Hej,
dziękuję za ciepłe słowa

amethys, tak się zastanawiam o co mogłabyś pytać lekarzy. Jeśli zapewniają, że kontrola oczek będzie, to pilnuj, żeby faktycznie się odbyła. Wtedy możesz zapytać, który stopień retinopatii się rozwinął, oczywiście życzę Wam, żeby ominęło Was szerokim łukiem. Co do skanu główki, to bardzo fajnie, że wylewów nie było. Sama nie wiem, czy kolejny skan warto byłoby zrobić dla pewności, właściwie o to też możesz zapytać. O rehabilitację pytaj, to ważne, żeby ktoś obejrzał Małego pod tym kątem. Ja trułam im o to, bo średnio chcieli i wyprosiłam wizytę u rehabilitantki. Wiele nie zaleciła ale zawsze coś podpowiedziała (mamy to szczęście, że Wojtuś naprawdę bardzo dobrze sobie radzi). Co do karmienia to spokojnie, daj mu czas, próbuj zawsze kiedy możesz ale też nic na siłę. Zobaczysz, w końcu nauczy się jeść, albo z piersi albo z butelki (to naprawdę nie koniec świata a mówi ci to entuzjastka karmienia piersią), cierpliwości

wiem, że łatwo mi się mówi ale musisz dać mu czas a sama się nie denerwować. A pokarm ściągaj póki możesz, zawsze się przyda

I powiem Ci, że jak teraz patrzę wstecz to trudno mi uwierzyć, że dałam radę ale nie ukrywam, byłam mi bardzo, bardzo, bardzo ciężko. Ja to dosłownie przetrwałam, z godziny na godzinę wtedy.
My dziś odwiedziliśmy nasz pierwszy szpital, ale były emocje, oczywiście płakałam a trafiliśmy na TAKĄ zmianę, wymarzoną, były pielęgniarki, które opiekowały się Wojtusiem na początku, w krytycznym czasie, wiecie, wspaniale było

i lekarka, która przy porodzie była i ach, wspaniałe osoby, naprawdę, warto było cały dzień poświęcić na odwiedziny. Zawieźliśmy kosz słodyczy i zrobiłam pamiątkową tablicę ze zdjęciami Wojtusia od urodzenia do dnia obecnego. Zrobiłam to przede wszystkim dla innych rodziców, bo pamiętam, jak historie innych dzieciaczków wywieszone na tablicy dawały mi nadzieję.
Tamten oddział na pewno jeszcze będziemy odwiedzać i wysyłać kolejne aktualne zdjęcia.
A Wojtuś spał w aucie ale jak stawaliśmy to smęcił, syn mój nieodrodny, wszystkie moje dzieci tak miały
Uploaded with
ImageShack.us