reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Wrzesień 2009

U nas cięzki okres minął :),placz,marudzenie,pobudki w nocy minely.Od tygodnia mam aniolka,ktory tylko sie smieje,ladnie je i spi,wszystko dookola sie podoba:).Mimo przeziebienia,cieknacego jak woda kataru maly cieszy sie z wszytkiego:):).Ale ten wczesniejszy okres,byl nie do wytrzymania,myslalam ze sie wykoncze.Dlatego Zusia,Elaine musicie to przetrwac,ten okres minie i znow bedizecie mialy swoje grzeczne,kochane dzieciaczki!

reklama
Dooda, dobrze że wszystko wróciło do normy. Alcia zaczyna nocne marudzenie. Wystarczy tylko, że coś puknie a ona ma już oczy jak złotówki. Do tego moja rwa kulszowa i świat jest poprostu piękny w odwrotnym tego słowa znaczeniu. Kręgosłup najbardziej mnie łupie w nocy. Śpię może ze 2, 3 godziny a reszta to przekładanie, ból i łzy.

O jezu Fredka wspolczuje,przeszlam rwe kulszowa w ciazy,jest to drugi bol po porodzie,ktorego nie potrafilam zniesc.Dlaczego to Cie teraz dopadlo? Polecam cwiczenia z rehabilitantem,bol minal w ciagu kilkunastominutowej serii cwiczen,nie mecz sie,szukaj w okolicy dobrego rehabilitanta!!!
Daj znac co i jak!
Trzymam kciuki!
A sio rwo !!!!!

Oj ja teŻ chciałabym, żeby z mojej zrobił się aniołek:) niby taka słodka anielica a ma ogniki w oczach i rozrabia nie tylko nocą. My jutro jedziemy na nasze pierwsze wakacje we trójke, w tym roku mazury, bo blisko, bo morze pewno w tym roku będzie zanieczyszczone, i bo namówili nas znajomi:) także wracamy za tydzień mam nadzieje ze pogoda dopisze.

Kochane jestem padnieta i wykonczona
moj syn ma to samo od kilku dni stał się jeszcze bardziej marudny prawie cały dzien i w nocy budzi się płacze i tak 2 goziny, dzis zasnął w koncu i przespał reszte nocki w wózku...też nic u nas nie dział, ani viburcol, ani paracetamol, ani melisa. Jak te ząbki powoli rosną...:-(

Dooda ja też miałam rwę w ciąży. Teraz zaatakowała mnie z drugiej strony, wręcz paraliżuje mi lewy bok. Ból nie do zniesienia. Przy tym wykręciłam sobie kostkę i nie wiem jak się poruszać. Wieczorem idę do lekarza. Niestety żadne lekarstwa nie pomagają. A skąd ona się wzięła, hmm trochę mi się przytyło, pośliznęłam się w kuchni, przewiało mnie. A kto to wie.
Czy któraś z was może wie jak pielęgnować pękniętą skórę paluszka? Ala ma azs i nie zauważyłam, że na kciuku wyschła jej skóra, bo ciągle wkłada paluszki do buzi. No i dopatrzyłam się, że skóra w rowku pękła. Tylko nie wiem co z tym robić. Smaruje kremem, pilnuje żeby nie wdało się zakażenie. Ale jak to się ma zagoić ?

Widzę, że dzieciaczki maruderki. Moja Gabi nie tak źle;-) Ale nie chwalmy dnia przed zachodem słońca hi hi Wczoraj wróciłyśmy z agroturystyki, byłyśmy tam prawie tydzień i było świetnie. odwiedziłyśmy wszystkie ciotki i wujków, Gabi widziała krówki i małe kotki- ogólnie pełny zachwyt. Teraz powrót do domu do miasta - i nie jest już tak fajnie;-/

Witam się porannie:-)!
Dziękujemy za słowa otuchy- tak, tak, wiem że kiedyś ten zły okres minie..tylko kiedy?:confused2: Od urodzenia Boryska mam tak co noc i czuję się już wyeksploatowana na maxa:sorry::-(. Jakoś przetrwam mam nadzieję;-). Może kiedy chociaż jeden ząbek wyjdzie to troszkę się poprawi:sorry:.
Fredko- jak ja ci współczuję! Nigdy mnie na szczęście takie pioruństwo nie dopadło- ja mam za to bóle kręgosłupa- też nic nie do pozazdroszczenia. No i ruchomą lewą nerkę- jak to złapie to też "żegnaj życie":cool:.
Dziś pierwszy dzień lata- a u nas jakoś pochmurno i tak..no, byle jak:-). Życzę Wam miłego dnia, bez bólu i samych grzecznych dzieci;-).

A co do tego pękniętego naskórka- to może Emolium w kremie?

reklama
Elaine dzięki. Jutro jadę z Ala na pobranie krwi i tak sobie pomyślałam, że może pielęgniarka mi coś podpowie co z tym fantem zrobić. Chyba powinna wiedzieć?

Do góry