reklama

Wrzesień 2009

Liiviiia wyczytałam, że ilość wydzieliny zwiększa się przed porodem, ja się martwię , bo u mnie pojawiły się żółtawe upławy
Myha krew z nosa i dziąseł to typowe objawy ciąży także nie masz się co martwić

reklama
I ja nie wierzę w przesądy. Oczywiście teściowa coś tam ma do powiedzenia ale jednym uchem wpuszczam a drugim wypuszczam;-).
A co do zjedzenia cebuli Fredko- ja nie jadłam ostatnio z zgagę mam okropną. Już nawet reni mi nie pomaga:baffled:. Przez jakiś czas miałąm spokój a tu od 3 dni znów się męczę masakrycznie. Pocieszam się, że jeszcze tylko troszkę- macica się opuści ku dołowi i minie zgaga.:tak:

olinka mnie sie jeszcze nie pytaly jaki chce porod, ale w karcie ciazowej kazali poczytac i pozaznaczac i tam jest taka opcja.. ale ja wole normlanie :-) Pytali za to moja kolezanke, ona 3 rodzi.. i jedno urodzila normalnie, drugie przez cesarke i teraz dali jej wybor.. :blink: A Ciebie pytali ? I znieczulenie sobie mozna wybrac wiem... ja wezme chyba ten gaz z tlenem.. a co posmieje sie troszke na porodowce haha a jak zadziala to mezowi wcisne co by nie padl z wrazenia :-D:-D:-D

Oh ale sie na sprzatalam... sanepid mozna wpuscic do kuchni ehehe

Hej dziewczyny, ale miałam dziś szybka akcje z dentysta, rano mnie ząb bolał a o 12 byłam już po dentyście, a tak się bałam iść z bolącym zębem, ale nie było tak strasznie. Włożyła mi tylko lekarstwo ale nie pomoże na długo:baffled: mam się skonsultować z gin. i zapytać czy lepiej będzie jak wyrwę ząb, czy antybiotyk... mam nadzieje ze żadne z rozwiązań nie zaszkodzi maleństwu:-( Następna wizyta za tydzień w piątek, a w poniedziałek idę do gin. wiec pogadam z nim...
A na pocieszenie kopiłam sobie lody:-D

Witam nowa mamuśkę:tak:

A co do upławów, to u mnie jest rożnie raz białe, raz żółte, raz dużo, raz mało i to wszystko w ciągu jednego dnia:szok:
Ale gin. powiedział ze wszystko ok., tylko może troszkę za dużo upławów. Nic nie przepisał, wiec widocznie jest ok

Mi ostatnio dentystka pow,ze wyrywac zeby moga po 6 mc, w razie naglych skurczy...:baffled: kurcze.. masakra.. i chocby nie wiem jak mnie bolal to wole czekac do porodu hehe A antybiotyk to nie wiem.. antybiotyk to antybiotyk :baffled: Ciekawe co ci gin powie :confused:

No i uporalam sie z prasowaniem ;) Ale juz kondycha nie ta tak mnie bola plecy a w sumie dzis duzo tego nie mialam. Cale szczescie ze wiekszosc juz wczesniej popralam i poprasowalam dzis juz ostatki ;) o ile znow mnie nie pokusi zeby cos kupic :) Cos ostatnio moje malenstwo sie rozbrykalo takie kopniaki mi funduje i pod zebra gdzies sie wciska ;) No i siusiamy co chwile czasem tak mi sie chce ze zapominam ze przed chwila bylam w toalecie :) i do tego mam jakies takie klucie pod brzuchem wydaje mi sie ze to wlasnie w pecherzu dziwne uczucie .... nie wiem czy wam tez tak szybko leci czas bo mi strasznie ... tzn jak tak siedze w danej chwili to mysle jeszcze tyle czasu ... ale zaraz sie orientuje ze to samo myslalam w zeszlym tyg i juz tyle dni minelo ;) tygodnie leca szybciutko ale teraz juz zaczynam sie wkurzac ze jeszcze tyle czekania a ja chce juz ;) szczegolnie ze wszystkie kolezanki dookola wlasnie co urodzily tylko ja zostalam ;)

kasiunia mi wyrywali zęba w 2 trymestrze i dał mi jakieś znieczulenie co prawda ale nie powiem żeby działało. to jakieś słabsze było i na tym się skończyło, że miałam jedynie napochnięty polik i dziąsło ale i tak czułam jak wyrywa. mógł równie dobrze tego znieczulenia nie dawać w ogóle to bym płąciła 70 zł mniej:dry: zaś koleżanka w pierwszym trymestrze jak szła wyrwać to nawet jej nie zaproponował znieczulenia. rwał na żywca jak się patrzy. i jak tu nie mówić "dentysta sadysta" ??

liiiviiia z tym siusianiem to też tak mam tak wesoło jak Ty. nawet na spacer wyjść nie mogę bo ledwo wyjdę a za pół godziny muszę wracać bo na kibelek mi potrzeba. więc za nim zajdę do parku a mam 15 minut drogi i wróce spowrotem to nawet sobie ławki nie dotknę:wściekła/y: się pocieszam że jeszcze troszkę i będę chodzić na spacery z maluszkiem o ile będzie pogoda. :sorry2:

Nie wiem co będzie z tym moim zębem, podobno najlepiej jest leczyć zęby w II trymestrze. No ale zobaczymy co gin. powie, moja mam miała wyrywany ząb miesiąc przed porodem i było wszystko ok, ale zawsze jest jakieś ryzyko z wyrwaniem i z antybiotykiem...:baffled:

reklama
No ja chyba szybciej bede na te spacery chodzic niz mi sie wydawalo . Dzisiaj jakas przerazona jestem coraz wiecej mam objawow przepowiadajacych bliski porod a przeciez 35 tydz to jeszcze wczesniutko tyle ze objawy moga byc pare dni a moga byc na 2 tyg przed porodem. ale dzis sobie uswiadomilam ze to juz moze nastapic :szok:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry