reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wózki, ciuszki i inne rzeczy dla naszych dzieciaczków - NOWY -(STARY ) WĄTEK ;)

Julia, Magdziara szczęściary z Was :tak::-D też już bym chciała tyle mieć rzeczy dla maluszka ;-)

Jeśli chodzi o praktyczną stronę butelek, to najlepiej żeby miały odkręcane dno (łatwiej umyć), bo to, że powinny być antykolkowe i miały anatomiczny smoczek to standard ;-)

reklama
Ja polecam Avent. Choć Wojciaszek dużo z butelki nie korzystał. Trzeba tylko pamiętać, że jak się już zacznie kupować coś jednej firmy, to potem najlepiej z ta firmą "ciągnąć", bo wszystko będzie dobrze pasować (gwinty, zakrętki, itp.)

No to ja się pochwalę. Wróciliśmy od teściów...i rodzice męża dają 1500 na wózek. ale super.
Julia no to już w sumie masz sporo!!:-)
Martusia ne martw się zdążysz kupić;-)skończysz kuchnię i potem będa ciuszki i ciuszeczki
Co do butelek to słyszałam równiez dużo pochlebnych opini na temat Aventu. Jest taka butelka z Aventu tzw. treningowa, ułatwiająca przejście z piersi na butelkę właśnie.Kosztuje ok 30 zł. Wygląda tak
ea2vx4.gif

Co do butelek o których Marta pisze, tj z odkręcanym dnem znam takie: Dyduś(ok10zł)
Canpol babies - wygięte butelki z odkręcanym dnem, wykonane z poliwęglanu, zmniejszają ryzyko powstawania kolki u niemowląt. Kształt ułatwia karmienie. Pamiętaj, aby butelkę podawać dziecku w sposób przedstawiony na rysunku. Standardowo wyposażone w smoczek silikonowy okrągły (prosty) o przepływie wolnym. Butelki mogą być poddawane wielokrotnej dezynfekcji.
( ok15zł).
2n99gs8.jpg

Fajnie prezentuja się buteleczki Nuby i mają taki bajer - czujnik ciepła (kosztują ok 30zł). czujnik ciepła ostrzega przed zbyt gorącym posiłkiem: OK.-temperatura idealna (33-39,5 st.C), H- zbyt gorące, by jeść (powyżej 39,5 st.C)
butelka posiada: silikonowy, trójprzepływowy smoczek ze specjalnymi guzkami, które masują dziąsła, nasadkę zabezpieczającą przed wyciekaniem płynu oraz antypoślizgową podstawkę zwiększającą stabilność.
24xnqs7.jpg

Jejku ale macie słodkie te ubranka:-):-)
Magdziarko to super prezent dostaliście od rodziców:tak:

W sprawie tych butelek to ja nadal nie wiem jakie wybrać bo jest tego za duzo:szok: Chce kupić sterylizator i chyba wtedy musiałabym dopasować już sobie firme tak jak Mamocik radzi...

reklama
Do góry