reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wracamy do formy

Włosy wypadają podobno najczęściej pomiędzy 11 a 16 tygodniem, więc wszystko jeszcze przed nami, i to nie jest zależne od karmienia, ale od spadku hormonów po porodzie. Nawet zaczęłam śledzić ten temat na lutówkach, żeby sprawdzić kiedy to nas czeka. Już sobie kupiłam szampon Dermeny i zaczęłam łykać regularnie witaminy, choć podobno co ma wypaść, to i tak wypadnie, można jedynie przyspieszyć odrastanie.

reklama
ewitka ma racje. to nie ma znaczenia czy sie urodzilo chłopca czy dziewczynke, czy sie bierze witaminy czy nie, czy cokolwiek sie robi. KAŻDEJ KOBIECIE WYPADNĄ WŁOSY, JEDNEJ W MNIEJSZEJ ILOŚCI, DRUGIEJ W WIĘKSZEJ, ALE WYPADNĄ NA PEWNO. I OCZYWIŚCIE NA PEWNO ODROSNĄ!!! ŁYSE NIE BĘDZIEMY:-D:tak:. I MOGĄ DOPIERO ZACZĄĆ WYPADAĆ NAWET OD 4 MIESIĄCA

Co do tego odrastania, to różnie bywa, mojej teściowej nie za bardzo odrosły po drugim dziecku. Ale żeby nie straszyć, to są naprawdę odosobnione przypadki.

okresssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss
ku....aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
dostałammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
wczorajjjjjjjj:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

a tak z innej beczki- to czekam aż mi wypadną te włosy:happy2::-:)-(
a co do okresu- to szkoda, bo skoro pomimo wszystko daję cyca- to myślałam, że może jakieś jeszcze 2 mc będę free :-:)-:)-:)-p

gaaliyah a ja Ci zazdroszczę :p. To co miałam na poczatku, to była jakaś parodia, nawet nie wiedziałam, że to okres, ginekolog mnie uświadomiła. A teraz czekam, bo boję się powtórki z przed ciąży... Pamiętam jak dostałam okresu bez wywoływania, leciało ze mnie jakl z głupiej, bolało jak diabli, a ja ryczałam ze szczęścia :p. Kurcze, jak jest to źle - ledwo się przyzwyczai kobita to klimakterium przylezie - jak nie ma - mimo braku ciąży - to też niedobrze...

reklama
a w zasadzie dlaczego te włosy wypadaja po ciązy???
"W czasie trwania ciąży wzrasta wydzielanie estrogenów, które hamują wypadanie włosów. Nagły spadek poziomu tych hormonów po porodzie, a także sam poród są przyczyną przejścia licznych mieszków w fazę katagenu. Rozlane przerzedzenie włosów pojawia się między 11. a 16. tygodniem po urodzeniu dziecka. Włosy odrastają samoistnie, bez leczenia, w ciągu 6 miesięcy."

Do góry