Kwiateczek, no więc cieszę się ze ten wózek ma jednak jakies zalety, bo kupowałam go jako zastępczy badziew ;-)
Dzisiaj sprawdziłam go, a raczej nie ja tylko babcia, którą wywaliłam z Nikolką na spacer. Ja w tym czasie WRESZCIE poszłam do fryzjera (po pół roku!).
Babcia z tym moim Perfectem (którego uzywałam do tej pory) nie dawała sobie rady. Nie potrafiła nim jeździć gdy miał odblokowane skrętne koło. no i pisałam Wam ze ciezki był jak cholera - ja na spólkę z jakimś pomagierem miałam straszne problemy, nie mówiąc o sytuacjach gdy nie było nikogo na horyzoncie i sama musiałam wtachać dziecko z wózkiem na piętro!!!
No więc Mirage jest o niebo lżejszy!! Sam wózek podniosę jedną ręką. Z Nikolką nie mam większego problemu go wtachac na piętro. A z drugą osobą to niesie się go po prostu jak piórko!!
Kółka całkiem dobrze się sprawują (troche im sie zdarzy nie nastawic i jedzie któres bokiem póki mu sie nie odwidzi, ale nie stanowi to jakiegos większego problemu).
Na śniegu - do kitu. Zresztą tak jak mówiłaś Kwiateczek

Drgania są, no ale trudno byłoby mi sie nie czepiać po przesadzeniu dziecka z dużych pompowanych kółek na te piankowe mniejsze...
Jak dla mnie (161cm) nieco za wysoko rączka. Dla mojego M (180cm) idealne.
Pewnie dlatego cięzko mi go podbijać :-( i to jakby póki co jest dla mnie najbardziej problemowe.
Beznadziejna jest regulacja oparcia!! Jeszcze czegos takiego nie widziałam

Rozkłada się na leżąco. Aby podniesc to trzeba z obu stron zapiąć klamerki (zajmuje to chwile, a i dwie ręce sie przydaja do tego). A zeby podniesc oparcie do pionu to zatrzaskuje sie oparcie w plastikowe zatrzaski

No więc każda pozycja wymusza inne działania bo są rózne sposoby regulacji jednego oparcia

To dla mnie istna ciekawostka... Ale szcze jakos dramatycznie narazie nie przeszkadza, bo nie miałam potrzeby jeszcze zmiany pozycji z dzidzia w środku.
A! Nie ma foli przeciwdeszczowej w komplecie (jest okrycie na nózki). A sama folia graco kosztowała nas 80zł

. Przypomnę ze wózek 270zł...
Sumując to wcale tak korzystnie już nie wygląda
Najważniejsze ze Nikolce szalenie się podoba!!!! Cały spacer śpiwała babci i zwracała na wszystko uwagę (do tej pory jezdziła twarzą do mnie)!!! Strasznie lubi w nim siedziec nawet w domu.