reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

Nasza Nikola ma tak:
ok. 7 Kaszka 150ml różne smaki lub sama
11 Zupka lub obiadek. Nie łączę 2 dań bo nie zjada 2 słoiczków.
14:30 Mleko 180ml
18 Je deserek
21 Kaszka lub mleko
W nocy jak sie przebudzi tez dostaje mleko.
W ciagu dnia dojada jeszcze waflami, biszkoptami, pałkami kukurydzianymi i dostaje z naszych dan coś do podziamania.
W tym jeszcze ok. 50-100ml napojów.

reklama
u nas przez te upaly jest maly strajk,. mala je malo w dzien za to po poludniu nadrabia zaleglosci;-)i wszystko musi byc nie za cieple....nie dziwie sie:tak:dzis zamias kaszy, ok. 10 dostala platki kukurydziane na mleku modyfikow. i smakowalo:tak:

Alka też mniej jada przez upały, ale za to więcej pije, herbatkę jabłko z melisą Hippa nawet polubiła przy upałach;-)
jak na razie nie ma jeszcze żadnych objawów uczulenia na truskawki, co mnie bardzo cieszy, ale chyba jeszcze kilka dni muszę odczekać:tak:

rety!!!
myślałam,że tylko u mnie mała mniej je...
i zaczęło mnie to juz przerazać...

dziewczyny... czy macie jakies skuteczne sposoby na oduczenie dzieciaków plucia przy jedzeniu...:confused::confused::confused: bo moja jula czasami tym pluciem doprowadza mnie do białej gorączki:no::no:

rety!!!
myślałam,że tylko u mnie mała mniej je...
i zaczęło mnie to juz przerazać...

dziewczyny... czy macie jakies skuteczne sposoby na oduczenie dzieciaków plucia przy jedzeniu...:confused::confused::confused: bo moja jula czasami tym pluciem doprowadza mnie do białej gorączki:no::no:

Ewa, moze za duze kawalki malutka dostaje:confused:ech, dzieciaczki to maja czasem pomysly , moja zbiera na kichanie jak ma buzie pelna kaszy:baffled:bryzga az milo:dry:

U Sary jakos mniejszego apetytu nie zauwazylam :-p:laugh2: Kluska z niej sie robi, ze ho ho. Za to picie jest bee. Musze jej wode w rozcienczonym mleku podawac - tak mi podpowiedzieli znajomi, ze im pediatra tak kazal. Daje np. na 150 ml wody tylko 2-3 miarki mleka - tak na smaczek i wypija prawie wszystko. Oczywiscie 2 razy na dobe dostaje normalnie pelne mleko, a oprocz tego je mniej wiecej 2 mleczne posilki.
Skonczyla mi sie kaszka, wiec rano wypila 180 ml mleka i po godzinie zjadla deser - jablka z owocami dzikiej rozy i cos tam jeszcze, na na obiadek mamy spaghetti z mozzarella :-)

Ewus, Sara tez pluje, ale ona dla zabawy, bo sie przy tym smieje :-D a nie ze ma duze kawalki :-D a im bardziej mowie jej, ze nie wolno tym bardziej pluje.

Ewa ja zauważyłam, że moja mała pluje albo jak nie jest za bardzo głodna albo ma już dosyć. Jeżeli po kilku łyżeczkach zaczyna mi pluć, to ja przestaję ją karmić i za godzinkę daję jej znowu, jak zgłodnieje, to zjada wszystko ładnie bez plucia.:tak:;-):-)

robię dokładnie tak samo jak Renee:-)
ewa a czy ty się przypadkiem nie śmiejesz do Juleczki jak tak pluje??
redaktorka z ta kaszą to dobre, może Maja ma uczulenie i dlatego tak kicha;-):-D:-D:-D
dalej nic po truskawkach nie wyskoczyło:-) chyba będziemy je jeść, bo jak Alka widzi w koszyku to się domaga:tak:

Moje dziecko zjadlo rano kromke pieczywa tostowego z maslem i popila 210 ml mleka, bo zapomnialam kupic jej wczoraj kaszke i nie mialam co jej dac :-D ale strasznie jej to smakowalo - wcinala kosteczki chlebka ze hej :-)

Bedyta, skoro Alce nic nie wyskoczylo po truskawkach to moze nic juz sie nie pojawi. Niech je, na zdrowko :-) Sarze dawalam, ale cos jej nie podchodzily :baffled: Moze jakies za kwasne byly.

Dziewczyny, jak przyrzadzic domowy budyn??
Kisiel zrobilam dzieki Wam, a teraz chcialbym budyn malej ugotowac :-)

reklama
ja wczoraj na deser przygotowałam małej twarożek z truskawkami (łyżke stołową twarożku rozgniotłam z 4 duzymi truskawkami, dosładzając wszystko glukozą) jula zjadła to migusiem :tak::tak::tak:

a co do przepisu na budyń... tez bym poprosiła:tak::tak:

Do góry