reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u lekarzy, badania nasze usg

Paaaula84, witaj!
U mnie też się skróciła szyjka. Termin mam tak jak Ty- na 13 lutego:-). Wszystko będzie dobrze, dużo odpoczywaj i nie stresuj się za mocno! Teraz już bliżej, niż dalej do końca.

reklama
Cześć dziewczyny jestem Eliza i też jestem nowa:)
Termin mam na 26 luty 2014, jestem w 30+2 tc. Leżę plackiem od 23 tygodnia ciąży. Moje problemy to miękka i skrócona szyjka macicy oraz skurcze. Pozdrawiam:) aha i będę miała córeczkę Olę:-)

Moja ginekolog powiedziała mi na ostatniej wizycie, że od skończonego 34-35 tc pozwoli mi trochę wstać, żebym miała siłę urodzić. Także odliczam dni:)

Witaj Eliza:)))
Wiecie co zaczynam czuc sie jakas wyobcowana bez tej skracajacej sie szyjki:tak::-D
Wiec bede solidarna i napisze, ze tez duzo leze tak profilaktycznie hehehe:-):-):-)

ciesz się że Ci się nie skraca:) moja ,,przygoda" z szyjką rozpoczeła się niewinnie. Na usg połówkowym i przy badaniu lekarka stwierdziła że robi się miękka na usg dopochwowym miała 4 cm, (ciążę zaczynałam z 4,5cm) także nie było źle. A potem IP w 23 tc ponieważ dopadły mnie skurcze. I tak od tego czasu leże. Teraz ma ona około 2 cm ale jak wstanę chociaż do toalety to brzuch mam jak kamień:-(

E eliza to ja nie mam tak żle-pocieszyłas mnie ;-) Ja w 26tc miałam twardnienie itd szyjka teraz sie utrzymuje na 3cm i jest twarda od miesiąca :-D Chodze normalnie na zakupy itd, troche sie oszczędzam ale jak tylko moge to też leże :-) Ale juz miesiąc ponad przeleżałam troche w domu troche w szpitalu. Lekarz mówi że w styczniu rodzimy:-)

Myg mój gin nic narazie nie mówi o porodzie. Tyle co powiedział, że na pewno urodze w pierwszej połowie lutego. Ciekawa jestem co powie teraz na wizycie po mojej ostatniej akcji. Niestety jak byłam w szpitalu to nie trafiłam na jego dyżur, żebym mogła z nim dłużej pogadać.

reklama
Moja lekarka jest dobrej myśli i powiedziała że powinnam donosić ciążę. I tak jestem w lepszej formie psychicznej niż w 23tc ale to zrozumiałe. Także biorę leki a jest ich sporo i leżę. Ja wychodzę tylko na wizyty do lekarza i mąż mnie wozi do moich rodziców od czasu do czasu ale samochodem to 1 min drogi i u nich też tylko na leżąco.

Ostatnia edycja:
Do góry