reklama

Wrzesień 2009

Sluchajcie a jak to jest u Was z tym olejem z wiesiolka ???:confused::confused::confused: Ja mam 500mg i jest napisane 3-5 razy dziennie.. lykam 3 razy dziennie, ale widzialam tez 1000mg i zaczelam sie zastanawiac.... Moze z 5 razy powinnam lykac ?:eek:

princi... ja mam 500mg i jest napisane 3x2 kapsułki ... ani mniej ani więcej. W sumie to kończę już opakowanie 150 kapsułek a porodu nie widać:-D:-D:-D

Ja dzisiaj poszłam na "słodki spacer":-) Słodki tzn. kupić jakieś słodycze i od razu je wsunąć bo gdyby mój mąż zobaczył jak się nimi raczę to chyba by zawału dostał:-D:-D

reklama
Witam.Wszystko co miałam załatwić to załatwiłam.Nawet moje Kochanie powiedziało że dziś zrobimy koncik dla naszego malucha:eek:-no w końcu:happy:
Troche się na niego ostatnio zdenerwowałam bo swojej starej znajomej powiedział przez tel jak dzwonoiła do niego że od odtatniego roku nic sie u niego nie zmieniło:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Jak to sie ku....nie zmieniło:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:A ja i Oli to co??On nawet nie wie że ja słyszałam tą rozmowe bo akurat spałam sobie ale jego dzwonek w tel mnie obudził i tak sobie podsłuchałam-wiem że brzydko zrobiłam,ale chociaż usłyszałam co on ma w tej swojej główce:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Tylko się zastanawiam jak mu to powiedzieć....ehh jak to usłyszałam to myślałam że urodze bo takie mnie skurcze łapać zaczeły:confused2:

A co do terminu porodu-podam Wam wzór który jest wyznacznikiem porodu i z tego co mówią to jest naj lepszy:-) a więc:
Do daty ostatniej miesiączki dodajemy 7 dni następnie od tego co wyjdzie odejmujemy 3 miesiące a później do tego dodajemy rok i mamy termin porodu.Jeśli wasz cykl trwał więcej niż 28dni(np.30dni)to dodajemy do tej daty jeszcze 2dni i wynik osiągniety.
Pokarze na swoim przykładzie :27.11.2008r.+7dni=4.12.2008r
4.12.2008r-3miesiące=4.09.2008r
4.09.2008r+1r.=4.09.2009r
a jeśli cykl trwał by 30 dni to: 4.09.2009r+2dni=6.09.2009r

powodzenia w liczeniu:cool2:

Witam srodowo

Nadal w dwupaku:) wczoraj tez zaliczylam spacerek i pare razy pochodzilam po schodach-ale po schodach to ja chodze od samego poczatku:-D bo mieszkam na czwartym pietrze bez windy.

We wtorek mialam tez wizyte u poloznej i juz ustalili mi wywolywanie na 15 wrzesnia na godz 10 jezeli do tej pory dzidzius sam sie nie wykluje:tak:

Nie byla to moja polozna-i wogole to bylo dla mnie zaskoczenie ze tak od razu mi ta date ustalila i zadzwonila do szpitala.

Fakt zapytala mnie ile chce czekac-w uk wywoluja od 12 dni po terminie-ale tylko jak Ty chcesz-bo mozesz czekac jak dlugo sobie zyczysz, polozna powiedzila mi ze niektore kobiety decyduja sie czekac dluzej niz 2 tygodnie.

Zapytalam ja czy nie powinnam miec najpierw usg jak bede po terminie i czy po tym nie powinno sie zdecydowac czy wywolywac porod czy nie. A ona ze usg dopiero po 14 dniach....a powiedzila mi to dopiero po tym jak ustalila mi termin na 15, czyli to bedzie po 12 dniach po terminie-ogolnie wyszlam skolowana, i niepwena czy chce wywolywac porod 15...choc teraz to sie juz tym nie martwie bo moge urodzic w terminie czyli jutro:-D:-D i problem z glowy

Wczoraj wieczorem mialam juz dosc moce skurcze, ale nieregularne- i nagle wszytko ustalo-a akurat bylam z bratem i mowie do niego: Jejku a jak to juz TO-..boje sie-A on zdziwiony: To nie masz juz tak ze chcesz urodzic i sie cieszysz jak cie boli?......:confused2:Faceci-boja sie pobierania krwi, umowionego lekarza, dentysty, z kazdego bolu prawie umieraja a porod to dla nich "nic takiego":sorry:

Hej Mamusie.
Nadrobiłam posty Wasze i jakaś tu nerwówka panuje-nie wspomnę, że dzieciaczki nam się zbuntowały i wykluwać się nie chcą;-):-D
Te Mamusie, które mają mieć cesarkę- płaczą;-), te które mają skurcze przepowiadające płaczą ;-)-ot, bądź tu mądrym!:-D. Prędzej czy później wszystkie urodzimy-nie ma na to rady a jak, to już natura albo lekarze zdecydują. Pamiętajcie, że nasze dzieciaczki są w tym wszystkim najważniejsze:tak: i ich dobro.
Zdziwiona jestem troszkę, bo przeczytałam że któraś z Nas miała takie bóle przepowiadające, że aż się zginała...:eek: Hmmm..... to przecież bóle PRZEPOWIADAJĄCE jak sama nazwa mówi, a co dopiero porodowe....?:eek: No, nie czarujmy się, ale poród nie jest lekki ani łatwy....Najważniejsze jest to, jak się nastawimy. Bądźmy wszystkie dobrej myśli.:tak:

Cześć Kobietki
Ja po krótkiej przerwiej. Niestety musiałam pobyć w szpitalu i pobrać krew, bo mialam kiepską. Dziś mnie w końcu wypuscili ciekawe na jak długo. Livii na razie na świat się nie śpieszy. Waży ok 3100 więć mogła by już wyskoczyć.Wg lekarzy powinnam urodzić ok. 20 Września., wg suwaczka 11. Zobaczymy .

Olinka no nie pije tego piwa litrami...spokojnie. Pozwoliłam sobie na szklaneczke w czasie ciąży tylko dwa razy. I dzisiaj to był własnie ten drugi raz.:-D
Henrietta gdyby faktycznie Twój scenariusz sie spełnił spaliłabym sie pewnie ze wstydu na tej porodówce he he he:-D:-D
Ale to nie dzisiaj...więc nadal czekam
Elaine podpisuje sie nogami i rękami pod Twoimi słowami. Bądźmy dobrej myśli. Nie my pierwsze i nie ostatnie. A bólu nie unikniemy chociaż nie wiem jakie cuda byśmy wyprawiały!!;-)
Anek spokojnie...myslę, że dwa dni w tą czy w drugą stronę niewielką różnicą będa dla Maleństwa. A najwazniejsze, że temat ewentualnego wywoływania masz za sobą. Domyślam sie , że wolałabys to usg ale teraz to juz nic złego Małej się nie stanie. Głowa do góry jeszcze kilka dni Ci zostało...
A ja pospałam, zgaga mnie obudziła i w sumie dobrze bo czas dla ukochanego obiad wyczarować.

OliLena a co z Twoja krwią?? Pytam bo ja już tak na kontrole miesiąc latam 2, 3 razy w tygodniu więc juz mnie ręce od pobierania krwii bolą) wyniki mam kiepskie i nic z tym nie robią...

Makta mam dużą niedokrwistość czyli anemię i nie przyswajam na dodatek żelaza. Brałam brałam a wyniki w dół.Zresztą waga ostatnio też w dół. Livia ze mnie sporo chyba ciągnie bo z nią ok i dobrze przybiera. Dostawałam krew dożylnie plus jakieś kroplówki. Teraz mam 10,6 hemoglobiny ale to i tak za mało. Pewnie po porodzie będą we mnie dalej ładować leki. Jestem pod opieką w prywatnej klinice tam trochę inaczej się obchodzą i interesują.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry