reklama

Wrzesień 2009

Margaret,Livia ja miałam badanie kupki na stopien strawienia,natomiast posiew moczu robiony,czy w takich badaniach moze wyjsc taka bakteria,czy to musi byc jakies specjalne?

reklama
milli, db, że się odezwałaś! db, że się db czujesz :-))
margaret, livia współczuje bakterii, w sumie nigdy mnie nie naszło żeby zrobić to badanie.. ale może przydałoby się...

odnośnie pieluszek, ja z hugisów jestem bardzo NIEzadowolona.... używaliśmy pampersa, ale że żona od kuzyna i moja szwagierka namawiały na hugisy że sa takie ekstra cudne boskie itd.. to zdecydiwalam kupić jedną paczke na próbe.. i nie wiem co mnie podkusiło ale wzelam największą jaka bylka bo byla w promocji!!!!!!! TRAGEDIA! jest sztywniejsza.. Hani suę wszędzie wbijają krawędzie tych bocznych skrzydełek gdzie są rzepy.. te "boki" są stanowczo za wysokie i gniotą ją wszędzie.. w wodatku przemakają po 2godzinach, a jak nie przemokną to robią sie takie kulki, jakby tam było napchane pełno waty... często widzę odgniecienia na pupie u młodej.. wiecie mam na myśli takie co robią się na całym ciele jak śpimy na czymś niewygodnym.. i jak rozpinam pampersa to pupa jest wilgotna mocno, a w pampersach tego nie zauważyłam... no i w końcu jesteśmy na rozmiarze 4 :)

Współczuję kochane z tymi bakteriami, wiem coś i ja o tym, bo moja starsza córcia jak leżala na zakaźnym z jelitówką to chyba tam załapała pneumokoka:( też było kiepsko, wiecznie chorowała, wybrała chyba ze 1o antybiotyków do póki sama nie zrobiłam wymazów i nie odkryłam co ma! Lekarze chcieli wyczyniać cuda, szczepić, kombinować, leczyć nie wiadomo czym. leczyliśmy a bakteria siedziała w nosie i miała nas w nosie!! po jakimś roku, jak już przestałam sie martwić aż tak mocno sama jakoś zniknęła! pojawiła się w tym roku przy infkcji, ale ostatni wymaz też wykazał jej brak!
Musicie wszystko na spokojnie przejść, a bakteria nie zrobi napewno żadnej krzywdy!

Mili, dasz radę, moja przyjaciółka urodziła 10 stycznia i 7 dni po porodzie poszła na egzamin, wiec kochana wszystko jest możliwe:)

a wieczorkiem dziś trochę przyjemności, z wyborczej za kupony mieliśmy wczoraj sesję w kodaku, zdjecia wydaje mi sie, ze beda cudne, dziś idziemy odbierać! A może Liivia chcesz iść z Michałkiem?mam kupony, a nikt ich mi nie zabrał:) wiem, że terminy teraz odległe nawet na wrzesień, ale za 120zł jest cudna super sesja dla całej rodziny. myślę że warto.

ja jakoś spać nie mogłam, jutro rano mam zabieg usunięcia jedynki (martwa, pęknięta-bujam sie z nią od połowy ciąży) i od razu natychmiastową implantację......boję się że hej....

dziewczyny trzymam kciuki żeby dzieci szybko pozbyły się bakterii.
Mili tak jak dziewczyny piszą dasz sobie radę. Pamiętaj jesteś silną kobietą!
Szyszunka nie martw się zębem. Technika usuwania jest teraz tak zaawansowana, że nie poczujesz kiedy ją usuną.
A co do pampersów. U nas hagisy ( piszę o starszej córce) sprawdziły się do momentu kiedy Ola zaczęła się poruszać. Niestety przepuszczały zawartość i wisiały, uwierały itp. Jak zaczęła chodzić najbardziej sprawdziły się pampersy 4+. Dużo testowałam różnych firm i nic nie było tak dobre jak one.

czesc dziewczyny:-)ja wczoraj miałam trochę przyjemności dla siebie poszłam do przyjaciółki na ploteczki wypilysmy sobie po 2 drinki i piwko na pol i sie nagadac nie moglysmy wrocilam o 23 a moj m swietnie sobie poradzil sam z niunia wykapal ja nakarmil jak wrocilam obydwoje spali hehe :-)dzisiaj mnie troche glowa boli bo ja piwa ogolnie nie pije i wogole alkohol zadko no ale fajnie tak czasem wyjsc sobie ;-)

I to jest wlasnie smieszne ze co mama to opinia a niby produkt ten sam ;-) a jednym pasuje innym nie. Ja strasznie klelam huggiesy ale te classic a te premium sa jak dla mnie super.Nic nie gniecie wszystko ladnie lezy nic nie przemaka sprawdzalam tez na ucisk zasiusianego i bylo ok takze po prostu trzeba samemu wyprobowac i sie przekonac i najlepiej zaczynac od malych paczek.Ja juz prawie wszystkie pampersy przerobilam (happy huggies pampers dada babydream, tescowe iwiele innych) i z pampersa wcale nei jestem taka zadowolona ja tam w nich czuje wilgoc no ale tak jak pisalam kazdy ma inne zdanie.Na pewno pampersa sa najciensze ale huggisy wcale nie sa takie twarde i grube na pewno ciensze i bardziej miekkie niz dada.kiedys z happy bylam bardzo zadowolona a teraz wywalilam pol paczki bo co drugi pampers przeciekal.

Margaret trzymam kciuki zeby bylo ok i nie denerwuj sie i nie zamartwiaj bo szkoda twoich nerwow a wiem co czujesz bo przez to samo przechodze ale teraz juz troszke inaczej na to patrze bo wiem ze ciezko z tym cholerstwem wygrac dlatego juz przeszlam nad tym do codziennosci.Konsultowalismy to z wieloma lekarzami i prywatnie i panstwowo i w klinikach itd i wszyscy jednoglosnie powiedzieli zeby tego nie ruszac jesli po dziecku "choroby" nie widac no Michal jest bardzo zywy energiczny takze w zyciu by nikt nie powiedzial ze cos ma tak wiec nie kazali mi tego niczym leczyc bo szkoda faszerowac antybiotykami.Dzwonilam tez do mojej ciotki ona jest bardzo dobrym (podobno) pediatra ma swoja prywatna klinike tylko niestety daleko ode mnie i tez mnie uspokajala i mowila ze byle przybieral na wadze to bedzie wszystko ok i zeby to zostawic.Jakis czas temu robilismy mocz bo podobno moze nie byc objawow jak przejdzie do moczu a jak tam jest dlugo nieleczona to moze nerki uszkodzic i faktycznie wyszla nam w moczu maly dostal biseptol (baktrim) ale tak mnie tknelo zeby poworzyc badanie gdzie indziej i wyszlo cos innego tez klebsiella ale inna odmiana i co sie okazalo ze nie ma jej w moczu tylko przez zanieczyszczenie.Biseptol tez nie wyleczyl tej z odbytu.Wazne zeby kapac dziecko w nadmanganianie wtedy odkaza sie skora i jest mniejsze ryzyko przejscia do cewki.
Ja juz nawet nie sprawdzam jej w kale bo kazdy taki swistek w reku potwierdzajacy ze nadal jest dobijal mnie kompletnie takze zyje z nadzieja ze juz sobie poszla.

Dooda najlepiej zrobic wymaz z odbytu ale w posiewie kału tez wychodzi.W badaniu ogolny moczu nie wyjdzie trzeba robic posiew bakteriologiczny ale tak jak mi lekarz tlumaczyl gdyby byla w moczu to badanie ogolne moczu by nie mialo wynikow w normie a jak wychodzi ok to prawdopodobnie jej nie ma.

Ale powiem wam ze skoro nie da sie tego leczyc ( w wiekszosci przypadkow) to lepiej nie wiedziec ze sie to ma (oczywiscie jesli nic zlego sie z dzieckiem nie dzieje) bo i tak i tak nic sie z tym nie zrobi a naprawde potrafi to zalamac.Mnie czasem nalatuje taki dol i sie plakac chce i patrze na Michala z taka niewiedza co bedzie dalej co jak zachoruje na co kolwiek co jak pojdzie do w wieksze grono ludzi itd

Szyszunka a pewnie ze bym chciala !! No kto jak kto ale jak juz zauwazylyscie zdjecia to moja pasja :-D

Ostatnia edycja:
Moniaa super. Tatusiowie z córeczkami zawsze dają sobie radę. Nawet nie wiesz co potrafią zrobić, żeby niunie były zadowolone!!! To tylko świadczy o tym, że możesz i musisz częściej wychodzić!

reklama
odnośnie pieluszek, ja z hugisów jestem bardzo NIEzadowolona.... używaliśmy pampersa, ale że żona od kuzyna i moja szwagierka namawiały na hugisy że sa takie ekstra cudne boskie itd.. to zdecydiwalam kupić jedną paczke na próbe.. i nie wiem co mnie podkusiło ale wzelam największą jaka bylka bo byla w promocji!!!!!!! TRAGEDIA! jest sztywniejsza.. Hani suę wszędzie wbijają krawędzie tych bocznych skrzydełek gdzie są rzepy.. te "boki" są stanowczo za wysokie i gniotą ją wszędzie.. w wodatku przemakają po 2godzinach, a jak nie przemokną to robią sie takie kulki, jakby tam było napchane pełno waty... często widzę odgniecienia na pupie u młodej.. wiecie mam na myśli takie co robią się na całym ciele jak śpimy na czymś niewygodnym.. i jak rozpinam pampersa to pupa jest wilgotna mocno, a w pampersach tego nie zauważyłam... no i w końcu jesteśmy na rozmiarze 4 :)
Mam dokładnie te same doświadczenie.Kupiłam paczkę bo były w promocji.TRAGEDIA!!!Nikola nie dość że miała poprzecierane nóżki od rzepów to jeszcze odparzyła sobie pupę.I wróciłam do najbardziej sprawdzonych Toujours z Lidla są dla nas najlepsze zawsze suche od środka ,miękkie,fajne naciągane boczki no i rozmiar już 5:szok:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry