reklama

Wrzesień 2010...

Witam i ja porannie! U mnie też pochmurnie, ale musze zaraz wyjść na badania - dziś morfologia i mocz, a przy okazji zapytam ile kosztuje test obciążenia glukozą. Mam nadzieje, że wyniki bedą ok, ponieważ ostatnie miałam robione aż 2 mies. temu.

Beniaminka i Marbus! Gratuluje dziewczynek oraz udanych wizyt! Super wiadomości!!!! Mam nadzieje, że za tydzień też bede taka wniebowzieta jak wy. W przyszły wtorek mam badanie połówkowe.

Szkoda, że w Lublinie nie odbywają sie takie targi (Mother & Baby) - tu w ogóle rzadko dzieje sie coś fajnego. Zostaje wybrać sie do Warszawy, ale to kawał drogi, niestety.

Ostatnia edycja:
reklama
Witam dziewczynki, u nas pogoda nie nastraja optymistycznie, a poza tym mojemu synkowi wychodzą 5-ki i noc nieprzespana <masakra>. Także bez kawy się nie obędzie, a może i dwóch :-(
Wam życzę miłego dnia...

Dziewczyny Jesteście Kochane !
Jestem już, musielismy poodwiedzac babcie i pokazać im filmik z badania połowkowego , no i zleciało.
Ufff, wszystko OK , maleńka, bo to na 100% dziewczynka ( hurrrraaaa! :-D) ma sie b.dobrze- mierzy 16 cm, waży 360gr , wszystkie narządy prawidłowe, naczynia, łożysko, pomiary serduszka i przepływy. Odetchnęliśmy. Badanie trwało 35 minut, bardzo dokładne a parametry obliczał i zliczał specjalny program do badan genetycznych, praktycznie na 98% wykluczono juz u mnie (o dzidzi) wady genetyczne.
Mam sliczne zdjecia , w tym uroczej stópki wypchanej wprost do skanera. Wzruszające!
Mój pierworodny zadowolony z przebiegu matury, wygląda na to ze jest Ok, jutro pisemny angielski, piatek WOS a w poniedzialek rozszerzony niemiecki, potem mlodzież ma tydzien przerwy i egzaminy ustne.
Dziekujemy za trzymane kciuki, przekazalam synowi ze tak wiele kolezanek trzyma kciuki za pomyslna mature i Kamil dziękuje ogromnie!

Troche czulam niestosownosc mojej radosci w tym momencie....Jaga- ogromnie, strasznie i przykro, jedni sie raduja ....inni płaczą. Jak świat światem, zawsze obok bólu rodzi się nowe życie i nadzieja. Smutne to bardzo, oby Bóg szybko ukoił Wasze serca. Przytulam Cie mocno!!!
Dla Twoich Aniołeczków [`][`]

Gizelko, nie smutaj Kochana, badz tu z nami, ja naprawde o Tobie myślę, zauważam że nie ma Ciebie długo i zastanawiam się co u Ciebie ....Tym bardziej ze obiecalam list na PW, i napisze!

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt, widze że jesteście uradowane po nich, jak i ja , prawda ze to niesamowice wzruszające tak ogladac swoje malenstwo i uslyszec ze jest zdrowe.? :)
Chociaz wiem, ze nie wszystkim nam to jest dane. I tak trudno sie z tym godzic.
Trzymajmy sie razem i starajmy sie tu cieszyc wspolnie i wspierac dziewczyny w potrzebie.

Jolu Mi gratuluje zdrowego chłopczyka-prawda ze spelnienie marzen? Jak i u mnie :-) Wspaniale!
Przepraszam jesli kogos pominelam w gratulacjach i podziekowaniach, tak sie ciesze ze Jesteście, ze siebie tu mamy :)
Dobrej nocy Wrzesnioweczki!

BENJAMINKO - cudowne wiesci :-) gratulacje, az sie wruszylam czytajac Twoj post, marzenia sie spelniaja :-)
Marbus - rowniez gratuluje udanej wizyty :-)

Witam z rana przy owsiance i zapewne później kawce gdyż za oknem leje :/
Gratuluję udanych wizyt, kolejne chłopaki i dziewczyny pokazały co ukrywają między nóżkami :)
A ja miałam sie przejść spytać ile ten test obciążenie glukozą kosztuje i czy trzeba swoja glukozę dać ale w taką pogodę mam to w tyle, pójdę w poniedziałek albo zadzwonię.
Tez wlasnie zastanawialam sie nad cena tego badania - musze je zrobic w przyszlym tygodniu.
Ja dzis mialam prawie bezesenna noc. Maly przekrecil sie tak nisko, ze cala noc smeral mnie po pecherzu. Laskotal mnie tak bardzo, ze nie moglam spac. A dzis znowu pobudka o 6.00 :-D

No ja jutro chyba skoczę na morfologię i mocz to tez się spytam :)
Teraz właśnie wróciłam ze szkoły, małego odeskortowałam z parasolem bo leje i wieje strasznie :/
Mój mały tez szaleje w brzuszku, teraz to naprawdę wiem że jest :) I też często po pęcherzu kopie :) Ale w nocy zazwyczaj jest grzeczniutki, lubi z rana, popołudniu i wieczorem ok 21 kopac :)

Witam laski z rańca przy kawusi zbożowej :-).

Serdecznie gratuluje udanych wizyt !!! :-D

U nas pogoda tez do d... muszę jak najszybciej wyjsc z pieskami bo lada moment pewnie sie rozpada :no:

Moj synek dzis tez nie mial najlepszej nocy budzil sie co chwile i mnie wołał :sorry2:

Milego dnia i lepszej pogody wam dzis zyczę :tak:

Witam porannie tym razem przy zielonej herbatce:)
Już jestem po śniadanku a mimo wszystko odczuwam takie ssanie jakbym nie jadła całymi latami:)
We wtorek byłam u mojej gin. Wyniki morfologii i moczu ok więc nadal nie wiadomo skąd te moje omdlenia. Najwidoczniej taka już ma uroda.
A jeszcze żeby było ciekawiej pojawiły mi się jakieś przeciwciała, których moja gin nie potrafi zinterpretować:( (mamy z Moim M konflikt).
Mam nadzieję, że to nic groźnego, ale o tym dowiem się dopiero za dwa tygodnie, bo wówczas idę do Regionalnego Centrum Krwiodastwa.
A dziś wielki dzień dla całej naszej trójki:) Idziemy na usg połówkowe i od samego rana cały czas o tym myślę:)
Musze wytrzymać do 18 i chyba żeby odpędzić czarne myśli, które czasami się pojawiają zabiorę się za tzw. przegląd szafy i powywalam to w czym już nie będę chodzić.
Brrr na dworze taki ziąb i szarość, że zastanawiam się czy oby na pewno to nie jesień.
Kurcze nie było mnie jeden dzień a już mam takie zaległości na forum, że niewiem czy dam radę nadrobić.
Kasiona mignęło mi, że masz kłopoty ze wzrokiem. I tak sobie myślę, że to chyba jest normalne. Ja mam wadę -5 i też mam wrażenie że gorzej widzę, zwłaszcza wieczorkiem.
Ok teraz zmykam porobić coś w domciu, bo o 11 musze zmykac na uczelnię by pogadać z promotorem
Buziaki i miłego dnia:)

Dzięki Toshi, i dla Ciebie miłego dnia :-)

Onionku tak czytałam jeszcze raz Twojego posta z badania połówkowego- niesamowite jak te maluszki gigantycznie szybko rosną, kwestia 2 tygodni a waga już ok 200 gr do przodu :-) Pani doktor od badan prenatalnych mówiła mi, że jeszcze tylko w II trymestrze dzieciątka rosna mniej więcej równo i oblicza sie w ten sposób ich wiek ciążowy, a później juz cechy osobnicze i albo beda drobniutkie, albo np po tatusiu- pulchniutkie bobaski i nie da sie juz precyzyjnie okreslic tygodni ciąży, wiec wazne sa te pierwsze badania USG, kiedy pierwsze ruchy malucha i OM( ale tylko 5% kobiet rodzi w terminie obliczonym z OM). Dowiedzialam sie też, ze wg NFZ dla mnie koniec juz badan prenatalnych bo w dwoch pierwszych wsio było OK, ale...ten związek gienekologii prenatalnej( chyba inna nazwa) zaleca z naciskiem na koniecznie- zrobic jeszcvze badanie w 30 tyg ciąży- takze USG genetyczne- ale to juz jest odplatne- u nich akurat 280 zł. Moge szukac innego specjalisty z super sprzetem- bo o sprzęt tu chodzi i certyfikat lekarza. Jeszcze nie wiem gdzie to zrobię.

Kasiona, Myszko wielkie gratulacje !!! :-)

Agusska trzymam dzisiaj mocno kciuki! :-)

reklama
Witam kawowo z deszczem za oknem :) Beniaminko i Marbus gratuluje KSIEZNICZEK.
Martwie sie o Saare nie ma jej juz 9 dni ,a raczej nie pisala ze ma w planach wyjazd do PL (chyba ze cos przeoczylam).Trzymam kciuki zeby u niej bylo wszysto OK !
Zycze wszystkim udanych dzisiejszych wizyt.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry