reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wprowadzamy nowe pokarmy

Miły szef:-) ja na swojego nie chce patrzeć!!! juz nawet nie zachodzi do mojego pokoju, jak cos chce to załatwia wszystko przez Sekretarkę, i dobrze, nie musze tej Mendy ogladać:-)

reklama
Victorek tez dostal kawalek paczka wczoraj.My w Niemczech na roczku u siostrzenicy i nawet zapomnialam o tlustym czwartku.

My Jagodę biszkoptem tylko uraczyliśmy.

A co do pączków, to zawsze mi się wydaje, że te sklepowe sa mniej tłuste. Ale za to domowe na świeżym tłuszczu i pyszniejsze ;p

Karolcia też zjadła kawałek pączka w czwartek :-D

Chciałam Wam powiedzieć że od kilku dni (dokładnie od 12.02) nie karmię już Karolinki piersią. Trochę mi żal ale z drugiej strony się cieszę, najważniejsze że obie przechodzimy to bezstresowo, ja nie mam żadnych nawałów pokarmu (na razie) a mała chyba nie tęskni za cycem :-)

Na razie daję jej rano jak wstaje mleczko Nan3, ale chyba wprowadzę jej jeszcze butle przed spaniem, oprócz tego dwa razy dziennie zjada miskę kaszki Nestle mleczno-ryż. TO chyba też zmienię, wieczorem dam jej kolacyjkę (chlebek z czymś) a przed spaniem flachę, mam nadzieję że wtedy będzie lepiej spać bo ostatnio się budziła i była głodna :baffled: musiałam robić jej mleko o 2 i o 3 w nocy :baffled:
Jeszcze wczoraj dostała śniadanko w postaci chlebka i kiełbaski, ale od dziś postanowiłam że zamiast śniadanka będzie kolacyjka, bo za dużo wychodziło tego jedzonka rano, co chwilę coś, po obudzeniu mleko potem kaszka a potem 2 śniadanie.

Iza ja akurat nie robie tych pączków.
Robiła je koleżanka mojej mamy.
Ale z tego co wiem to do ciasta sie dodaje odrobinę na sam koniec wyrabiania ciasta margaryny.I później się je smaży na oleju.I nie wpijają już nic tłuszczu.

reklama
Aha Rybciu rozumiem :tak: taki trik żeby pąki nie wpijały tłuszczyku, no ale coś tam tłuszczu w nich jest tylko wiadomo że nie tyle co w tych kupnych.
A ja jutro pojem pączków robionych przez teściową, ale ona chyba nie robi tego triku:dry:

Do góry