reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

Ewka jakos mi tak nie brudzi ubranek,przestała pluć ,ładnie połyka czasem tylko wytrze buzie rękawkiem w trakcie jedzenia. ale generalnie to kładę jej na kolankach taka zwykłą kuchenna ściereczkę przeznaczoną specjalnie do upaćkania i zajmuje sie ta ścierką a nie pluciem a jak sie nią wytrze to przynajmniej mi nie szkoda.
Co do plam to sposób karoo jest bardzo dobry,mozna tez zamiast w proszku gotować w płatkach mydlanych,też genialnie schodzą plamy.:tak:

reklama
co do plam- ja juz przeznaczylam ze 3 bluzeczki na straty i przed każdym karmieniem zakładam je małej... dzieki temu nie mam problemu z plamami:tak::tak::tak:
Wiesz co a to dobry pomysl jest w sumie albo ubranka stare przeznaczyc albo kilka tetrowek i swiety spokoj :tak: a pogotowac pieluchy tez sprobuje chociaz w sumie ile to sie bedzie to jablko z marchewka dawac zaraz wejda mniej brudzace sloiczki - mam nadzieje hehe :laugh2:

Wiesz co a to dobry pomysl jest w sumie albo ubranka stare przeznaczyc albo kilka tetrowek i swiety spokoj :tak: a pogotowac pieluchy tez sprobuje chociaz w sumie ile to sie bedzie to jablko z marchewka dawac zaraz wejda mniej brudzace sloiczki - mam nadzieje hehe :laugh2:
no niestety musze cie rozczarować,my jemy już wszystko ze słoiczków i wszystko brudzi tak samo jak marchewka(no chyba ze to biały banan to nie:laugh2: ):tak: ;-) :tak: :-)

Dokładnie wszystkie zupki nawet z mięskiem sa niestety pomaranczowe:-(a desery tez cięzko sprac:-(

A to zescie mnie pocieszyly :-p z tego wynika ze era czystych ubranek sie wlasnie skonczyla ;-) kurcze to dziwne ze wszystko tak brudzi:baffled:

moja mala wymeczylam na podworku i po powrocie wtrzachnela pol sloiczka zupy:-p juz wiem powoli,jakie gusta kulinarne ma babel:-) lubi jablka z czymkolwiek, jarzynowa z kurczakiem i sama jarzynowa,zupki z gerbera,deserki z bobovity;-) po mamie ma milosc do jablek,zwlaszcza tych kwasnych:-)

kurcze a ja mam problem z moja małą...staram sie jej dawac nowe produkty ale ona nie chce ich jesc...zaczelam od marchewki ze sloiczka, ale nie chciala...wszystko wyplula...zrobilam sama taka marchewke (bez soli i innych przypraw) zmiksowalam i tez wypluwa...nawet podalam jej bardziej rozcienczona bez butle i nic...na jablko sie krzywi, sok jablkowy rowniez nie smakuje...o kaszkach wszelkiego rodzaju nie wspomne...ja juz nie wiem co robic...na wszystkie sposoby probowalam i nic...bierze do buzi, krzywi sie i wypluwa...sinlac tez jej nie smakuje...poza woda, herbatkami i mlekiem nic nie chce jesc...moze poradzicie mi co zrobic?

reklama
Nocka, w koncu mala sie przekona do innego jedzonka! Badz cierpliwa. Praktycznie kazda z nas miala przeboje z wprowadzaniem nowych rzeczy.

Wracajac do plam kupilam Vanish oxy action multi (czy jakos tak :-) ) i moge powiedziec, ze jest naprawde dobry! Stare plamy z marchewki bardzo mi wyblakly.

Do góry