reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

Mada my tez trzymamy kciuki za Ami , a moze zamiast butli uczcie sie pic z kubeczka ????

Sandra zapasy to ja mam jeszcze wieksze bo dochodza do tego dwa sloiczki marchewki i dwa ziemniaczka z groszkiem jak nie pojda ( a chyba nie bardzo ) dodoam do zupy i zjemy z G. :tak:

a u nas tez cos podobnego jest ( tez mam dwa sloiczki ale jeszcze nie probowalismy , moze dzisiaj przed kompcianiem ) tyle ze u nas to sie nazwya " mala kolacyjka " i jest to ziemniaczek z selerem i kaszka na mleku , powinno sie podawac na cieplo ...no zobaczymy

reklama
Silunia z kubeczka za szybko leci i sie mała dławi, później się wścieka i na tym koniec, kubeczkiem to idzie jej dobrze ale zabawa a nie picie:tak:

Sara wlasnie wpieprzyla 3/4 duzego sloiczka zupy kremu z krolikiem - buzie otwierala sama jak widziala lyzke :-D

moje dziecie uwielbia jablko, ale cale nie zadne papki, sama sobie skronie jablko zebulami:-)i to byloby na tyle co daje jej na razie do jedzenia....zniechecilam sie jak jej kupilam w sloiczku deserek i nawet buzi nie otworzyla...:baffled:

za 2 tyg. zaczniemy wprowadzac powoli, i ten watek bede musiala czytac od poczatku;-)

powiedzcie co najbardziej smakuje waszym dzieciaczkom:confused:bede miala jakis poglad na sytauacje:-)

ulubiony deserek mojego synka to jabłko z dynią BoboVity. U nas to absolutny hit. ;-)
Marcheweczka też jest ok, ostatnio próbowaliśmy zupki jarzynowej z seri "pierwsza zupka-krem" i też małemu smakowała.

Nie lubi za to samych jabłek, jabłka z marchewką, dynia z ziemniakami była jedzona niechętnie, po kaszce wymiotował.

Hej dziwczyny to ja tu sie trzese nad dawaniem nowych pokarow mojej Julce - czytam post i co... widze ze sie nie potrzebnie martwie bo Wasze szkraby mimo ze w tym samym wieku to wcinaja najrozniejsze sloiczki. To ja tu mialam wyrzuty sumienia bo kilka dni temu zaczelam dawac malej kleik ryzowy pomimo ze na cycu byla tylko... a teraz sie zastanawiam czy jej nie dac czegos jeszcze. Chociaz spotkalam sie z opinia ze najpierw warzywo powinno sie dawac zeby dziecko sie do slodkiego nie przyzwyczailo :-p

reklama
:-( a moje dziecko nie lubi bananow :-( probowalam jej dac trzy razy w ciagu tego weekendu banany nestle i za kazdym razem poscila okropnego pawia ...no nic postaiw je w lodowce ( 4 sloiczki ) obok 3 i 1/2 sloiczka nie zjedzonych jablek :-( i bede probowac dalej z innymi owocami
Wiesz, Silunia, to bardzo wczesnie na banany. Zaczelabym je wprowadzac po 7 miesiacu. Tak wprowadzalam u dwojki starszych dzieci. To jednak jest owoc z innej strefy klimatycznej...

Do góry