reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

U nas platki sniadaniowe tez dziala jako przekaski, zamisat ciasteczek. Tak jak Sarunia, Pat lubi cheerios i jeszcze sa u nas kulki Kix, ktore sa lekko slodkawe i kukurydziane; wprost je uwielbia.

reklama
Proba podania Cheerios'ow z mlekiem na pierwsze sniadanie skonczyla sie na 1 malej lyzeczce :-p wiec dalej beda sluzyc jako przekaska bez mleka :-p

a u nas z mlekiem przechodza tlyko ze my znow za duzo mleka nie mozemy. Ja jestem wlasnie na etapie gdzie chce Patowi podawac mleko (butelke) tylko rano po obudzeniu i wieczorem przed snem. Czyli z 4 razy chce zejsc na dwa.

My juz ze trzy miesiace jemy mleczko dwa razy - mala sama sie przestawila, wiec na szczescie nie mialam takiego problemu. Powodzenia!!

Sara pije mleko 1 raz - wieczorem, przed snem ok. 300ml albo ewentualnie rano lub w poludnie w ramach przekaski, ale to rzadko. Dodatkowo raz dziennie je kaszke na mleku, jogurt albo serek i ser zolty/bialy itp. Wydaje mi sie, ze wystarczajco :-)

A mleko Junior normalnie ubostwia :rofl2::-)

u mnie na odwrót, Alka za mało pije mleka, rano tylko wypija ok. 120-150 i tyle, za to innymi rzeczami nie gardzi, wczoraj zjadła 4 pierogi z kapustą i grzybami, na szczęście brzuch jej nie bolał i dupy nie rozerwało:-p

Piotrek pije rano 250 ml mleka, a wieczorem zjada 250/300 ml kaszki. Czasem, jak w dzien wypatrzy swoj zielony kubek do mleka, to tez musze mu zrobic porcje, bo nie przepusci okazji! :-D

reklama
Piotrki to mleczne chłopy :-p
mój po przebudzeniu musi dostać mleko - robię mu 150 ml
potem kaszka na mleko - 180 ml
wieczorem - 210 ml kaszki na mleku

do tego Danonki

Do góry