reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wracamy do formy :)

podziwiam i co tu gadać-działać jak tylko sie organizm troszke zregeneruje... Czytałam ze w ciągu 3 lat od porodu dopiero organizm wraca do siebie-ale jak ktos sie czuje na siłach to da rade i wczesniej &&& za powiększanie rodzin tym które o tym marzą:D

reklama
My na razie nie chcemy przez najbliższe 2 lata teoretycznie,a jak wyjdzie w praktyce to już życie pokaże :)

kbetina, dobrze, że już po... ale tak jak któraś z dziewczyn napisała - ktoś powinien za to zapłacić!!! to, co przeżyłaś to zgroza:szok:

ja juz nie planuję kolejnych ciąż. Pierwszy poród to był koszmar, nawet nie tylko poród, ale to co było potem:no: ja chyba wtedy w szoku po porodzie i tych całych emocjach nie zdawałam sobie do końca sprawy, jak krytyczna była sytuacja po urodzeniu i że zycie córeczki było naprawdę zagrożone.Na szczęście Mila rozwija się prawidłowo :-) Druga ciąża to poronienie.. A teraz po trzeciej mam cudownego synka i nadciśnienie cholerne i zmiany w dnie oka.
Więc ja już dziękuję;-)

a co do małej różnicy wieku pomiędzy dziećmi to ja też znam taką rodzinkę, gdzie córeczka miała 9 miesięcy jak mama zaszła następnąw ciążę. I wszystko jest ok:-) tylko z moich obserwacji wynika, że dziewczynka jest o wiele bardzoej zazdrosna o brata niż moja córeczka, która jest starsza i chyba więcej można jej przetłumaczyć.

Dziewczyny, w końcu siadam bez bólu ;-) nie muszę uważać jak chodzę i jak siadam ;-) nic mnie nie boli w końcu :-)

Kbetina - cieszę się, że już czujesz się lepiej.

Ja też chcę jak najmniejszą różnicę wieku między dziećmi, ale rok przerwy muszę dać swojemu organizmowi. Gdybym teraz zaszła w ciążę i dalej karmiła piersią i stosowała durnowatą dietę bezmleczną, to pewnie byłabym niezbyt urodziwą, bezzębną mamusią. Na razie plan jest taki - do wakacji karmię piersią. W lipcu/sierpniu definitywnie odstawiam, zaczynam się odżywiać wyłącznie jogurtami i serkiem wiejskim ;-) a w styczniu zachodzę w ciążę, żeby urodzić we wrześniu - bo w wakacje mogą być porodówki pozamykane. Małżon nie jest na razie w 100% przekonany do tego planu, bo sam był praktycznie jedynakiem, ale przekonuje go argument, że nie trzeba będzie już ciuszków i wózka kupować ;-)

No i próba seksu też była. Była przyjemności i moja i męża. Nie było tak fajnie jak przed porodem, ale nie było też źle. Nic nie bolało, orgazm był. Z czasem będzie lepiej ;-)

A ja powoli zaczynam zwalniać z chudnięciem - przez ostatnie 2 tygodnie poleciało tylko 0,7 kg. Wcześniej kilogram na 2 tygodnie.

reklama
Do góry