reklama

Wrzesień 2009

reklama
nie, podałam dobra i lekarzowi i teraz w tych kalkulatorach. Ja zreszta z tych co każdy dzień miesiączki sprzed dwóch/trzech lat mogę udokumentować... niestety. Nastawie się jednak na tą późniejszą.

Romcia mówiło się że będziesz pierwsza a tu bobaski wcale się nie spieszą.Nic się nie bój myślę że poród sn jest dużo bardziej przerażający. A nie masz możliwości wyboru znieczulenia?
Alex - cierpliwości - już niedługo się nie będziesz nudzić. Co do dorabiania w domu to raczej ciężko coś wykombinowac chyba że zajmowanie się drugim dzieckiem jako niania ale to raczej jak już Twój będzie starszy.
Livia to przed cesarką trzeba kilka dni lezeć w szpitalu? Byłam pewna że robią ja następnego dnia po przyjęciu do szpitala.
Ładną mamy pogodę we wrześniu, nareszcie przeszedł męczący skwar a jest ciepło i przyjemnie. :tak:Pamiętacie ubiegłoroczny wrzesień? Pierwsze dni gorące a potem temperatura tak gwałtownie spadła w dół że z dnia na dzień ludzie powbijali się w kurtki i czapki, lało jak z cebra i ludzie zaczeli masowo łapać grypę. Oby tegoroczny wrzesień był słoneczny i sprzyjający spacerkom.:happy2:

Tez tak myslalam ... widocznie tu inaczej moja bratowa polozyl 3 dni wczesniej. Jak mnie polozy w poniedzialek to moze wczesniej bede miec. Mowil ze pod koniec tygodnia cos chyba o piatku no to od wtorku akurat 3 dni ... nie wiem moze na spokojnie jakies badania robia a moze po prostu zeby miejsce bylo pewne nie mam pojecia ... ale przez 2 tyg w tym szpitalu mnie cos trafi ... bo z dzidzia ok. 10 dni leza po

nie, podałam dobra i lekarzowi i teraz w tych kalkulatorach. Ja zreszta z tych co każdy dzień miesiączki sprzed dwóch/trzech lat mogę udokumentować... niestety. Nastawie się jednak na tą późniejszą.

policz po prostu od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki 40 pelnych tygodni i to jest termin przyjety przez lekarzy jak sie nie zgadza to po prostu sie pomylil i upomnij sie z usg bierz pod uwage tylko z pierwszego jest najbardziej wiarygodne i przewaznie rozni sie od tego OM nawet o 2 tyg bo OM liczy ok 2 tyg przed zajsciem

Wedlug OM poczatek ciazy mam od 6 grudnia (wtedy okresu dostalam) termin mam na 12 wrzesnia rowne 40 tygodni
a wedlug USG (pierwszego) ciąża liczona od 16 grudnia prawdopodobnie wtedy dzidzia sie poczela a termin na 20 wrzesnia ale lekarz zawsze pyta o termin wedlug OM

AAA dodam jeszcze ze w tych kalkulatorach moze wyjsc inaczej bo tam wpisujesz dlugosc swojego cyklu a lekarz zaklada cykle 28 dniowe . jak wpiszesz 30 dni to automatycznie wylicza date o 2 dni pozniej niz lekarz itd

Ostatnia edycja:
A ja z corcia w ganianego sie pobawilam haha :-D:-D:-D Ostatnio jak gralam z nia "w klasy" to tak smiesznie zamiast zabka skakac to ja tak z nogi na noge... jeszcze troche i trzeba bedzie zabka skakac hyhy:rofl2:

Ale to dziwne uczucie znajac TĄ date ... mysli sie o tym i wogole taki stresik a tak to nigdy nie wiadomo kiedy najda skurcze i sie ich wyglada ;-)
Dzis sie zaopatrzylam we wszystko to czego jesc nie bede mogla a najbardziej owoce !! nektarynki sliwki ... jak ja wyzyje bez tego :sorry: no i musze sie jeszcze zapchac czekolada :-D najgorzej ze po cesarce specjalna dieta nie liczac tej do karmienia dzidzi .... ja taki glodomor teraz :-) nie wyobrazam sobie nie jesc kolo 8 godzin przed cesarka i dobe po :szok: a najgorzej ze przed tez pic nie mozna :crazy:

hej dziewczyny :tak:
sluchajcie, wlasnie dostalam darmowa paczke pieluszek Pampers Premium Care do przetestwania ze streetcom'u :-) z tego co tu pisza to jakas nowosc, w paczce jest 78 pieluszek wiec mysle ze warto wyprobowac :-)
gdybyscie chcialy wziasc udzial w kampanii to piszcie na prv ;-)

żeby Was rozbawić, powiem Wam, że u mnie z ustaleniem terminu jest kiepska sprawa. Grudzień miałam strasznie zalatany, okres w ostatnich miesiącach miałam krótkie więc, poprostu nie pamiętam kiedy go miałam. Na pewno po 6 i to wszystko. Tak więc narodziny dzidzi będą u nas niespodzianką. Napewno urodzi się po 10. Zostaje mi tylko liczyć na USG. Według niego to 39 tydzień.

reklama
dzięki liiiviiia, przeliczyłam sobie wszystko i się niby zgadza ta data 21 wrzesnia, a powiem ci ze wg OM mam na 21 wrzesnia a wg usg na 22 wrzesnia (tak jak radziłaś pierwsze usg wzięłam pod uwage). Z tym ze fakt z tymi kalkulatorami biore pod uwage cykle 35 dniowe, a tak naprawde to nie wiem jaki wziąć, bo tylko jednego się doczekałam (tj. tego ostatniego) po 35 dniach, bo byłam po zabiegu, później juz zaszłam w ciążę, wczesniej standard 28-30 dni.
Nie wiem w sumie czemu tak bardzo drążę ten temat, bo to przeciez większej róznicy nie ma czy dzidzia wykluje się tydzień wczesniej czy później, tyle że po prostu chciałbym juz ja zobaczyc i przytulić:sorry:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry