Szwarou
My kupujemy X-landera XA. Początkowo chcieliśmy X1 (XA lepiej się prowadzi przez skrętne przednie koła, które zresztą można zablokować).
Trochę się naczytałam o x-landerach. Ogólnie największe zarzuty dla tych wózków to:
1. Mała gondola (od ubiegłego roku powiększyli).
2. Ta nieprzekładana rączka.
3. Waga (ale ten xa na prawdę super się prowadzi przez te obrotowe kółka-próbowałam w sklepie-rewelka).
4. Podnóżek, który kiedyś chyba był nieregulowany, a obecnie na pewno jest, bo sprawdzałam.
Poza tym trochę się też zasugerowałam opiniami znajomych, które są zadowolone z tego wózeczka.
Musisz też pamiętać, że jeżeli zdecydujecie się na xa to czym prędzej biegnijcie zamawiać (jest to najbardziej "chodliwy" model x-landera i producent z tego co wiem się nie wyrabia-jak masz fuksa dostaniesz od razu, a jak nie to musisz czekać ok. miesiąca my zamawialiśmy jakieś 2 tyg. temu i nie dał nam pewności, że pod koniec kwietnia będzie-będziemy mieli zielony, a na stanie był tylko moro-brzydki).
Moja rada: jak chcecie trochę zaoszczędzić poszukajcie na allegro. Ja kupiłam gondolę+adaptery za 265zł (z przesyłką) i x-car +adaptery za 215 zł, a za spacerówkę ze stelażem 910 zł (nowa). Pamiętaj wtedy tylko o tym żeby kupić gondolę z 2007 roku (ona jest w takiej samej kolorystyce co 2008, bo te z 2006 są mniejsze, a poza tym adaptery zdaje się są inne i nie pasowałoby Wam na stelaż).
Mam nadzieję, że pomogłam.
Pozdrawiam