reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wpadanie pochwy/macicy

Witam,
Poszukuję kobiet które zmagają sie z wypadajaca pochwa/ macica. Prośba o opisanie waszych doświadczeń, jak sie leczycie jak sobie pomagacie....czy ktos jest po operacji? Jak to zadziałało? Może to pozwoli innym odnaleźć sie w tej dramatycznej życiowej sytuacji..oby takich mam bylo jak najmniej bo nikomu nie zycze;(

Opiszę krótko swoją historię. Jestem 5m po 3cim porodzie sn. Pomimo wieku 40lat gin oplacony moja ciezka kasa zadecydował porod sn ( a ja idiotka myślałam ze pewnie wie co mówi, i choć juz po poprzednich zostały mi nieładne pamiątk bo mialam znaczna utrate doznan i obnizona juz przednia sciane, i wydawało mi się ze to takie kosmetyczne ubytki, i wszystko juz mam rozciągnięte i nic mi nie grozi..) tragiczna pomylka! I wybór giną tez kiepski:/

O wypadaniu w sumie nigdy nie słyszałam!

Po tym porodzie zdawało sie ze jakos sie goję, ale widać jakieś uszkodzenia tsm byly w mięśniach dna miednicy i około 4tyg poczułam przy lulaniu dziecka ciagnacy i piekący bol w podbrzuszu i klapnelo cos w pochwie. A moze to juz byla tylko kropla .. Od tamtej pory wróciły na nowo zaparcia, a sciany pochwy wysuwają sie tak ze nie mam tam wcale swojej dziurki tylko dwa płaskie babelki:/ byłam potem i u giną ( wszystko super) i urofizjoterapeutki (zdziwiła ze te sciany pochwy tak wypadaja). Ja nie mogę chodzić za długo, stać, schylac sie. To daje nieprzyjemne odczucia ucisku i wypadania. Cwicze te miesnie ale szybko popadam w nadmierne napiecie i to do bólu. Wiec fizjoterapia średnio pomaga. Wiec głównie wyrzucam sobie ze sie nie upominalam o te cesarke i czytam o operacjach z nadzieją ze to nie jest na zawsze..

Chce w tym wątku zrelacjonować co bedzie dalej.. moze moje doświadczenia pomogą komus kto wpadł w to bagno.

Proszę tez o wasze historię.

reklama
U mnie w rodzinie dalszej był przypadek kobieta lat 50+, po 2 porodach SN + praca fizyczna no i zaczęła wypadać pochwa oraz macica - miała wykonywany na to zabieg.

Do góry