Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Malapralinka, po co się stresujesz, jak ci nie da zwolnienia to dopiero będziesz się martwić, ale myslę że Ci da bez problemu...Ja zupełnie bez powodu byłam całą ciążę na L4 i nie chodziłam prywatnie do lekarza, tylko państwowo. Teraz nie ma problemów z otrzymaniem zwolnienia.
Kerna chyba ostro zajęła się swoim nowym zadaniem moderatorki, bo nic się dziś nie udziela na forum. Na pewno wieczorem nas zaskoczy :-)
tak stan odmienny,taki stan w ktorym kobieta powinna byc pod ochroną,a nie choroba i wiesz co powiedz mi co to by bylo jakby kazda kobieta od początku zrobienia testu ciązowego siedziala w domu na zwolnieniu bo jest w ciązy
zwolnienie jest po to by siedziec w domu tak samo jak w jakimkolwiek stanie chorobowym,a gdy jest sie zupelnie zdrowym i ciąza nie jest zagrozona (czyli nie ma choroby),to siedzenie w domu ja uwazam zbednym
ale to moje zdanie
wiesz kazda robi jak chce ,tylko wcale nie dziwie sie lekarzom ze nie chca tak latwo dawac zwolnien
ja sama daje wtedy gdy jest to konieczne
a uwierz mi ze bardzo latwo mozna stwierdzic to czy zwolnienie w danej sytuacji jest konieczne
.zatrudniam 2 kobiety,ktore w ciaza juz nie zajda.

,"znajdz prace a potem zajdz w ciaza - bedziesz przez 3 lata nietykalna-" tylko czy to jest fair i powazne wobec innych????:-(

Szczęściara. Ja mam w pracy taką atmosferę, odkąd powiedziałam o ciąży, że dzisiaj już nie wytrzymałam i się poryczałam. Szczęście, albo i nie, że wytrzymałam do wyjścia szefowej i dopiero wtedy się rozkleiłam.Dzisiaj tez tylko 5 godzin w pracy bylam bo mnie wczesniej puscili
Najchetniej to by mi kazali siedziec zeby bron boze nic sie nie stalo...
Zgadzam się z Tobą, ale tylko częściowo. Tzn. rzeczywiście nieraz jest tak, że dziewczyna zatrudnia się tylko dla tych właśnie "profitów" (znam nawet przypadek, kiedy babka na rozmowie kwalifikacyjnej już wiedziała, że jest w ciąży; kilka tygodni po zatrudnieniu przyniosła zwolnienie lekarskie, a kiedy pracodawca zapytał, dlaczego się nie przyznała na rozmowie, to stwierdziła, że przecież nikt jej nie pytał).szczerze dla malych firm to samoboj zatrudnic kobiete ,ktrora za 5msc zajdzie w ciaze i ublaga zwolnienie...a pracodawca jest udupiony bo potem 2 lata wychowawczego i kolejna ciaza
nie uogolniam,ale niestety czytajac bb duzo takich rad pada,"znajdz prace a potem zajdz w ciaza - bedziesz przez 3 lata nietykalna-" tylko czy to jest fair i powazne wobec innych????:-(
same sobie kobietyy szkodza,bo potem pracy nie moga znalesc, ciezko zaufac bo firmy zwyczajnie boja sie takich klimatow![]()
a ma być jeszcze gorzej....jak wasze samopoczucia ?? 
kurcze myslałam ze sie ma chęci na ogórki albo na słodycze a u mnie BURAKI NON STOP 

ale poki co jestem pozytywnie nastawiona