reklama

Wprowadzamy nowe pokarmy

argarett No to juz pomysly mi sie pokonczyly.....;-) moze mala ma poprostu taki gorszy okres na zupki?? Napewno za chwilke to minie i wszystko wroci do normy.
Woloszki tak,tak czasem niektorzy lekarze zalecaja wlasnie taka opcje.Ale w naszym przypadku soczek jest grany jako posilek a jesli nie podaje soczku to wtedy owoc a jesli nie podaje owocu to wtedy warzywko plus woda.

Magdaleona No to ladny apetycik ma Oliwka!!!Energia ja pewnie rozpiera po tak sytym obiadku ;-)
Zuzia MUS ZE SLODKICH DOMOWYCH TRUSKAWECZEK W STYCZNIU!!!!!!! Miej troche litosci kochana dla mojego podniebienia,siedze przy kompi i slinka mi cieknie do pasa....;-) zaraz zatopie klawiature....
PYCHOTECZKA!!!!!!
Fajnie ze maly juz poprobowal i nie zareagowal zle.Choc truskawy takie zdradliwe wiekszosc dzieci wlasnie super je lubi.A te co maja jakies reakcje alergiczne maja je zazwyczaj od pierwszego podania lub jak ssa jeszcze tylko piers a mamusia sie skusi.To doswiadczenie poszerza wam pole dzialania kulinarnego :-)
Franklin wczoraj testowal melona.Bardzo mu przypadl do gustu.Pokroilam mu w plasterki i szamal az mu uszy sie trzesly!

reklama
Buba - mały już próbował truskawek wcześniej, jakaś firma (nie pamiętam która) robi deserek m.in.z truskawkami i jest on już od 6 m-ca:szok:. Ale taki deserek to nie to samo, co same truskaweczki;-). Pomimo, że Kubcio nie miał wysypki, truskawki będą na razie na specjalne okazje. A melon też pychota, muszę spróbować dać mojemu:tak:.

Okrutne jesteście z tym truskawkami. Chyba kupię sobie dzisiaj mrożone i po prostu je zeżrę!

Z nowości Jagoda je opłatek :) Dostaliśmy zapas na kilka tygodni od rodziny ;p
Poza tym dostaje do żucia skórkę z chleba i suszoną kiełbasę. Cała potem śmierdzi tą kiełbasą ;p
Pije też ten soczek z jogurtem - pycha (przynajmniej to pije)
Ryby nie dawałam jej, bo się bałam.

Szkoda, że Antoś nie toleruje surowej marchwi.

Dziweczyny wogole nie mam kiedy tu zagladac :no: pisze prace, mam juz bardzo malo czasu, a jestem w lesie :-( przed swietami Maja spedzila sama tydzien u moich rodzicow i zostala troszke rozpieszczona :-) ale je za to sporo nowych rzeczy np. Danonki i naturalne jogurciki. Moja mama mowi ze mamy z nia duzo szczescia bo Maja bardzo ladnie je, a ja z siostra bylysmy niejadkami i uciekalysmy jak tylko uslyszalysmy cos o jedzeniu, a Majka to by nawet do lodowki wlazla :tak:

Buba przyznam, że brzusio Oliwka ma spory... ;-) więc spokojnie zupka się mieści.
A jeżeli o nowości chodzi to dziś Oliwka na kolację dostała "Przysmak na dobranoc - Kaszka manna z mlekiem i czekoladą" MNIAMMNIAM - od razu widać było czym mama ją karmiła przez 9 miesięcy ciąży - czekoladą oczywiście! :-p Mała tak szeroko otwierała buźkę, aż byłam w szoku!

Magdaleona ten przysmak na dobranoc to hippa prawda??Bo ja malemu tez czasem daje ale taki bez czekolady z owocami i sama mu podjadam :zawstydzona/y: Wiec niedziwie sie ze Oliwka wszamala ekspresowo.No i smaczek czekolady sobie przypomniala ;-)

Margarett, a jakie jogurty i twarozki podajesz?

Gerberka, np. kremowy twarożek z owocmi, jabłka i banany z jogurtem, owoce leśne z jogurtem, one są od 9 miesiąca, a te owoce leśne są od 6 :-)
Tez się zastanawiałam, że jogurty podobno od 11tego m-ca, ale cóż jak może byc od 6 to i zaczęlam dawac tez te od 9, Natalce nic nie jest, a ja nie musze sie glowic co jej na sniadanko dać :-)

O tak - przysmak na dobranoc jest pychotka!! :-)
Kosmi, podobno na stronie producenta Danonkow jest wzmianka, ze sa one od 3-ego roku zycia.
Margarett, a myslalam, ze juz takie normalne jogurty jej dajesz ;-) Musze sprobowac tych sloiczkow :-)

reklama
Priscilla te jogurciki z owockami ja tez malemu daje.Sa pychotkowe...Franek Uwielbia je.Ale mamy dostac od babci jugurtownice i sama bede produkowac jogurcuk :-) Zobaczymy jak to wyjdzie w praniu...
Co do danonkow to widze ze coraz wiecej mam podaje je tak malym dzieciaczkom...
Gdyby byly zalecane wczesniej to producent nie podawal by granicy wieku...
http://www.danonki.pl/index_mam3latka.php?id=czM3bWs1NmJwMTE1MQ==
to link ze strony producenta.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry