Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Melduję się na wrześniówkach 2009 udzielałam się na staraczkach 2009 a teraz jestem już szczęśliwie zafasolkowaną!!!!
Więc tak po krótce o II dowiedziałam się przed wczoraj. Zoabserwowałam biały śluz i wystartowałam do Tesco po testy okazały się pozytywne. Okresu dziś nie dostałam więc jak na razie wszystko wskazuję na to że jestem w ciąży nasza radość jest wielka ale i strasz że to bardzo wcześnie 4 tydz. Nie mogę niestety tak jak wy pobiec do lekarza i zrobić usg i dowiedzieć się szybciutko czy fasolka jest dobrze umieszczona bo mieszkam w Szkocji. Tutaj podejście jest inne o czy pisałam już na staraczkach. Ciąża to nie choroba dla nich i nie wymaga lekarza. Od 12 tyg będę spotykać się z położną ona zrobi 2 razy USG i bardzo podstawowe badania. Och szkoda gadać.
Ja jestem zodiakalną panną z 2 września i wszystko wskazuję na to że moja dzidzia też będzie (21 wrzesień??)
To będzie lekcja pokory wszystkie panienki o tym wiedzą nie jesteśmy łatwym narodem, mamy problem same z sobą, dzieci panny są urocze ale naprawdę wymagają dużo więcej uwagi zainteresowania i super wiele miłości!!! W przeciwnym razie czują sie niekochane i odrzucone, więc kochane Mamusie fasolek panienek już kochajmy swoje dzieciątka ponad życie. To dopiero początek naszej drogi, ale mam nadzieję że znajdę tutaj wsparcie i sama je dam.
Pozdrawiam kobietki Gratuluję Wam i sobie również!!!

Ja mam urodziny 4 września - jest szansa, że bejbik się wstrzeli i będziemy urodzinki mieć razem 
i pozdrawiam :-)To tez moja 2 ciaza :-) W pierwszej nie mialam nic, dowiedzialam sie pozno nie pamietam teraz dokladnie zaczelam sie domyslac moze 2 tyg po terminie ze chyba powinna byc @ a potem nic nie robilam tylko z tego nie wiedzialam tyle co terazBylam jednak w szpitalu z uwagi na skurcze w 7 tyg chyba nie pamietam moze 8 i strach pozostaje
I jestem wyluzowana moze na forum to tak wyglada
poprostu jak skurcze sa teraz czlowiek ma stracha i wszystko wraca to chyba nikogo nie dziwi :-(Tez mi lekarz sie kazal oszczedzac, nie dzwigac itp. a jak sie pojawia juz regularnie to do szpitala znow....Wiec...I nie robie testow ciazowych co chwile, robilam pare przed dniem @ przede wszystkim potem moze jeszcze jeden...Tez nie mam czasu na myslenie i nie jest tak ze moje mysli kraza wokol ciazy wrecz o niej zapominam bo nie mam dolegliwosci i teraz czasem sie natne bo mala dzwigne a nie powinnam bo 18kg wazy, ma 5,5 roczku czy cos i tez mnie absorbuje do tego zmienilam prace wiec wogole zyje praca gdzie nikt nic nie wie a chce sie wykazac by moze nie poleciec wiec to nie tak jak myslisz
![]()
a Ty masz jeszcze więcej do dźwigania niż ja 
kroptusia myslałam ze Ty pierwszy raz...a Ty masz jeszcze więcej do dźwigania niż ja
apropo braku objawów... w pierwszej ciązy strasznie bolały mnie piersi... spuchły mi jak balony - a teraz nic... też masz coś takiego? bo ja już zaczynam coś sobie układać w łepetynie... z objawów ciązowych mam tylko sennośc, ale ona może być spowodowana odstawieniem 3 kaw dziennie /piłam cztery, teraz piję jedną/, brak meisiączki, ból brzucha, jajników- szczególnie wieczorem, po całym dniu, no i od czasu do czasu biały śluzik... te piersi mnie martwia... chociaż z drugiej strony, moze po jednej ciązy i długim rocznym karmieniu - wcale puchnąć nie muszą?
witam wszystkie nowe Mamy! bardzo się cieszę ze do nas dołączyłyście... mam nadzieje że razem będzie nam miło się tu gawędziło przez całą ciąże!
rozmiarowo juz sama nie wiem ale tez mnie to zmartwilo jak czytam u dziewczyn o tych bolach piersi sutkow...Mdlosci w sumie nie ma moze mnie zamulilo raz z dwa ale to nic w porownaniu do 1 ciazy ze odrzucalo mnie od wszystiego niczym nie moglam jezdzic itp...ale wiedzialam ze w ciazy jestem a teraz tylko ta SENNOSC makabra, M ciagle w pracy, ja sama z mala, niby duza zajmuje sie soba ale etap mega powaznych pytan i dyskusji a ja oczy na zapalki Dziewczynki czy w 5 tyg absolutny brak mdłości czy to normalne??
Boję że że to jakiś zły znak![]()

A teraz nic - może to tylko na razie tak, a może już są częściowo przygotowane na nadchodzące atrakcje ;-)