reklama

Wrzesień 2009

reklama
Ja tez slyszalam ze z tą położną środowiskową to jest obowiązek i czasami przychodzi ona również przed porodem, ale u nas to chyba można sobie wybrać jakąkolwiek położną, nie koniecznie z przychodni gdzie sie należy.

A u nas podgoda przepiękna :-) więc grzejemy się do słoneczka :-) A jak dziewczyny jest z opalaniem w ciąży? Bo kocham sie opalać i wygrzewac :-) Ale czy można opalać np nogi czy dekolt? Bo brzuszek mam zawsze zakryty!

co do opalania. pytałam też lekarza powiedział, że jak brzuszek zakryty to się mogę zesmarzyć nawet. chodzi tylko o to, że w ciąży hormony jakos działają na pigment, że jest nierównomiernie rozprowadzony i możesz się niechcąco opalić w ciapki.. i dokąłdnie to samo w farbowaniem włosów.. chodzi tylko o to czy kolor siądzie (no i przy farbowaniu oczywiście o chemię, ale teraz te farby są delikatne nie to co 20 lat temu)

No to super, to zaraz wracamy na słoneczko :-)
Ale najpierw jeszcze musze podzwonić do szkół rodzenia i popytać co i jak. A wy będziecie chodzić do szkoły rodzenia dziewczyny?

Już jestem. Z dzidziulkiem wszystko jest ok. Słuchaliśmy serdusia - 154 uderzenia na minutę. Cudowny dźwięk:tak::tak::tak: Moje wyniki są jak książkowe, glukoza i żelazo też - więc bardzo mnie to cieszy. Poza tym waga - według położnej przybywam na wadze prawidłowo - od początku ciąży mam na plusie 8kg:shocked2::shocked2::shocked2: a jestem w 25tc. No, ale jeśli ona twierdzi, że prawidłowo - więc nich jej będzie:-D:-D:-D
Co do szkoły rodzenia- my się z M wybieramy, daty konkretnej jeszcze nie znam, ale w kolejce już jestem zapisana:-)

No to super, to zaraz wracamy na słoneczko :-)
Ale najpierw jeszcze musze podzwonić do szkół rodzenia i popytać co i jak. A wy będziecie chodzić do szkoły rodzenia dziewczyny?

My też sie wybieramy do szkoły rodzenia. Ja bardziej ze względu że chcę się przygotować do tego wszystkiego a mój M bardziej dlatego, że jeśli będziemy rodzić razem w Bolesławcu to potrzebne jest zaświadczenie że uczęszczaliśmy na zajęcia.

Wioloawb no to super że wszystko ok. !!!!
Co do wagi to i ja tyle mam na razie na plusie ( wg mojej wagi) , a jestem w 22tc :tak:.

A mnie coś dopada. W zeszłym tygodniu M przechodził jakąś infekcję a teraz na mnie kolej :-(. Chodzę senna, zakatarzona. Rano ból gardła jakby mi kaktusa w gardło wsadzili :-(. W sumie nie piłam kawy ale wątpię żeby mi pomogła się "rozbudzić" :-(.

Hej Dziewczyny a jak się ogolnie czujecie w te upały?? U mnie bynajmniej dziś duchota... i oraz ciężej się robi z brzusiem... Mam do Was pytanie odnośnie skurczy lydek. U mnie ostatnio często się pojawiają mimo, że łykam magnez 2 razy dziennie:dry:

Inka jesteś z Bolesławca? Ja z Legnicy więc całkiem niedaleko ;-)

reklama
u mnie też duszno.. ledwo mi zeszła opuchlizna z nóg to wróciła na nowo... juz się tak cieszyłam :-( w dodatku bardzo nieładnie się pocę... tak mocno i a fuuuj nie wiem może to wina hormonów, ale mój dezodorant nie daje rady juz.. ja już psychicznie też.. sama siebie czuję dzisiaj... u mnie właśnie grzmi ale stopni to jest chyba z 30... nienawidzę burzy ale mogłaby już przyjśc bo ta parówa mnie wykańcza.. ide pod prysznic.. kolejny..

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry