reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

A my do 3go roku zycia mamy jechac na Bebilonie Pepti niestety, chociaz mala je jogurty, danonki, sery, lody itd. i nic jej nie jest :sorry:, zalecenie naszej alergolog, wiec chyba bedziemy sie tego trzymac - jak narazie skora gladziutka :tak::-)

reklama
karoo nie poddaję się:-), dalej kaszkę na krówskim robię, a teściową prosiłam, żeby jej po trochę samego mleka też dawała z rańca:-p nie wiem które mleko taniej wychodzi, ale na pewno z kartonu szybsze w podaniu i łatwiej dostępne;-)
sandra u Was to inny przypadek, jak widzisz dobre efekty stosowania rad alergologa to po co to psuć:-)

my dalej pijemy mleko 3stopnia, tyle, ze tu to nie jest w proszku ale odrazu gotowe wiec i szybkie, otwierasz butelke i pijesz, powiem szczerze ze calkiem smaczne, lekko slodkawe, zawsze je dodoaje do nalesnikow i sa rewela, a krowskiego jeszcze nie probowalismy. Malej raczej nic po nim nie powinno byc wiec moze sie skusimy :)))
acha i znalazlam rzecz ktorej moja corka nie lubi ( a wydawalo mi sie ze zezre wszystko) creme brule ( ja przepadam) , szczerze bylam zdziwiona bo to pyszny , slodki deser a jej nie podszedl:zawstydzona/y:

Siluniu, w koncu Zuzu nie musi lubic wszystkiego ;-):-) Sara tez nie za bardzo przepada za slodkimi deserami :sorry:

Moje dziecko dalej apetyt ma nieposkromiony :-p:-D Wcina praktycznie wszystko az sie jej uszy trzesa :-p Ostatnio zajada sie jogurcikami z Nestle, borowkami amerykanskimi i serem bialym ze smietana i zielona cebulka :tak::-)

A 2 dni temu wciela na obiad cale dwa kotleciki z kalafiora, do tego 1.5 ziemniaka i 3 duze lychy mizerii! :szok::-)

No i ogorki malosolne pochlania ze hej :-) Mojej roboty oczywiscie :-):-):-)

Moje dziecko dalej ma taki apetyt! :szok::szok::szok: Normalnie chyba zaczne jej wydzielac!!!! :-p

Zabraklo mi wczoraj Bebilonu Pepti (a w tej chwili tylko i wylacznie na recepte jest, bez nie sprzedaja) i kupilam jej zwykly Bebilon 3 , no i okazalo sie ze on jest zageszczony :-p i o dziwo moj maly glodomorek wypil na wieczor prawie pol litra!!! :szok::szok::-D Pierwszy raz w zyciu tknela zageszczone mleko, a nie taka wode jak Pepti :-p

Ostatnia edycja:
u mnie z mlekiem nie najlepiej, ale resztę mlecznych, jogurty, monte, kaszki wcina, może się jeszcze przekona do zwykłego mleka :sorry2:

U nas mleko musi byc rano i wieczorem :tak: Tak sie nauczyla i sama sie upomina :tak::-)
No i pije od kilku dni Bebilon Junior i nic jej nie jest :tak::-):tak:

My właśnie przeszliśmy z NAN H.A. 2 na Nestle Junior, na razie nic niepokojącego się nie dzieje, ale to dopiero dwa dni...

reklama
u nas ostatnio kiepsko z jedzeniem:no::no:
mała najchętniej jadłaby cały dzień serki, danonki, kaszki, mleko, kanapki z nutellą i... borówki amerykańskie:eek:
warzywa nie, mięsko nie, wędlinka nie... mam nadzieję że to tylko stan przejściowy... bo już było tak dobrze.

co do mleka- my przez cały czas podajemy julci nestle junir albo bebiko junior, ale kaszę manną gotuje na zwykłym:tak: płatki też dostaje ze zwykłym 2%

Do góry