Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Myślę, że na FAS wpływa picie alkoholu w dużych ilościach często i to w 1 trymestrze, gdy wszystkie narządy w tym mózg dopiero się tworzą i mogą zostać uszkodzone.W 2 czy 3 trymestrze nie ma ryzyka uszkodzenia mózgu alkoholem gdyż jest on już w pełni rozwinięty jak większość ogranów maluszka i pozostaje mu tylko rosnąć.Wątpię, aby 1 piwo bezalkoholowe, czy lampka wina wypite po 1 trymertrze spowodowały FAS.Jest to tak mała dawka alkoholu,że dziecko nawet małego kacusia nie doświadczy a co tu mówić o FAS.Co do alkoholu to ja osobiscie jestem przeciwniczka takowego w ciazy we wszelkiej postaci.. W piwie bezalkoholowym sa rowniez niewielkie ilosci alkoholu. Z wykladow na logopedii pamietam slowa profesorki, ze nawet lampka wina moze spododowac u przyszlego dziecka "zespół alkoholowy". Oczywiscie nie musi... no ale, skad pewnosc ze to akurut nie ja..