reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wprowadzamy nowe dania do jadłospisu

Boże aż boje się pisać żeby nie zapeszyć...Natalce chyba przeszła skaza:-):-):-)
Po tym jak jej nic nie było po opitoleniu 3 czekoladek na Święta,dobrej reakcji na pepti postanowiłam zaryzykować i dać jej deserek z jogurtem (40% składu) i tez nic:tak::tak::tak:Dziś dałam jej waniliowy budyń na mleku z hipp-jak na razie wszystko oki!!!
tak całą Wigilię życzyłam sobie,żeby jej ta skaza jakoś przeszla (kit z ta alergia na jajka-to jakos przeżyjemy:sorry2:)

reklama
To Mati skazę a właściwie taka jakąś nietolerancję ma nadal :baffled::dry::-( - karmię go bebilonem pepti, ale dostaje też czekoladę (mało, ale jednak), w Święta dostał pierniczka, babkę, jogurt gerbera też wcina:tak::-), zupki normalne nasze ze "wspólnego garnka" i chleb z masłem, no i jak przesadzimy, to mu wychodzą syfy na buźce, jak przestaję podawać, to po 2 dniach jest czysta buźka, więc wiem, że to od tego. Myślę, że jeszcze z 5 m-cy i przejdzie zupełnie (tak, jak Natasi, tez ok. półtora roku przeszło, a do gastroenterologa jeździliśmy aż nie skończyła 2 lat, pomimo, że bebilonu pepti już nie piła).

U nas też jak przesadzimy z nabiałem to coś wyłazi dlatego kontroluję co je
A u nas nastała era jedzenia rękami jeśli mama wkłada do buzi jest beee ale jak sam wsadzi to super dobre Musiałam zrezygnować z zup;-)

Karola wczoraj dorwala się do paluszków, bo przyszli znajomi z dziećmi i chlopaki wcianały paluszki, więc ona też musiala :-D nigdy wcześniej niczego się tak nie dopominała, a ja durna myślałam, ze ona z paluszkami sobie rady nie da :-D mówię o takich włoskich paluszkach chlebowych bez dodatków typu sól, czy sezam ;-)
a dzisiaj jadła chlebek z szyneczką, tzn ściągała szyneczkę z chleba, a chleb na boczek odkladala :-D a tak ładnie do tej pory jadła wszystko razem ;-)

dziewczyny mam pytanie do mam butelkowych, jak wam sie dzieciaczki budza w nocy co dajecie im mleko czy herbatke. Ja próbuję poraz kolejny przestawic malego z picia nocnego mleka na herbatke (wody nie ruszy wcale), ale wyglada to tak ze jak zje o 8.00, 8.30 to jaksie obudzi okolo24 to wypije herbatke i spi dalej wczoraj zjadl o 18.30 i padl o 8 obudzil sie o 22 wypij herbatke i usnal ale za godzine urzadzil taki ryk ze herbatke to sobie moglam wsadzic:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: i musialo byc mleko. Nioe wiem czy byl taki glodny czy to jego przyzwyczajenie. Dlatego napiszcie jak to wyglada u was moze cos poradzicie bo roczne dziecko to chyba juz troche za stare:tak::tak::tak: zeby mleko w nocy pic, a moze sie myle?

W sprawie mleczka nie pomogę - my jesteśmy na piersi i w nocy sporo cyca :sorry2:

A ja też mam pytanie - jak robicie zupki dzieciakom to nadal na samym mięsku? czy już mięsko z kością?

My też jemy ze wspólnego garnka :tak::cool2:, w sumie Mati je zupki te, co my od końca września. Najpierw było tak, że mu odkładaliśmy warzywa, a potem doprawialiśmy, a teraz już je normalnie to, co my (tylko, że my jemy łagodnie doprawiane, jemu więc nic nie szkodzi).

Kuba też jeszcze je w nocy ale od kilku dni to jedzenie przesuwa mu sie bardziej na godziny wczesnoporanne coś mi się wydaje że zaczyna rezygnować z nocnej butli. Zawsze pozwalałam mu samemu decydować ile i o której je i w zasadzi sam rezygnował z kolejnych karmień nocnych wiec zaufam mu i zaczekam co bedzie dalej;-)

reklama
Do góry