reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wózki

Ja jak widzę nieco starsze dzieci ( nieco czyli powiedzmy półtora roku, 2 latka) w tego typu wózkach ( w buggsterze nie widziałam tylko w quinny zapp i bd magic) to widzę jak kombinują z nogami, żeby stopy wygodnie ułożyć. Stylistyka bardzo fajna. W lecie jak widziałam często jedną dziewczynę z zappem to tylko z pod okularów patrzyłam jak tak, co tam, skrzypi czy szeroki itp. jak ją widziałam ostatnio i córeczka podrosła to tak nogi musiała mieć ściśniete.

mutsy spider ma siedzisko do pozycji póleżacej i regulowany podnóżek ( wiecej danych tu)

reklama
ja gdzieś czytała o spiderze, że jest kiepski.
na forum jedna z dziewczyn też to potwierdziła, tylko nie napisała dlaczego
https://www.babyboom.pl/forum/tu-za...siada-jakies-opinie-pomozcie-6265/index3.html
tutaj cały wątek wózkowy. polecam poczytać opinie niejakiej BUBY.
nie wiem skąd tyle wie o wózkach :-)
szopek jest interes do ubicia;-) mam używany śpiworek do zoopera. długa historia. ... nie chce mi się sprzedawać na allegro, bo grosze za niego dostanę. mogę sprezentować.. ;-)

Ostatnia edycja:
hej laseczki, ja ostatnio się wkurzyłam nielada, bo pech chce ze musze załatwiac bardzo ważne sprawy w Krakowie, wiec teraz bardzo często wybywam do miasta na cały dzień z dzieckiem. No a ze ten mój wózek ciezki, nie mieszczący sie do auta itd... no to jestem bez wózka bo go nie zabieram. No i dupa :wściekła/y: Bo wózek potrzebny częściej niż się wydaje!
Ciągle nie mam kasy na Nomada, wiec powiedziałam ze koniec! Kupuje narazie byle co, zeby tylko było. Chciałam wiec cos taniego z osłonką na nóżki.
Wybrałam na szybko ten:
CONECO Mirage
zapłaciłam za niego niecałe 270zł. Chciałam coś niedrogiego, skoro i tak mam z niego nie korzystać docelowo (no chyba ze ten Nomad nie wypali wogóle :-().
Podobała mi sie parasolka VENUS Buggy
Któraś z Was wysyłała linka do tej parasolki - najbardziej do mnie przemówiła. Niestety nie spotkałam jej w Krakowie, a z netu, to mialabym pewnie w przyszłym tygodniu. A potrzebuję na jutro, wiec kupiłam to co było w sklepie...
Mirage ma mi M przywieźć dzisiaj wieczorem, więc dopiero wtedy go obejrzę.

Z takich ciekawostek kryzysowych... Chicco podwyższa teraz ceny wszystkich wózków o 20%!!
Jak wiadomo z moich i Kini postów - JANE w marcu wchodzi z nowymi modelami 2009. Narazie są wyprzedawane modele 2008 i tu ciekawostka - normalnie w takiej sytuacji wyprzedaż oznacza obniżkę cen. Ale nie w tym wypadku!!! Dystrybutor JANE na Polskę podwyzsza ceny wyprzedawanych modeli o 150zł!!

kangurka dystrybutor mówił, że tak będzie. to wina kursu euro.
a swoją drogą Jane ma fany serwis techniczny. jak pisałam wcześniej, oderwała na wstępie zaślepkę przy kole. NM mógłby ja przykleić, bo mi jakoś brak jej estetykę burzy, ale wtedy nie mogłabym jej przekręcać i zdejmować koła. zadzwoniłam do serwisu i zapytałam czy mają coś takiego. maja i nawet mi za darmo wysłali.

Kangurka ja mam wlasnie tego Graco(chyba) jestem z niego adowolona:tak:Mam go od poczatku tylko z nim jeszcze bylo nosidelko do samochodu wpinane:tak:jest niezniszczalny.Nic z nim sie nie dzieje, zakupow to tyle mialam w worku ze juz powinien dawno sie urwac:-D:-D:-Dna snieg nie za bardzo,sprawdzilam ostatnio:baffled:ale do ciekania-rewelacja.Ponoc ciezko chodzi ale ja juz jestem przyzwyczajona wiec tego nie czuje:no: teraz chcialabym cos lzejszego bo Konrad pewnie bedzie wolal ciekac wiec chce taki zeby pod pache wziasc:-D:-D

0 018.jpg
DSCF0412.jpg
0 142.jpg

Kwiateczek, no więc cieszę się ze ten wózek ma jednak jakies zalety, bo kupowałam go jako zastępczy badziew ;-)

Dzisiaj sprawdziłam go, a raczej nie ja tylko babcia, którą wywaliłam z Nikolką na spacer. Ja w tym czasie WRESZCIE poszłam do fryzjera (po pół roku!).
Babcia z tym moim Perfectem (którego uzywałam do tej pory) nie dawała sobie rady. Nie potrafiła nim jeździć gdy miał odblokowane skrętne koło. no i pisałam Wam ze ciezki był jak cholera - ja na spólkę z jakimś pomagierem miałam straszne problemy, nie mówiąc o sytuacjach gdy nie było nikogo na horyzoncie i sama musiałam wtachać dziecko z wózkiem na piętro!!!

No więc Mirage jest o niebo lżejszy!! Sam wózek podniosę jedną ręką. Z Nikolką nie mam większego problemu go wtachac na piętro. A z drugą osobą to niesie się go po prostu jak piórko!!
Kółka całkiem dobrze się sprawują (troche im sie zdarzy nie nastawic i jedzie któres bokiem póki mu sie nie odwidzi, ale nie stanowi to jakiegos większego problemu).
Na śniegu - do kitu. Zresztą tak jak mówiłaś Kwiateczek :tak:
Drgania są, no ale trudno byłoby mi sie nie czepiać po przesadzeniu dziecka z dużych pompowanych kółek na te piankowe mniejsze...

Jak dla mnie (161cm) nieco za wysoko rączka. Dla mojego M (180cm) idealne.
Pewnie dlatego cięzko mi go podbijać :-( i to jakby póki co jest dla mnie najbardziej problemowe.
Beznadziejna jest regulacja oparcia!! Jeszcze czegos takiego nie widziałam :szok:
Rozkłada się na leżąco. Aby podniesc to trzeba z obu stron zapiąć klamerki (zajmuje to chwile, a i dwie ręce sie przydaja do tego). A zeby podniesc oparcie do pionu to zatrzaskuje sie oparcie w plastikowe zatrzaski :szok:
No więc każda pozycja wymusza inne działania bo są rózne sposoby regulacji jednego oparcia :baffled:
To dla mnie istna ciekawostka... Ale szcze jakos dramatycznie narazie nie przeszkadza, bo nie miałam potrzeby jeszcze zmiany pozycji z dzidzia w środku.

A! Nie ma foli przeciwdeszczowej w komplecie (jest okrycie na nózki). A sama folia graco kosztowała nas 80zł :dry:. Przypomnę ze wózek 270zł...
Sumując to wcale tak korzystnie już nie wygląda :nerd:

Najważniejsze ze Nikolce szalenie się podoba!!!! Cały spacer śpiwała babci i zwracała na wszystko uwagę (do tej pory jezdziła twarzą do mnie)!!! Strasznie lubi w nim siedziec nawet w domu.

Kangurka ja oparcie obecnie uwywam wlasnie siedzace lub lezace-kiedy spi:tak:tego pol-lezace juz nie bo glowe podnosi i chce siedziec:sorry:ale wczesniej czyli do 6 mies na wpolezac sie bardzo przydalo:tak:co do kolek to prawda,czasem stanie w poprzeg ale to nie jest problem,pewnie w kazdym wozku gdzie sa podwojne kola tak sie czasem robi:tak:
co do drgan to Konrad szybciej usypia:-D:-D nie mam w sumie porownania bo w poprzednim zadko chcial jezdzic:no:sprzedalismy go juz:tak:
Kangurka ja mam dwie folie jesli bys chciala...tesc przyjezdza w sobote na 4 tyg moze zabrac i Ci wyslac:-)chyba ze ktos sie trafi wczesniej to poprosze:sorry:mam dwie dlatego z e wsklepie poinformowano nas ze nie ma do tego ani pokrowca,ani foliwiec kupilismy odrazu:tak:okazalo sie ze folia byla.Ta jest troszke inna ale tez pasuje:tak:uzylam jej raz bo zapomnielismy kiedys zabrac od znajomych tej drugiej:sorry:

reklama
Kwiateczek - kochana jestes! Gdybym wiedziała wcześniej...:zawstydzona/y:
Ale mój M kupując wózek od razu wziął te drogą folię :baffled:, no więc już mam.:sorry2:

Do góry