reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wprowadzanie nowych pokarmów

ja daje bo mala podobno jest alergikiem codziennie dostaje zyrtek
chce zakonczyc karmienie piersia w wprowadzic mleko nutramigen lub ha i nie wiem czy mozna laczyc kaszke sinlac i mleko bo przeciez kaszka jest dla dzieci na diecie bezmlecznej i ma jakies bialka

reklama
a moj Patryk wreszcie polubil soczki ....bo do tej pory nie tolerowal zadnych...nawet herbatki....a jezeli chodzi o zupki to tylko takie jak my jemy ......zadnych sloiczkowych i specjalnie dla niego gotowanych nawet sie nie tknie....moj pediatra mowi ze to dobrze :)

lolcia - czy ja dobrze zrozumiałam, Mateuszek załatwia się na nocniczku???? Jestem pod wielkim wrażeniem!!!

Ivka 76 - dziękuje za rade spróbujemy z danona - jogurty naturalne faktycznie mają rózne smaki niektóre są łagodniejsze

Łukaszek zjada rano kaszkę na mleku Bebilon Pepti. Nie przeszkadza mu to jednak w towarzyszeniu mi za jakieś pół godzinki w zjadaniu kromeczki z masełkiem i szynką gotowaną - kroję mu na maleńkie kwadraciki i podaję na talerzyku, zjada paluszkami.
Próbowałam chrupaczków, ale niestety, mają w składzie mleko i są be dla maluszka :-( Skaza od razu dała znać o sobie na nóżkach.

Lolcia - brawo dla Mateuszka. Jestem pod wrażeniem.:-)

Ilona a może to ząbki?Ale skoro synek je obiadki...to nie wiem ...A probowałaś dać mu kaszkę lub samo mleko przez butelkę?
Ząbki mu wychodzą ale to jest już 7 i 8:dolne dwójeczki.podczas wyrzynania się poprzednich apetyt miał taki sam,więc i teraz juz nie powinno mu to przeszkadzać.jak miał 7 miesięcy w ciągu 2 tygodni wyrosły mu 4 ząbki a i tak jakoś tam się dało z nim wytrzymać;-)
Mój synek z butelki wcale nie pije.jak był mały i próbowałam mu dać smoczek to cały czas się krztusił i wypluwał go, więc butelki mu wcale nie daję.z kubeczka nie chciał kaszki pić a samego mleka modyfikowanego wypije może łyk-próbowałam NAN i Bebiko.a pierś ssie tylko w nocy zazwyczaj,w dzień góra 2 minuty bo zawsze jest "zajęty".
Czy któraś z was ma też takie problemy z karmieniem dzieciaczka?

reklama
ivka76 Trochę się boję. Staram się bardzo ostrożnie wprowadzać wszelkie nowinki, tym bardziej, że dietę i tak mamy mocno ograniczoną przez skazę białkową. Sama mam wrażliwy żołądek i najpierw testuję na sobie - od razu wyczuwam jakieś świństwo. Najchętniej jadłabym tylko gotowane przez siebie sprawdzone mięsa, ale nikt nie da mi gwarancji, że akurat to, co kupuję jest OK.

Do góry