reklama

Wrzesień 2010...

Hej Laseczki :-)

Ja juz sie poedukowalam troche na uczelni, dziadkowie wzieli mala na śnieżny spacer, wytrzymala na jednej odmrozonej butli, jak wrocilam to nadrobila , chwile pokimala i teraz gada do misiów w łóżeczku :szok:
Tatus zasnal z mala, ale ta juz wybudzona, najedzona , bawi sie, a on dalej spi...no zmeczony , pewnie całą noc karmił ;-) :-D
Musze sie pochwalic, e dostalam stypendium do konca czerwca za wyniki, co prawda szkoda ze dopiero teraz ten system wprowadzili, wczesniej jeszcze bylo kryterium socjalne, ale 250 zl miesiecznie poechota nie chodzi, bedzie chociz na benzynkę :-)I czesciowo oplata za podyplomowke mi sie zwroci.Oj bardzo się przyda :)

Przerwalam pisanie, wlasnie zadzwonila moja przyjaciolka, ktora miala miec cc w poniedzialek, ciaza zagrozona, niewydolnosc lozyska, wiedzila ze corcia bedzie mala ok 2.5 kg...tymczasem, tetno spadalo dziecku i zrobili na szybko dzisiaj cc, i malutka sie urodzila z waga 1600 gr w 38 tc. Zabrali ja do odleglego szpitala do inkubatora, i niestety smutek, bo nie bedzie miala malej przy sobie. Jutro pojde ja odwiedzic, mam porodowke niedaleko, musze ja podtrzymac na duchu, bo wiem jak moze sie zle czuc gdy zabieraja dziecko od mamy.

Ale sie pieknie zimowo za oknem zrobilo, iscie swiateczna aura,normalnie czuje juz swieta :-) Czas zmienic opony na zimowe :szok: i to szybko.

Anja, usmialam sie ze sprytu Twojej córci i z tej przefajnej szczerości :-D Super!
Karolinko- ojej, świnka. Pamietam jak moj synus plackiem lezal, dala nam ta choroba do wiwatu, tzn zadnych komplikacji na szczescie, ale dziecko bylo mega padniete i jak nigdy sam chcial lezec tylko w lozku, mil 1.5 roku.
Jesli to swinka, to i Julcia moze miec....oby na razie nie.

Skrzaciku, kuruj sie, łózeczko, czosnek, cytryna miod, niestety wirusa niczym łatwo nie przegonisz, ale mozna go wygrzac trochę. Zdrowiej szybko!

Zycze Wam milego popoludnia i wieczorku! :)

Ostatnia edycja:
reklama
wpadam na chwilke.. u nas tez nocka byla do kitu..maly zasnal ok 21 a o 23 obudzil sie i nie spal do 1 w nocy..dal mi popalic..do tego malo je i nie wiem co jest grane;/

Beniaminka gratuluje stypendium zdolniacho:) masz racje 250zl to juz cos i zawsze sie przyda:)

karolina jesli to swinka to wspolczuje..nigdy nie mialam ale slyszalam ze paskudna choroba;/

zmykam nakarmic synka bo moj E juz padl i nie mam co na niego liczyc. milej nocy;)

Skrzaciku, kuruj sie, łózeczko, czosnek, cytryna miod, niestety wirusa niczym łatwo nie przegonisz, ale mozna go wygrzac trochę. Zdrowiej szybko!
Dziękuje! Przeganiam powoli gada przeganiam. Musze szybko wygrać te wojne choć wirus mnie rozłożył chwilowo na łopatki i praktycznie calusi dzień śpie. Wstaje jem coś biore leki i ide spać dalej.

Miłej i spokojnej nocki.

Witam wieczornie wszystkie mamusie:)
Moje dziecko zwariowalo. Nie chce jesc, jak daje butle to drze sie i wypluwa. Ale jak tylko wlacze suszarke to chwyta butle i jak zaczarowana pije do dna. Nie wiem co sie z nia dzieje:). Maz juz siedzi i mysli co bedziemy wlaczac jak suszarka sie znudzi:) ech.. isna komedia.
U nas bialo, sniegu pelnoaz by sie chcialo w nim potaczac. juz za cztery dni wyruszamy w droge. Nie moge sie doczekac.
Milej nocki wszystkim zycze:)

Witam!
Marietta uśmiała się;-)
Anja czy twoja starsza córa urodziła się 10 stycznia? Bo chyba starsze dzieci mamy w tym samym wieku, i chyba nawet dzień sie zgadza :-) (jeśli dobrze odczytała suwaczek) Moja bez swojego portfela to nawet z domu się nie rusza. I zawsze chce płacić. Nawet za moje zakupy ;-).
Miłej nocki!!!

Dzien dobry :)
Ojejku, jaka tu cisza.
My z malutka pospalysmy do 9.30 , takze jestem dzisiaj wyspana, 2 karmienia na śpiocha tylko i dlaj spanie. Lubie takie poranki :-D
Za oknem biało, ale ładnie świeci słońce zaraz wybierzemy się na spacerek z Julcią i pieskiem.
Po wczorajszej opiece moich rodziców na Julką, dzisiaj mialam telefon od rodziców abysmy wybrali kamerkę do filmowania malej, bo chce jej sprawic taki prezent na Mikołaja :-) Wow, normalnie jestem w szoku ! :)Nie spodziewalam sie az tak hojnego prezentu, a kamery ani apartu porzadnego nie mam teraz, wszystko zabral moj byly mąż, wiec...naprawde duza radosc, Julka bedzie miala pamietke na zawsze :-)

Życzę Wam miłej niedzieli, dobrego humorku i dużo uśmiechu! :-D

Witam!
spedzillismy mily weekend z przyjaciolkami!ale juz dzisiaj rano odlecialy...no coz:)wracamy do normalnosci!
Fiip wyjatkowo ladnie zniosl ta wizyte...podrywacz maly, kobiety juz go kochaja:)gaworzyl i smial sie non stop:)
za to teraz spi jaos nerwowo....ale spi:)
poczytalam co u Was, choc jak zawsze w weekend cichutko...

Agim - bedzie dobrze:)przytulaski!

Beniaminko - gratuluje stypendium:))))pierwsze powinnas przeznaczyc nie na benzyne, ale na cos dla siebie:)np. dobry kosmetyk...zasluzylas:)

Trixi - smiesznie sie czyta!ale nie dziwie sie, ze sie wystraszylas....ze mnie Kochanie wczoraj zazartowal, ze dal Filipowi troszke chleba i tez bylam gotowa zabc w momencie!!!!!!!!

Kerna - super ,ze jedziecie:)

Marta211 - milo,ze do nas wracasz...

wiecej nie pamietam , za co przepraszam....

milej niedzieli!
pa

Witam w ta białą niedziele...
Agim wierze ze bedzie dobrze, teraz leczonko i bedzie git.
Tixi no Twój mąz wymiata w pomysłowosci...Tylko patrzec kiedy dostanie schaboszczaka..haaa
Benia brawo zdolniacho...
Kerna super ze sie udało z tym wyjazdem na turnus.
I jak zwykle zapomniałam komu jeszcze miałam odpisac...no ale tak jest jak mózg słabo pracuje..he he he

Ja byłam u ginki wkoncu...wyszukała mi 2mm-owa nadrzerke....ha jakie sokole oko, ale ja sie ciesze ze taka dokładna babka (pierwszy raz trafiłam na takiego ginekologa co przy badaniu mówi co widzi i co robi i wogóle wsio tłumaczy przy tym tez zartuje i jest bardzo przesympatyczna). Zazyczyłam se tabsy anty dla kobiet karmiacych, oczywiscie madra pani doktor odradzała, bo podobno im dłuzej sie bierze tym bardziej one wpływaja na niepłodnosc nawet po długo po odstawieniu potem.No i byłam w szoku bo zaproponowała spiralke haa.
Dobra to tyle...se popisałam.
Miłego dzionka.

Witam:)
Troszke mnie nie było, ale Jasio ostatnio był marudny w dzien i w nocy, a poza tym moja mama ma mały remoncik w pokoju wiec musiałam co nie co jej pomóc:) no i kończe pisać prace licencjacką, bo miałam lenia i nie skończyłam jej przed urodzeniem jaska, wiec teraz trzeba sie za to zabrac:)

Jasio dał dzisiaj pospać mamusi, w nocy były tylko 2 karmienia o 24 i 4 , a wstaliśmy dopiero o 8.40:) Takze jestem cudownie wyspana:)

Kerna
bardzo sie ciesze ze pojedziesz na ten turnus z małą:) teraz juz bedzie tylko lepiej i lepiej:)

widziałam ze poruszałyście temat karmienia piersia ja niestety też krotko karmiłam małego, tylko 8 tygodni i w tym czasie takze go musialam dokarmiac butla, ale nie mam wyrzutów sumienia, bo karmiac go bylam wiecznie zdolowana i zdenerwowana, bo bolały mnie strasznie sutki, a po za tym nie zawsze mały chcial tego cyca. A teraz Jasio ma uśmiechniętą mamusie która karmi go butelka i wydaje mi sie to lepsze od zaplakanej i smutnej mamy karmiacej piersia.

beniaminko gratuluje stypendium:)

agim bądz dobrej myśli, może to nic tak bardzo powaznego i da sie dość szybko wyleczyc, trzymam kciuki:*

karolina ojej oby to jednak nie była swinka, ja tak jak malgos nie miałam nigdy świnki, ale widziałam jak moja siostra cioteczna sie z nia meczyla:/

Dzisiaj piekna pogoda wiec moze na chwile z małym wyjdziemy na spacerek:) pokazywałam ostatnio Jasiowi jego pierwszy sniezek ale nie bardzo byl zainteresowany:)))) moze za rok na sankach bedzie miał z tego radoche:)
Dobra kochane spadam umyc butelke bo jak kruszyna sie obudzi to bedzie ryk:)
miłego dnia

reklama
Witam niedzielnie.

Miałam nadzieje że przeziębienie czy grypa mnie w tym roku ominą, niestety Borysek przyniósł coś z przedszkola i razem od wczoraj gęgamy, psikamy, z nosa cieknie..
Boże, oby młoda się uchowała:sorry2:

Beniaminko zazdroszcze tych nocek i porannego spania, choć Helena chodzi spać o 21 i może dlatago o 6 już wita mnie uśmiechem:-)

magi - ja brałam tabsy przed Borysem 8 lat, urodziłam synka, potem 4, urodziłam Helene, teraz też bym chciała ale zobaczymy co gin powie po tej cholernej cytologii:no:
jakkolwiek z zajściem w ciąże nie miałam problemów a ty kochana, przepraszam że pytam:zawstydzona/y:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry