nie wiem czy jeszcze jakąś wizytę mieć powinnam i czy może jakieś badania powinnam mieć zrobione :baffled:
mnie cierpnie zazwyczaj tylko lewa dłoń, ale niezbyt często, czasami się zdarza

Ninnette - ty płacisz ty wymagasz. Wygrnij mu to powiedz ze jezdzusz do niego 50 km bo mu zaufalas.. Ze chciałaś tylko pogadać o cc a ten obrazu z takimi tekstami.... No ale ch...j

Noelle - nie martw się.. Czytałam teraz o tym na necie i były podobne przypadki do twoich które nie potrzebnie były tylko stresem obarczone i wystarczy ze dziecko się inaczej odwróci i już inny wymiar będzie. A usg nie daje pewności wymiarowych.

J-ulka - gratulacje udanej wizyty ;)

kolorowa - mnie cierpną bardzo, czasem długo nie mogę "dojść do siebie". Ale ja do tego biorę Metocard na serce i on też potęguje drętwienia. Ale generalnie to chyba normalne, przez te wszystkie uciski na żyły.
Ja rano budzę się ze spuchniętymi dłońmi, a potem mi przechodzi. Za to stopy mam cały czas jak balony-balerony.

Ninnette ja bym nie darowała i zrobiła tak jak radzi Aśka. Jeżeli to jest placówka państwowa albo sp. z o.o. ale ma podpisany kontrakt z NFZ to zasranym obowiazkiem lekarza jest przeprowadzenie porodu tak zeby ani mamie ani malenstwu nic sie nie stalo. :angry: Od 3500 zl to zaczynaja sie porody w prywatnych klinikach a doktorek z panstwowej placowki stara sie zrobic swoj ogrodeczek i na boku kase przytulic :angry:
Mozesz tez to zglosic do wladz szpitala i rzadac przeprowadzenia ciecia przez innego lekarza !!!

A w ogole to ja bym zrezygnowala calkowicie z wizyt u tego dra i porodu w tym szpitalu i poszlabym gdzieś indziej... Od Otwocka do Wawy niedaleko... moze lepiej tam ???

Noelle już niedługo, wytrzymasz jeszcze troszeczkę... ;-)

Ja mam wizyte za 2 godziny....

ALG, do Warszawy nie daleko, ale nie mam żadnego pojęcia na temat warszawskich szpitali :baffled: orientujesz się może coś?
samych dobrych wieści na wizycie życzę ;-)

Jeśli chodzi o lekarzy to mogę polecić moją Panią dr (namiary mogę podac na PRV) bardzo sobie ją chwalę. Ona pracuje w szpitalu Czerniakowskim na stałe.

W temacie szpitali to poza Czerniakowskim dużo znajomych chwali sobie szpital na Madalińskiego albo na Inflanckiej. Jest nas tu kilka z Wawy i okolic to może inne dziewczyny coś Ci podpowiedzą bo ja osobiście mam zamiar rodzić u siebie i na Wawę się nie wybieram ;-) no chyba że nagle pojawią się jakieś wskazania... tfu tfu...

reklama
Ninnette- na Twoim miejscu poszlabym po zaświadczenie do ortopedy i była wciąż przygotowana psychicznie na cc. Jak dziewczyny wyżej piszą w szpitalu, gdyby robili problem to postraszych że nagłośnisz sprawę jesli coś się stanie i spotkacie się u adwokatów. Niesądze by szpital tak ryzykował i podważał w ostatniej chwilii decyzję inengo lekarza. :tak: Możesz tez pomyslec o rodzeniu w innym szpitalu jeśli jest inny w pobliżu, z tym samym zaświadczeniem, a będziesz spokojniejsza że Twój lekarz nie jest tam ordynatorem.
Olga- Super wieści i oby do 37-38tyg.
Noelle- Spokojnie pamiętaj, że każda aparatura i każdy lekarz nieco inaczej wykonuje pomiar stąd te różnice. Taki stres jest Tobie i małej niepotrzebny. A i jeszcze troszkę czasu w brzuszkach nasze maluszki mają więc i czas na podtuczenie i dalszy wzrost jest.
Szkoda, że lekarze tak często niepotrzebnie stresują swoje pacjentki...

Do góry