asienka_r
mama Ani i Gabrysi
Jakoś bardzo długo to u Wad trwa. Kingus kiedyś pisała, że jej pediatra mówił, że po 5 dniach może brzuszek dziecko boleć
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Bo nie wie, lekarz to nie jest jasnowidz, żeby patrząc na dziecko był w stanie powiedzieć, co go uczula.
U tak małych dzieci to jedynie obserwacja codzienna dziecka może coś powiedzieć. Taka zabawa w chybił trafił niestety. Ale innej metody na razie nie wymyślili, są testy z krwi i testy skórne, ale one u niemowląt są słabo miarodajne.
Są powszechne alergeny, można sobie z netu ściągnąć, choć ja przy Krystianie dostałam taką kartkę z wypisanymi rzeczami, które uczulają najczęściej i trzeba próbować poprzez odstawianie i prowokacje co jakiś czas.
Na szczęście większość dzieci wyrasta z alergii.
U mnie też bąki idą a kupa pojawiała się po 2 dniach. Wczoraj były aż 2 nie wiem czy to zbieg okoliczności ale znowu zaczęłam jeść powidła śliwkowe;-);-)Niby nie ma kolek ale bąki idą straszne, jest ich sporo i czasem mam wrażenie, że młoda ma z tego powodu jakiś dyskomfort ...
ah te za przeproszeniem gówniane kłopoty....
u nas od 2 tygodni kupa też jest raz na tydzień. Pierwszy raz w 7 dobie podałam kawałeczek czopka, wczoraj młoda zrobiła sama - to była 6 doba od poprzedniej. Kupa była, żółto-jasnobrązowa, raczej wodnista (wsiakło w pieluchę, nie miało konsystencji jajecznicy) i delikatnie mówiąć trącała... zresztą jej bąki też lekko trącają...no i zastanawiam się - czy jak zacznę podawać np. BioGaia to to trawienie się polepszy? Niby nie ma kolek ale bąki idą straszne, jest ich sporo i czasem mam wrażenie, że młoda ma z tego powodu jakiś dyskomfort ...