reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wprowadzanie nowych pokarmów

Ja Ellci gotuje raz na 10 dni i zamrazam! wlasnie ugotowalam zupki 3 rozne: 1.Marchewka, slodkie ziemniaki, kalafior, kabaczek;
2. Marchewka, slodkie ziemniaki, brokuly, fasolka szparagowa;
3. Marchewka, slodkie ziemniaki, buraczki.
Uzywam slodkich ziemniakow (batatow) zamiast zwyklych ziemniakow bo sa latwiej strawne i maja wiecej witamin no i sa slodkie, co Ella uwielbia (tu sa ogolnie dostepne i nie drogie).
Ella zdecydowanie woli moje zupki i zjada ich wiecej. :-D:-D:-D
Oprocz tego robie jej mus jablkowy lub jablkowo-gruszkowy i tez zamrazam w pojemniczkach od lodu i wyjmuje po kilka kostek. (Surowego jablka nie rusza a mus uwielbia):-):-)

reklama
Ja Jaskowi gotuje codziennie-na razie wszystko bezmiesne bo Maly na miesko kreci nosem-tez myslalam nad kupnem krolika -ale nie mam nikogo znajomego hodujacego kroliki a z fermy kroliczej sie troche boje.

Moje dziecko nie chce pić niczego ani z butelki ani z niekapka, łyżeczką też połowę wypluwa :elvis: :no: Co mam robić, nie toleruje niczego, ani soczków ani herbatek o wodzie nie wspomnę :-(
Pozdrawiam

Moje dziecko nie chce pić niczego ani z butelki ani z niekapka, łyżeczką też połowę wypluwa :elvis: :no: Co mam robić, nie toleruje niczego, ani soczków ani herbatek o wodzie nie wspomnę :-(
Pozdrawiam
moj patryk tez nie pije ani z butelki ani z niekapka......no i stwierdzilam ze jak nie chce to mu nie bede wciskała herbatek ani soczkow na sile-jedynie czasami daje mu w butelce albo niekapku troszeczke soczku a on łyknie 2 razy albo i nie ...........stwierdzilam ze moze sam kiedys sprobuje i bedzie pil.............

acha sprobuj bobasowi dac pic przez slomke albo z malutkiego kubeczka (ja mam taki kieliszek z bardzo grubego szkla ) u mnie dziala w obydwu przypadkach:):tak: :tak: ;-)

moje dziecie je wylacznie moje zupki.sloiczkow nie tknie!ostatnio jak sprobowalam jej podac to z wielka laska zjadla pol malego sloiczka zupki. deserki tez sa fujjj.ale np roztarty widelcem banan pycha i dzis wciela calkiem spory.
tak na marginesie to nawet moj pies nie chce konczyc po paulince sliczkow a normalnie zjada wszystko.dziwne

reklama
No z tym piciem to i ja mam straszny klopot juz nie wiem co robic, bo Ella ma straszne zaparcia i mysle ze to przez to!! Daje jej sliwki z jablkiem i inne owoce 2-3 razy dziennie ale nic nie pomaga! Co tu robic? Dzis sie poplakalam jak widzialam ze tak sie strasznie meczy i nic:no::no::-:)-:)-:)-(

Do góry