reklama

Wrzesień 2010...

Hejka Dziewczyny!
Dzisiaj mam wolne i dopiero niedawno wstałam. Teraz zajadam bułkę z serkiem ziołowym i piję kawusię z dużą ilością mleka
c045.gif
.
Napisałyście tyle, że hej...

Przede wszystkim gratuluję pomyślnych wizyt u Ginów! A tym, którym Gin przedstawił swoje wątpliwości ... życzę spokoju ducha aż do nastepnej wizyty - chociaż wiem, że trudno będzie przestać myśleć o Fasolinie.

Tak Was czytam i zastanawiam się nad tym USG. U mnie, to znaczy w mojej kasie chorych niemieckiej w czasie ciąży są 3 badania USG. W każdym trymestrze jedno. I to zwykłe USG.
O 4D to chyba nawet jeszcze tu nie wiedzą - to złośliwy żart ale czasami mam wrażenie, że niemieccy lekarze są trochę gorsi od polskich
c045.gif

O, własnie zerknęłam - w moim mieście zaledwie trzech robi 3D a jeden może może 4D. Musiałabym tam zadzwonić...

Podobnie rzecz ma się z przeziernością karkową. Moja Ginówa ani słowem o tym nie wspomniała... i pewnie wcale nie ma zamiaru...

reklama
Witajcie laseczki;-)
Dziekuje za mile slowa

Kerna ostatni raz okres mialam w polowie grudnia - 14go
No i jesli chodzi o poczecie to tez nie ma za bardzo rozbierznosci bo mogly to byc dni 24,26 i 28 grudnia, bo potem az do pozytywnego testu nic nie bylo.. Wychodzi 11, 13 i 15 dzien cyklu.
Ja tez myslalam ze moze przesunieta, a mezus to wczoraj powiedzial ze pewnie przesunieta jego zolnierzyki tyle przyzyly:-p

No ale powiedzial ze ciaza jest, ale powiedzial tz ze na tym etapie powinno juz bic serduszko:baffled:
No nic, dobrze ze to tydzien a nie dwa czy miesiac...
Na temacie z usg wstawilam fotke

Dorotka ja tez golabki dzisiaj;-)

hej
ja wlasnie wcinam sniadanko--bulka z serkiem i rzodkiewka:-)

co do golobkow to nie mam komkretnego przepisu--mieso mielone +ryz+przyprawy owijam w liscie kapusty i gotuje w pomidorowym sosie-w sumie tyle

Przede wszystkim smacznego;-)

Ja dzisiaj pozno wstalam, musze sobie chyba budzik nastawiac na tym wollnym, zeby sie nie rozleniwic:szok:
Na sniadanko jogobelka bo apetytu nie mialam i zaraz sprubuje kawusie wypic bo od 2ch dni te mi to nie wychodzi

Witam babeczki
Ja na razie czuję się świetnie i korzystając z okazji odkurzam, zamiatam, myje podłogi co będzie w miarę posprzątane bo nie wiem kiedy znów będę miała tyle sił na sprzątanie.
Pozdrawiam wszystkie i życzę miłego i spokojnego dzionka :-)

U mne głodu brak:baffled: żadnych mdłości ale nie chce mi się jeść.
Wczorajszy spocik oczywiście odwołany - Pyś nas strasznie przestraszył bo zaczął krzyczeć, że go głowa boli tylko w jednym miejscu- nad uchem- przestraszyliśmy się (a raczej ja bo m wracał przez zaspy z zakupów), że może to coś po borowaniu. Okazał się, że go zawiało:baffled: bidny.
Odśnierzacz miał być wczoraj w nocy i oczywiście nie przyjechał:baffled: Po południu ma być inny.
kerna
pociesze cię chyba. W pierwszej ciąży w 3 mc gdzieś wylądowałam na patologii właśne z rozszerząjącą sę szyjką. Mieli mnie szyć. Zmieniłam szpital w trakcie na taki w którym był znajomy ginekolog- on mówił, że znaczne lepsze jest zakładanie pierścienia który ściąga się przed porodem. No ale w końcu okazało sieę, że i to nie będzie potrzebne. Miałam się oszczędzać ograniczać wszelkie wstrząsy (autem nie mogłam np.jeźdzć przez jakiś czas).
Fakt -urodziłam wcześniej ale po prostu pęcherz mi pękł-rozwarcie miałam pewnie take jak w tym 3 mc :-D i musieli mnie ciąć:baffled: Nikt nie mówił o przodo lub tyłozgieciu.
Oszczędzaj się, dasz radę.

Znikam bo sie rozpisałam i już czas mi się skończył

Ja dzisiaj to na nic ochoty nie mam i niestety wbijam sobie glupoty do glowy:zawstydzona/y:
Wczoraj tez lekarz pytam czy piersi bola, a mnie owszem BOLALY ale wczesniej. Teraz to juz tak tylko troszeczke same sutki:baffled:

reklama
Hausfrau ta przeziernośc karkowa to dośc świeże badanie, w Polsce też nie wszyscy lekarze go robią, ba nawet nie wspominają! Na NFZ pewnie też bym się nie doczekała :-( Jak idę prywatnie to lekarz jest super miły, wszystkie badania poleca, wszystko tłumaczy, wyjaśnia, to i przeziernośc karkową zrobi. Na NFZ no cóż, pozostawię to bez komentarza, byc może w innych regionach dziewczyny mają inne doświadczenia, u nas (Bydgoszcz) to tak wygląda :-(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry