reklama

Wrzesień 2009

Dziewczyny mam pytanko co myslicie o TENS (Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation) – wspomagające urządzenie położnicze stymulujące ciało do naturalnej walki z bólem

Macie na ten temat jakies informacje, znacie kogos kto to wyprobowal?

Jutro mam wizyte u poloznej wiec ja popytam, ale szczerze to wolalabym poznac opinie innych ciezaroweczek:tak:

reklama
Olgha, trzymamy kciuki, a Olinek to rpawda, nie lepiej zwolnienie wziąć tylko już wykorzystywać macierzyński, a co potem? Ja się bardzo źle czuję i jestem na zwolnieniu, nie dałabym rady już biegać za dziećmi i mój gin od razu dał zwolnienie.
Co do nocki, to zauważyłam już, że jak narobię się w dzień, nalatam, nabiegam i naschylam, to noc do tyłu, macica non stop sie stawia, ani sie na boku położyć, dziś tak miałam, bo wymyśliłam sobie wczoraj porządki w kuchennych szafkach i nie tylko, przy remoncie sie duzo bałagani, wiec chciałam zrobić generalnie porządki i w szafkach, no to miałam noc do tyłu..........
ale powoli dochodzę do siebie, moja mama usypia właśnie córcię, więc i ja się chyba położe.
Trzymajmy się i nie dajmy:)

Olga trzymam kciuki, tyle kciuków zaciśniętych że musi być dobrze :tak:

Ja ubranka będę prała w dzidziusiu, płynu raczej nie kupię.

Już prawie wszystko kupiłam, butelkę do picia/karmienia zamiast Aventu kupiłam Tommy Tepee mam nadzieję że nie będzie gorsza. Pozostały tylko śliniaczki, pampersy i nakładki do karmienia.

Hej,ja miałam horror w nocy-czułam sie ok cały dzień-byłam z dziećmi w parku potem jeszcze film do 12 oglądaliśmy i jak się położyłam to takie bóle ze skurczami że leżeć nie mogłam.Miałam 4 skurcze czysto porodowe -z bólem krzyża i mdłościami do tego duszno okropnie i ciemno przed oczami mi się robiło.Zaraz jadę do szpitala bo od rana ma stawianie macicy ,bezbolesne ale i tak ryczę cały czas i się denerwuje .
Trzymajcie kciuki-nie chcę żeby mnie położyli na kilka tygodni:-(
Życze Ci zeby wszystko bylo dobrze i zebys nie musiala lezec w szpitalu trzymaj sie kochana my wszystkie jestesmy z toba

Olgha i ja trzymam kciuki :rofl2:

Wczoraj siostra sie myta co ja taka spanikowana porodem... Kurde.. 2 mc mi zostaly a tu juz tematy o porodzie, jedna rodzi, druga skurcze, trzecia cos tam... no masakra...i wszystko wraca w mgnieniu oka... A tak sie fajnie chodzi w ciazy...:sorry:

Olgha -powodzenia!

a jasne ze wolalabym isc na zolnienie-ale w UK sa troche inne przepisy i inni lekarze- nawet jakbym miala teraz zwolnienie to w pracy automatycznie by mnie przeniesli na macierzynski i tak- wiec trudno;( ale nie usiedzialabym w pracy juz....

A ja czytalam,ze pracodawca sam moze wyslac na macierzynski,jesli uzna,ze kobieta juz nie daje rady w pracy .. a macierzynski juz sie jej nalezy, takze tak jak olinka mowi, zwolnienie w uk to nie taka prosta sprawa.. Mnie tez sie wszyscy pytali czemu na zwolnienie nie ide :confused: sie nie da tak ot, jak w Polsce :sorry:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry