Magdzia3 ja miałam ten sam problem- dawać mleko czy nie. Nasz alergolog powiedział jedno - dziecko jak śpi to rośnie a jak rośnie to potrzebuje budulca. raz chciałam oszukać małą wodą i byłą awantura.dziewczyny mam pytanie do mam butelkowych, jak wam sie dzieciaczki budza w nocy co dajecie im mleko czy herbatke. Ja próbuję poraz kolejny przestawic malego z picia nocnego mleka na herbatke (wody nie ruszy wcale), ale wyglada to tak ze jak zje o 8.00, 8.30 to jaksie obudzi okolo24 to wypije herbatke i spi dalej wczoraj zjadl o 18.30 i padl o 8 obudzil sie o 22 wypij herbatke i usnal ale za godzine urzadzil taki ryk ze herbatke to sobie moglam wsadzici musialo byc mleko. Nioe wiem czy byl taki glodny czy to jego przyzwyczajenie. Dlatego napiszcie jak to wyglada u was moze cos poradzicie bo roczne dziecko to chyba juz troche za stare
zeby mleko w nocy pic, a moze sie myle?

u nas wygląda to tak ok 20 kaszka owocowa łyżeczko ok. 200 ml ok 22 zasypia o budzi się ok 3 na mleko 150 ml i śpi do rana tzn do ok 9.ale zdarza się że ok 7 też wciąga butle mlek:-):-):-)