reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wracamy do formy :)

Witaj w gronie krwawych walentynek ;-)
Hehe, no to i ja dołączam do tego grona, tylko u mnie to już druga @, równiutko w miesiąc po pierwszej:-)
Najgorsze w tym wszystkim jest to że biegam w podkładach poporodowych :/ @ dostalam w sobote wieczorem a dziś to istna, rwąca rzeka...

Mamolka znam tą radość mnie okres też ucieszył, że moje złe samopoczucie nie oznacza kolejnych 9 miesięcy z brzuchem ;)
Wiolcia, ja przy pierwszej @ musiałam zastosować pieluchy Cypriana:-D, jeszcze wtedy miał dwójki, odcięłam tylko gumki po bokach i rzepy, i powiem Ci, że sprawdziły się rewelacyjnie :tak:- lepiej chłoną niż podkłady, a nie są takie grube. Oczywiście nosiłam je w majtkach siatkowych;-)

reklama
Kurcze, dziewczyny, nie straszcie tą miesiączką. Jak to podkłady? Jak to pileuchy? Ja zawsze miałam bardzo skąpe okresy - tampony tylko mini, a od trzeciego dnia sama wkładka wystarczała.

A co do spraw łóżkowych, to u mnie odczucia takie jak przed porodem. Poza dwiema drobnostkami:
1. suchość
2. stres, że się Idek obudzi ;-)

Kurcze, dziewczyny, nie straszcie tą miesiączką. Jak to podkłady? Jak to pileuchy? Ja zawsze miałam bardzo skąpe okresy - tampony tylko mini, a od trzeciego dnia sama wkładka wystarczała.

A co do spraw łóżkowych, to u mnie odczucia takie jak przed porodem. Poza dwiema drobnostkami:
1. suchość
2. stres, że się Idek obudzi ;-)
spoko jak mialas skąpe to nagle nie powinnas miec powodzi-moze bedzie obficiej ale bez przesady..:) tak myśle

a co do 2. to sie nie stresuj bo póki co Ida Was nie nakryje i nie przyjdzie Wam do łóżka:D:D

niestety nie a bylo juz kilka razy ostatnio zaczełam watpic czy kiedykolwiek bedzie tak samo jak przed porodem
pomimo rozciecia przy porodzie to jeszcze dodatkowo i tak mi popekało az do odbytu i tam gdzie jest te popekany brzydko sie zagoiło i mam takie brzydkie narosniecie ktore boli przy zwykłym dotknieciu a cóz bardziej przy sexie gdzie miesnie sie naciagaja :-(

a no i oczywiscie maz tego nie potrafi zrozumiec a bylam u ginekologa i wszystko ok niby
kochana, koniecznie lekarz i rehabilitacja - ćwiczenia i maśc to minimum, bo to nie tylko o przyjemnośc z seksu, ale o nie chodzenie w pieluchach za 5 lat!

a że tak zapytam-z sexu przyjemność juz odczuwacie??
tak, ale oczywiście z żelami durex, bo pustynia przy pełnym karmieniu

ooo nie ja tez dostalam @ :(( pierwsza, a mialam takie walentynkowe plany buuuuu, bo my jeszcze nic konkretniejszego nie robilismy dotad i myslalam ze moze dzis.. tak z winkiem sie odwaze.. a tu dupa!!
bo ja moje drogie mialam dodatkowa dziure! nie dosc ze dlugo krwawilam to jeszcze dziury mi nie chcieli zszyc i musialam czekac az sie zasklepi a dlugo to trwalo bo jak ma sie zasklepic cos co jest daleko od siebie??????

na poczatku marca ide do gina bo tabletki sie koncza wiec dokladnie wypytam co i jak bo przy pierwszej wizycie myslalam ze to normalny bol i ze przejdzie a tu jak bylo tydzien po porodzie tak jest i teraz
dzieki dziewczyny za wszystkie dobre rady :)
a co do miesiaczki to mi sie skonczyla tydzien temu i byla duzo bardziej obfita i duzo dluzsza ale mam nadzieje ze juz nastepnym razem sie unormuje :D

Ja miałam zawsze bardzo skąpe miesiączki:tak: i po pierwszym porodzie, pierwsza @ była taka jak zawsze. Tylko przyszła niepostrzeżenie:szok:!!! Od urodzenia dziecka @ są w zupełności bezbolesne i bezobjawowe:-D! Przedtem to był co miesięczny horror i faszerowanie się lekami:baffled::baffled:!

Ciekawa jestem jak będzie teraz. Mam nadzieję, że nic się nie zmieni w tej kwestii:happy2:.

reklama
Ja jeszcze nie byłam u gina,idę w środę za tydzień,ale 1 raz a raczej 4 razy po porodzie mam już za sobą.Muszę wziąć tabsy od gina i będziemy sie kochać częściej,bo póki co stres przed szybką druga ciążą mnie paraliżuje :)

Do góry