reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u lekarza

hihi dobrze DotaZ ,ze sie do naga nie rozbierasz;-)
A maz nie czuje sie dziwnie jak obcy facet zaglada zonie w inntymne miejsce? Moj by chyba go pokroil na kawalki;-):-D

reklama
:-) a więc ja juz jestem po wizycie i musze wam powiedziec ze jestem bardzo zadowolona. moj gin zrobil mi dziś niespodzianke i zrobił mi usg 4D normalnie szok jak fajnie bylo zobaczyc mojego szkraba prawie tak realnie. wogole to ma bardzo pulchne policzki, zadarty nosek i usta w kształcie serduszka.

mam jedną fotkę gdzie widac wlasnie kawałek bużki wiec zaraz wstawie na watku usg. poza tym mały drapał sie jedną rączką po główce a drugą drapał sie po swoich klejnotach....nawet gin miał ubaw;-)

badanie ginekologiczne tez oki. szyjka w porzadku ph śluzu też oki i co najważniejsze nie sączą mi sie wody bo juz schizowałam....

w sumie przytyłam 9 kg od poczatku ciązy. maluszek ma niespełna 40 cm i wazy półtora kilograma:tak:

lekarz powiedział ze musze wytrzymac jeszcze 7 tygodni i bedzie dobrze. genaralnie wg usg moj brzdąc jest większy o ponad tydzień:-)

nastepna wizyta za miesiąc a pozniej juz co dwa tygodnie,.

a no i oczywiście na moją hemoglobine 10,6 dostałam żelazo...i wygląda na to ze bede je brała do konca ciąży.

a jeśli chodzi o drętwienie ręki...to nic z tym zrobic nie mozna. to objaw ciąży, ucisk na nerw a hormony powodują zbieranie sie wody w nadgarstku stad to wszystko. niestety tak moge miec już do konca ciąży....nie dobrze bo jest to bardzo nieprzyjemne uczucie.

No to i ja zdaje raport po wizycie.

U mnie prtaktycznie wszystko oki, pozatym że zaczyna sie u mnie anemia... ale jakos sie nie przejmuje, bo ginka powiedziała że to normalne pod koniec ciąży i jeszcze mnie pocieszyła, że teraz wyniki są tylko minimalnie odchylone, ale że bęą gorsze:confused::baffled::-D Przepisała mi na tą anemie cośtam, chyba właśnie żelazo z kwasem foliowym.
Pozatym szyjka oki, krzywa cukrowa też idealna, toxoplazmozy nie mam -uff:-)

A no i po raz pierwszy zbadała mi tętno maluszka, słyszałam znów serduszko przez chwileczke:-) Fajnie.

Następna wizyta za miesiąc tj 8 listopada a 6 listopada USG...

Aha pytałam o kłucia te w okolicy pępka i powiedziała, że moga występowac, maluszek jest już duży rozpycha sie i naciska na nerwy, a i nasze wnętrzności są pościskane strasznie juz, wiec jakieś kłucia koło pępka czy po bokach są normalne. Bóle krzyży też, parcie na pęcherz, twardnienie brzuszka (nie częste i nie regularne) też są normalnymi objawami, na każde te bóle kazała brać no-spe.
A jeśli czuujemy parcie ku tyłowi, albo regularne twardnienia brzucha, albo bóle które po no-spie nie przechodzą wtedy trzeba koniecznie udać sie do szpitala, bo to już cos znaczy.
Mdłości i wymioty też są normalne ze względu na pościskane kiszki i ogólnie układ pokarmowy, i ucisk na żołądek także jeść często, a po troszke żeby sie nie zapychać bo niema nato miejsca:-D

Przytyłam tylko 1 kg od ostatniej wizyty

No i tyle.

viki ale Ci zazdroszcze USG... ja swojego malucha dopiero za miesiąc zobacze ito juz ostatnij raz:-( no ale płeć w końcu poznam:-D
Mi też drętwieją ręce podczas snu, a raczej lewa ręka... ale śmieszniejsze jest to że nieraz budze sie bo mi zdrętwiało.... ucho!!!:szok: Powaga!!! Niewiem czy mam taką głowe ciężką czy co??;-)

reklama
No to ja juz po wizycie.Raczej po USG4d.
Najwazniejsze to to ,ze Antos caly i zdrowy, lozysko dobrze ukrwione , wszystkie przeplywy itp w normie.:-) Lekarz naprawde swietny, caly czas wszystko opisywal i zartowal.Maly zakryl buzie nogami i rekoma wiec niewiele zobaczylismy na tym 4d i nie mam chyba czego wam specjalnie pokazywac:dry:;-)
No a teraz najlepsze: Antek jest ulozony posladkowo i jesli sie nie odwroci to mam spore szanse na porod posladkowy:szok::no::-( Witek w sumie tez bardzo dlugo byl w takiej pozycji ale odwrocil sie doslownie na pare dni przed porodem(co podobno rzadko sie zadarza) Tylko ,jest jedna roznica.Przy pierwszej ciazy takie ulozenie jest wskazaniem do CC a przy drugiej juz nie:shocked2::-:)-:)-:)sorry:
Powiem wam ,ze mam teraz niezlego pietra

Do góry