Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
problem polega na tym ze "na raz" wypija 60-70 i więcej nie chce i w tym jest problem ,wypluwa smoczka i jej mleko po brodzie leci wiec nie jestem w stanie jej nic wcisnac,wystarczy ze minie 20 minut i ona znowu szuka.Dawaj jej wieksze porcje na raz. Moj w dzien zjada z kazdego cycka i zaraz po tym butelke 60-90 ml a czasem nawet 120 ml łyknie :-)
Ritka - witaj :-)
Beniaminka przykro mi z powodu smierci kuzyna, za młody był na umieranie.
A co do jedzenia, to kolezance, ktorej mała miała kolki lekarka powiedziała, zeby nie jesc rosołu. W ogole zadnych zup na wywarach miesnych, tylko na wodzie. A przeciez wiekszosc z Nas zyje na rosole.
.
,tluszcze sa bardzo wazne w diecie karmiacej
kurcze nie wiem co mam zrobic z tym antybiotykiem bo mała przestała juz tak charczec cos jej tam swista w nosku ale glutków juz nie ma hmmm jak na moje oko ewidentna poprawa, caly dzien ładnie spi az ja musze budzic do karmienia...
chyba wstrzymam sie do jutra... ja faktyczni bedzie co raz lepiej to nie dam go jej.... martwi mnie tylko kaszelek ale lekarka mowila ze tak bedzie bo wydzielina z nosa spływa do gardła....

so krwi i strupow
since pod oczami,strupy na brodawkach, wzisy skory na brzuchu, rostepy ,depresje etc etc

podstepne skur.......
problem polega na tym ze "na raz" wypija 60-70 i więcej nie chce i w tym jest problem ,wypluwa smoczka i jej mleko po brodzie leci wiec nie jestem w stanie jej nic wcisnac,wystarczy ze minie 20 minut i ona znowu szuka.
;-)macierzynstwo jest piekne....since pod oczami,strupy na brodawkach, wzisy skory na brzuchu, rostepy ,depresje etc etc
:
:-):-) Anja ty normalnie wymiatasz

Naderwane, zsiniałe, pogryzione...ból nie z tej ziemi. Ale ja poratowałam się po prostu osłonką. Wykurowanie ranki zajmuje mi jakieś dwie doby. I tak zmieniam piersi. Jak któraś zdrowa, albo bardzo nie boli to karmię a jak juz się rozrywa sutek to zakąłdam gumę i smaruję kremem. Zrezygnowałam z bepanthenu bo trzeba go zmywać a i to nie jest zbyt przyjemne

A lekarka an to nic...
;-)

A ja mam pytanko do butelkowych mam,czy wam sie udaje karmić maleństwo co 3 godziny? kurcze bo ja nie daje rady,mała zjada mi na poczekaniu 60-70 ml,ładnie sie jej odbija ,po czym mija jakieś 20-30 minut i ona płacze w niebogłosy bo jest nadal głodna,woda z glukoza lub herbatka zdaje egzamin tylko na chwile i jak tu sie trzyamć tych"3 godzin"jak sobie z tym radzicie?

A ja mam pytanko do butelkowych mam,czy wam sie udaje karmić maleństwo co 3 godziny? kurcze bo ja nie daje rady,mała zjada mi na poczekaniu 60-70 ml,ładnie sie jej odbija ,po czym mija jakieś 20-30 minut i ona płacze w niebogłosy bo jest nadal głodna,woda z glukoza lub herbatka zdaje egzamin tylko na chwile i jak tu sie trzyamć tych"3 godzin"jak sobie z tym radzicie?

Kurcze a ile ml tyg dzieciatko powinno zjadac? mój zjadł 60ml i juz nie chciał wiec chyba ok, co?

Bosze jak ona płakała, mąż nie dawał sobie rady, mnie od noszenia i karmienia plecy nawalają, musze przestac sie garbic.