reklama

Wrzesień 2009

Nemesis tylko żebyś się nie zniechęciła.. bo w 0,5 litra wody może się okazac że będzie Cię piekło. ja rozrabiałam w litrze i było ok, zaaaayebiste uczucie. i raczej sprzedają na sztuki, groszowe sprawy.

reklama
moze faktycznie na poczatek rozrobię w wiekszej ilosci wody i zobacze jaka reakcja ciała bedzie. ogólnie to tantum rosa nie jest chyba drogim lekiem nawet kupując w paczkach po 5 czy 10 saszetek mimo wszystko wole najpierw spróbowac nim zainwestuje bo ja to mam takie szczescie ze jak na ulotce wymieniaja skutki nieporządane i pisze np. rzadkie albo bardzo rzadkie to one sie u mnie lubią pojawiać:baffled:

I ja witam we wtorkowe południe.Nawet się dziś wyspałam, no nie tak żeby bez budzenia, ale zdecydowanie lepiej niż poprzednie noce.To chyba dlatego że nie było tak gorąco.
Wczoraj okazało się że jedna z moich lekarek(bo chodzę jednocześnie do dwóch)niespodziewanie wzięła urlop do 20 września!!!!!!!Czyli prawdopodobnie do porodu już się nie zobaczymy.I przenieśli mnie do jakiejś nowej idę tam 5 sierpnia ciekawe co powie bo co lekarz to opinia.Nie lubię tak przed końcem trafiać do kogoś kto na mój temat niczego nie wie ale na całe szczęście mam jeszcze tą prywatną.To zawsze inaczej jak się wchodzi do lekarza a on nas zna ma się do niego numer komórki gdyby coś a nie tak jak w niektórych przychodniach wizyta raz na miesiąc i jak wchodzisz to nawet nazwiska nie kojarzy.
Miłego dnia!!!!

Witam witam :-D
U nas jak zwykle deszczowo :sorry:

Olinka to jakies 30 minut autostradami ode mnie mieszkasz, to okolo 18 mil :-D:-D:-D

nemesia u nas mierza centymetrem ale wzdluz nie wszerz...a w Polsce tez tak mialam mierzone.. :happy:

Wrzesniowka moja polozna tez wziela urlop ale tylko na jedna wizyte... no niezbyt kompfortowe ,ale co zrobic... A przed wyjazdem sie mnie pytala czy chce wizyte za 2 tyg u innej Midwife czy za 4 u niej... a ja mowie,ze za 2 ... no nie wyglupiajmy sie, juz koncowka ciazy a ja bede sobie w poloznych wybierac... :laugh2::sorry:

heloł

ludzi starszych pełno w przychodniach, bo oni sami sobie wymyslaja choroby... moi rodzice juz pięc razy mieli raka - i o dziwo po przebadaniu przez bydgoskich specjalistów rak zanikał... plus dodatkowo ojciec jeździł po szpitalach az mu wmówili w któryms jakąs chorobę serca, której oczywiscie nie miał i nie ma ...
nie wiem, czemu taka lekomania sie robi na starosc... zamias brac niepotrzebne prochy przeciez mozna sobie na wakacje pojechac :laugh2:

apropo tantum rosa to ja sobie sprawiłam taki irygator
1_5251f8803c59.jpg
i kupiłam do niego trzy saszetki, podejrzewam ze starczą mi,bo ja sie szybko goje / ostatnio po porodzie zużyłam tylko jedną/... a ten irygator troche mnie przeraza wyglądem, szczególnie jak sie na niego nasadzi ten białą długa nasadke... chyba jest dobry w przypadku głebokich ran...

odnosnie przepisywania przez lekarzy określonych specyfików - to niestety prawda jest brutalna... niejedno sie słyszy o bankietach lekarzy z przedstawicielami farmaceutycznymi :baffled:

mały mi sie wsciekł i własnie nei chce spac,... a najgorsze jest to, ze przerywa mi jedzenie rodzeynek w czekoladzie!!! :rofl2::-D

Witajcie

Badan ginekologicznych nie lubilam nigdy i jakos mi nie przeszkadza ze ich nie mam, ale chcialabym miec wiecej USG:tak: No niestety taki to kraj. Wkurzam sie na nich czasami ale co mam zrobic. Pierwsza ciaze poronilam bo nietety tutaj nie interesuja sie Toba do 3 miesiaca-przezylam to bardzo i nieraz sobie mysle ze moze jakbym byla w Polsce to by tak nie bylo:baffled: Chodz nigdy nie wiadomo-co mialo byc. Teraz jestem szczesliwa i choc czasami mnie nachodza czarne mysli-czy wszystko jest ok i wogole to caly czas staram sie tlumaczyc sobie aby myslec pozytywnie i ze jest i bedzie dobrze:tak: I jeszcze tylko 5 tygodni i bede miala mojego ukochanego syneczka:tak:

Hej Dziewczynki uważajcie na te stawiające się bruszki - ja od poniedziałku byłam w szpitalu. Mała główką już strasznie nisko siedzi i teraz muszę leżeć i leżeć...żeby chociaż dwa tygodnie jeszcze wytrzymać. Ogólnie z pobytu jestem zadowolona- zrobili wszystkie badania, usg - mała waży 2100 więc musi jeszcze trochę nabrać, ktg miałam robione 2 razy dziennie, morfologia oki. I teraz tylko odpoczynek, żeby urodzić o czasie....

no tantum rosa mam rozpuszczone i juz pierwsze przemycie zaliczone. rozcieńczyłam w wiekszej ilosci wody na poczatek jak michasia84 radziła. teraz czekac na efekty po kilku dniach stosowania. w sumie mamjutro wizyte i pewnie i tak mi przepisze jakies globulki bo beztego wizyta stracona ale i tak podmywac sie bede tym specyfikiem magicznym:tak:

reklama
Moniczka no leż leż grzecznie:tak::tak::tak::tak:..ja uważam i jak tylko coś to plackiem zalegam:-):-):-):-):-)
im dłużej w brzuszku tym lepiej dla maleństwa:tak::tak::tak:

Renifer..no ja używałam po pierwszej ciąży.. i spoko jak dla mnie. Fakt wygląda trochę dziwnie ale przynajmniej masz spokój że się tam dezynfekuje wszystko jak należy:tak::tak::tak::tak:.
Lekarze w szpitalu kazali zakupić to zakupiłam..ale zaczęłam używać dopiero po wyjściu ze szpitala bo w szpitalu to ja nie widziałam tej całej akcji pod prysznicem:-D a w domku to inna sprawa:tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry