reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

wizyty u lekarzy/położnych , usg , badania i inne

Ja już po wizycie;-) Młodzież ma już 1,5 kilograma!! Więc mam co dźwigać:-D Ja przez 4 tyg.przytyłam 2 kg no cóż.. taki urok ale nie jest źle jak pani doktor powiedziała od początku ciąży 7 kg na plus. Hemoglobina nie jest najgorsza mam brać żelazo forte i pozostałe tabletki jak ostatnio, następna wizyta 18 go października.
P.S jak na usg zobaczyłam buzię i machający paluszek tak jak na "nu,nu" to aż świeczki w oczach miałam:-D

reklama
ja już po wizycie, moje wyniki glukozy w porządku :) a wizyta miło przebyła, jak zwykle na dzień dobry jak się czuję, co tam u mnie ;-) później wpisanie wyników do karty, ważenie (przytyło mi się troszkę, ale nie mam pojęcia gdzie to idzie :rofl2:) później fotel, pobrała mi posiew GBS, badanie, i bada, bada, bada i mówi, że coś tam twardo jest, myślała, że główka tak nisko, USG i okazało się, że to pupa :-D ogólnie waga Małej 906gramów wzrostowo dobrze, termin się zgadza (26.12), nie chciała się obrócić żeby buźke pokazać, tylko głową była odwrócona, i nogę chwilę widziałam :-) ale kopała, aż mi się brzuch podnosił :-D co wizyte to inaczej jest ułożona, ostatnio była główką, a dziś pupką. Pod koniec moja ginekolog powiedziała mi, że widzi i czuję, że mam skurczoną macicę bardzo, i przepisała nospe i asmag każdy 3x1 każdego dnia. Mam więcej leżeć, i szczególnie sie nie denerwować, nie stresować, bo mogę urodzić wcześniej. (ale jak tu się nie stresować jak tu tyle problemów :-()
coś tam jeszcze o badaniach mówiła, kolejne skierowanie morfologia, mocz, jeszcze mam na toxo drugi raz zrobić. Mówi, że powymyślali tyle tych badań, i nawet mi pokazuję, że jest ustawa o tym i że trzeba. Bo jak coś to na lekarza każdy zwala. Na nastepnej wyzycie dostane jeszcze raz sierowanie na powtórkę kilki badań. A wizyta na 4 tygodnie.

aa, własnie wyczytałam w mojej karcie ciąży, że mam skróconą szyjkę macicy.. kurczę, boję się troszkę, że mogę urodzić wcześniej..

Ostatnia edycja:
I ja melduję się po wizycie:)
Wszystko w najlepszym porządku. Córeczka ma również 1,5 kg..aż się zdziwiłam że tak urosła w ciągu 3 tygodni, jest raz większa niż była. Następna wizyta 10 października.:-)
cayoka i Aga-krg gratuluje udanych wizyt.

Gratulacje udanych wizyt !
cayoka - nie zamartwiaj się , też mam skróconą i w kształcie v i jak dobrze pamiętam to nie tylko ja ;-) trzeba bardziej uważać i leżeć , mi się skróciła do 4 cm i kształt v , tydzień później miała 5 cm i była zamknięta , a 2 tygodnie później 3 cm i znowu v , to się zmienia , trzeba jak najwięcej leżeć .

Ag - Krk - gratulacje dużej dzidzi :) masz co nosic, a 0,5 kg na tydzień to ponoc normalne ;) jak masz 7 kg na plusie to super :)

cayoka - uważaj na ta szyjke - doktor dobrze mowila zebys odpoczywała, odpoczywała i leżała ile sie da :)

mb89 - gratulacje maleństwa :)

Mam wyniki nie wiem jakim cudem ale poprawiła mi się morfologia, mocz ok, żelazo 12,4, glukoza na czczo 4 (norma 3,9 - 5,5), glukoza po 2 godzinach 5,87 (norma do 7,8), tylko tsh mnie zastanawia na początku czerwca miałam 0,375 a dzisiaj 1,558 (norma 0,350 - 4,940)

reklama
Domi 85 wyniki dobre, jeśli mieszczą się w normie to nie ma się czym przejmować :tak: hormony szaleją i czasem jest wiecej czasem mniej ;-) Ja sama co wizyte jak przynoszę wyniki to mam niskie, wysokie, niskie, wysokie :-D

Do góry