reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wózki, ciuszki i inne rzeczy dla naszych dzieciaczków - NOWY -(STARY ) WĄTEK ;)

a to wózek tylko my wybraliśmy inny kolor - beż cappucino, dodatkowo można go zmienić na spacerówkę, jest folia i moskitiera plus torba, nosidełko - fotelik można dokupić, koła pompowane przednie skrętne z możliwością blokady

reklama
Asia ja mam łóżko z materacem po sobie więc nie musiałam wybierać tej opcji, ale to bardzo dobry i praktyczny pomysł, my sypialnię mamy małą więc dzidzia ze mną będzie spała w oddzielnym pokoiku, poza tym mąż wróci do pracy i byłby niewyspany. U nas jest taka możliwość bo mieszkamy w domku,ale gdyby było inaczej jakoś byśmy sobie poradzili:tak:
a pokoik będę malowac sama mam już wybrane szblony będę odrysowywać tylko dokupię farbki

Aniknulka;
bardzo ładny wózek - robi wrażenie :-)
my w sumie w Dziecinnym pokoju mamy łóżko, co więcej jest tam także łóżeczko - pozostałość po Dzieciach J. ja jednak chciałabym wszystko zmienić i mieć nowe mebelki, łóżeczko itp. Chyb mnie zrozumiecie...
również mieszkamy w domku i można w związku z tym poszaleć

Asia oczywiście, że rozumiem.:-D Jak masz taką możliwość to korzystaj:tak:

Ja na początku też chciałam kupić nowe ale mama mi odradziła, że dzidzia podrośnie i może je zniszczyć więc zostaję przy swoich całkiem użytkowych później jak podrośnie (6-7 lat) wtedy pomyślę o kupnie, poza tym nasze ostatnie wydatki trochę uszczupliły budżet domowy a jeszcze masa rzeczy do kupienia - ciuszki pieluchy, itp. i odkładam meble na później:-D

Aniu śliczne łóżeczko :-) a kołyska Julio przecudna :tak:
Widzę, że nie tylko mi się wydaje, że 2 wyjmowane szczebelki to za mało :-D Dzięki dziewczyny za rady :tak::-)
Zastanawiam się nad tym łóżeczkiem, bo nie wiadomo czy rodzinne przechodnie zdąży do nas wrócić w ciągu kilku miesięcy i możliwe, że będziemy kupować nowe :sorry2: ale już wiem, że 3 regulowane pozimy i przynajmniej 3 wyjmowane szczebelki :tak: z szufladą nie chcę, bo tak jak Magdziara pisała, to siedlisko kurzu, a można kupić takie fajne skrzynie na kółkach i jakoś zagospodarować to miejsce pod łóżeczkiem :tak:
Bujanego łóżeczka nie potrzebuję, bo chyba kupimy bartatinę, a ona ma funkcję kołyski w gondolce, a że gondolka jest spora (80 cm) więc na rochę starczy :tak: poza tym znajomym urodziła się córeczka w maju, mają maritę (82 cm gondolka) i jeszcze używają gondolki, więc mam nadzieję, że bartatina też wystarczy do przezimowania maluszka ;-):-)

a co myślicie o kaftanikach, wiązane czy zapinane. moja mama uważa, że wiązane bo te drugie po praniu się rozłażą, sama już nie wiem,:no:

Ja się tyle naczytałam o ciuszkach dla maluszka i jedno wiem: kaftaników tylko kilka, bo są mało praktyczne, podwijają się itd. Ale kilka na pewno kupię na początek, żeby pępuszek sobie oddychał :tak: i kupię zapinane, bo jakoś nie jestem przekonana do niczego ze sznureczkami dla małego dziecka :sorry2:

A dzisiaj jak wracalismy od ginki mąż mnie zaskoczył, bo powiedział, że trezba po mału kupować wyprawkę dla mnie i maluszka do szpitala :shocked2: normalnie szok :szok: a ja go durna zgasiłam i powiedziałam, że najpierw remont, bo i tak nie będzie miejsca na dzieciackowe rzeczy :sorry2: ale jedno co mnie pociesza, to fakt, że chyba przed świętami mężulek dostanie tydzień zaległego urlopu i ruszy w końcu ten durny remont (jeszcze sie nie zaczął, a ja mam juz go dość:sorry2:)

Ja dla Kacpra miałam łóżeczko z 3 stopniową regulacją i dwoma wyjmowanymi szczebelkami i one nam wystarczyły. Mieściłam się między nimi jak uczyłam Kacpra jak wychodzi się z łóżeczka:-D i przerwa była naprawdę wystarczająca. Teraz na początek kupujemy kołyskę taką 90cm*40cm około. Maluszek bedzie z nami więc zaoszczędzę trochę miejsca a i w nocy będzie można trochę pobujać :-D Bo zakładam z góry ze dzidzia będzie taka krzykliwa jak Kacper, a wolę mieć miłą niespodzienkę jeśli okaże się inaczej.
A teraz prZypomniały mi się nocne wstawania:szok:. U mnie Kacper budził się po 5-6 razy w nocy do 15m-cy pomimo że od 8 miesiąca był na butli. Takie miał chyba przyzwyczajenie. a jak był cycowy to jeszcze częsciej. Ale teraz już wiem ile nieprzespanych nocy można przetrwaćbo kiedyś to było dla mnie niepojęte zawalić dwie czy trzy nocki z rzędu.

lozeczko mam po synku sprawdzilo sie przy pierwszym to i sprawdzi sie przy drugim :tak:
zrobilyscie sliczne zakupy ja nadal wstrzymuje sie z decyzja kupna wozka mam jeszcze czas tak bynajmniej sobie to tlumacze;-)
kaftaniki mam i wszystkie na zatrzaski badz guziczki tych sznurowanych nie lubilam.butelki polecam aventu glownie z nich korzystalam.
agusia ja sobie dzisiejszej nocy przypomnialam co znacza nocne pobudki:baffled: moj synek wczoraj zrobil sobie drzemke o 16.30 zasnol mi w aucie i tak spal ze nieszlo go dobudzic i wstal dopiero o 3 nad ranem:baffled: a dzis od rana mam oczy na zapalki:baffled:

reklama
a ja mam sporo kaftaników :-) w większości są na zatrzaski ale i wiązane się znajdą :-)
mata;
do mężulka chyba dotarło, że jeszcze troszeczkę i będzie czerwiec :-)

Do góry