reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

Lenya - w "zwykłych" chrupkach kukurydzianych jest sól, we Flipsach nie ma. :-)

W składzie flipsów jest tylko grys kukurydziany - nic wiecej.

znalazłam w sklepie i flipsy i chrupki kukurydziane - przynajmniej takie były nazwy na opakowaniu - w obu w składzie była sól :baffled: innych w Poznaniu nie znalazłam a byłam w kilku sklepach

reklama
Alka się nie krztusi chrupkami:-D
kupowałam już z dwu różnych firm i nie było w nich soli, jedne to flipsy, a te drugie nie pamiętam, ale sprawdzałam w sklepie specjalnie i na pewno nie było wypisanej w składzie soli
i w końcu jest coś czego moja Alka nie zjadła: bobovita, potrawka z indykiem i owocami, chyba za duże kawałki są...
aga a jak Ewcia, może pić to sojowe mleko?

A ja sie chcialam pochwalic wyczynem Piotrusia... ;-) Wczoraj zjadl na obiadek pol sloiczka szpinaku z ziemniaczkiem (i dalej otwieral buzke), sloiczek marchewki (i dalej otwieral buzke) i mleko z obu piersi... Nie mogl sie pozniej ruszac...:-D
Dzisiaj skromnie- tylko sloiczek zupki jarzynowej... ;-)

no no olesia gratuluje... mały żarłoczek ci rośnie;-);-);-)

a moja mała na obiadek dzis zjadła cały słoiczek warzyw z cielecinką i 70 ml soczku jabłkowo- morelowego:tak::tak:

No to sie Piotruś objadł. A właśnie czy na pewno można dawać dzieciaczkom tyle porcji słoiczkowych ile chcą, bo Kinga ostatnio zjadła cały taki duży słoiczek deserku: Owoce i zboża z Hippa, a nie chciałabym, żeby miała jakieś problemy z nadwagą, choć na razie nie jest pulchna z wyglądu, w końcu to kobitka:-)

K@si@, nie wiem jak to jest z podawaniem jedzonka sloiczkowego. Czytalam, ze polroczne dzieci moga zjesc 180 ml zupki dziennie (jezeli dobrze pamietam). Nie bylo tam nic o owocach. I nie wiem, czy jak sie planuje dac owoce, to nalezy zmniejszyc porcje zupki.

O to zupki sporo taki szkrab może zjeść, no a właśnie mi sie obiło o uszy, że soków owocowych nie powinno się za dużo podawać, bo one nie gaszą pragnienia, a mają właśnie dużo cukrów, a nie wiem jak jest z owocami:confused:

reklama
Aha i fajnie by było jakbyscie podali takie dane w mililitrach, bo ja sie nie natknełam ile czego może dziecko zjeść.

Do góry