reklama

Wrzesień 2009

Princi dobrze powiedziane...po takim porodzie to nawet 3 szycia to bylby dla Ciebie pikuś :tak::tak::tak:
A z tym planem oczywiście sie odezwę...muszę go miec na następne spotkanie z polozną wiec juz niebawem. Opiszę wszystko...i tez się zastanawiam nad gazem z tlenem.

reklama
ja także witam nowe mamusie :-)
ufff ale się naprasowałam, a przy tym zelazku to można sie usudic...reszte zostawiam na jutro:tak:
powiadacie ze herbatka z lisci malin dobra na przygotowanie do porodu... chyba czas zaczac :-) ja dostałam ze szpitala liste co trzeba ze soba zabrac a na niej między innymi przygotowanie dietetyczne:sorry2: wiec chyba trzeba juz o tym pomyslec....

witam kolejne wrześniowe mamusie. Zrobiła się z nas całkiem pokaźna gromadka:-) Ja melduje że właśnie wróciłam od gina. Widziałam moją małą akrobatkę. Tak dokazywała, że pani doktor nie mogła jej sprawnie pomierzyć:-) Mały cwaniak leżał sobie główką na dół, choć w tym tygodniu odwróciła się główką do góry i swoimi dzikimi podskokami robiła mi niewątpliwie "masaż krocza". Już myślałam że będą mnie straszyć cc ale dwa dni przed wizytą mała znowu się przepchnęła jakoś i skierowała w dół:-) Waży już 2177 i przyznam że jest to odczuwalne szczególnie jak wnoszę ją na III piętro:-) Tymi moimi krwotokami z nosa ginka kazała się nie przejmować, tak samo jak podwyższonymi białymi ciałkami w morfologii. Podobno w ciaży tak może być wieć jej wierze i sie już nie martwie:-)
Pozdrawiam Was w to ciepłe popołudnie

Princi-dzięki za słowniczek, nie muszę wklepywać słówek, które mam na kartce :-)
siwaq, agnest - witajcie!
Rud ka-świetna ta audycja.Puszczę M jak wróci z pracy...
Makta -to ja też chętnie zobaczę ten plan. Mi jak na razie nikt nic takiego tutaj nie mówił, może dlatego że ja z szarego końca miesiąca. wiem tylko tyle, że chcę ZZO i szybko urodzić :-)

Mój pierwszy poród nie był taki zły.Powiem, że oczekiwałam czegoś gorszego. Poczułam, ze mam "mokro", jak siedziałam w ogródku i zrywałam porzeczki ( połowa lipca). Poszłam do domu, skurcze były rzadkie, ale regularne.Ok 21 prysznic i do szpitala. Ok 22 na IP stwierdzili, że rozwarcie malusie i że tak szybko to nie pójdzie, do rana mam spokój Byłam młodziutka i przerażona,ale grzeczna- słuchałam i robiłam co mówiły. Mogłam więc sobie chodzić spokojnie, no i słuchałam jak jedna babka rodzi i wydziera się aż strach, krzyczy na męża itp. Przestraszona byłam, że hej.No to ja grzecznie pytam położną czy mogę do WC, bo nie chciałam zadzierać.Gdy wróciłam to jedna z położnych pytała, czy któraś mnie badała ostatnio.Cisza.No to stwierdzili, że trzeba się położyć.Nagle słyszę-dzieczyny, toż ona rodzi.A ja do nich -nie, jeszcze nie, siostra mówiła, że do rana nie urodzę. Wszyscy w śmiech. I tak o 0.15 urodziłam syna przy drugim podejściu. 2 godzinki od przyjazdu do szpitala. Najgorzej wspominam szycie.
I liczę tak po cichu na podobny poród.

Drodka dam znac jak mój plan bedzie gotowy. I w sumie ja tez jestem z szarego końca miesiaca bo termin mam na 26 a o planie wiem bo sporo czytałam na temat ciąży na wyspie. Poza tym moja znajoma z Londynu urodziła w zeszłym tygodniu więc byłam z informacjami na bieżąco.
Myha mi połozna powiedziała, ze do porodu Mała może sie jeszcze nie raz przekręcić i nie ma w tym nic złego...ale moja mała ostatnio dzielnie cały czas głową w dół i tylko sie przekręca bo czuje, ze raz mnie boksuje bardziej po prawej raz bardziej po lewej...mały łobuz :-D:-D:-D

Witam nowe mamusie :-)

Ja niestety poród wspominam bardzo źle i zaczynam się coraz bardziej bać jak to teraz będzie, myślę że raczej gorzej bo z powodu skracającej się szyjki muszę ciągle leżeć a to podobno negatywnie wpłya na przebieg porodu tzn brak kondycji. No i lata też robią swoje.

reklama
Witam wszystkie wrześniowe mamusie:-)
Czytam to forum od długiego czasu ale jakoś trudno było mi sie zebrać żeby coś napisać:zawstydzona/y: Zostane mamą już czwarty raz , a wiekszość z Was po raz pierwszy.
Mimo to bardzo lubię tu zaglądać:-) Jeśli mogłabym w czymś pomóc to piszcie :-) Pozdrawiam życze miłego dzionka:-)

Witam Nowe Mamusie Wrześniowe, a szczególnie Legniczankę;-) Agnest ja rózwnież jestem z L.:tak:Pozdrawiam Serdecznie

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry