reklama

Wrzesień 2010...

ja to do teraz nie moge kawy (checi sa..ale mi nie smakuje:)
mam chec teraz na makaronik z mleczkiem i chyba sobie pozniej zafunduje takie jedzonko:) tylko czekam az przestanie mnie mdlic bo mdli mnie od rana.
milego dnia!!

reklama
A ja strasznie zwlekam z tymi zakupami ciuchowymi dla mnie może po następnej wypłacie bo teraz prezenty dla dzieci i małża kupiłam na wielkanoc i tak kaski się pozbyłam troszkę:-p
Na szczęście w tunikach lubiałam latem chodzic to mam kilka i na długi rękaw zakładam:-)

Co do zakupów dla bejbisia to na razie mnie nie korci więcej oglądam niż kupuję a w pierwszej ciąży to szalałam:tak: Teraz wiem że co za dużo to niezdrowo a najwygodniejsze zwykłe bawełniane pajace:-) Zacznę kupować na L4, bo wtedy będę miała troszkę czasu na to:-)

Olgadom fajne te getry:tak:Tylko sie zastanawiam czy nie beda pozniej cisnely w brzuszek, bo widze ze one sa takie na brzuch troszku.
Ja dzisiaj na obiadek robie gulasz z kasza gryczana i jakas surówke wykombinuje:happy2:

Gaja nie wiem czy tak na l4 bedziesz mogłam sobie poszaleć z zakupam,bedąc na zwolnieniu należy byc w domu z razie kontroli, dlatego też ja własnie cierpie bo nie mogę nigdzie sobie jechać,ewentualnie w weekendy:)

Gaja nie wiem czy tak na l4 bedziesz mogłam sobie poszaleć z zakupam,bedąc na zwolnieniu należy byc w domu z razie kontroli, dlatego też ja własnie cierpie bo nie mogę nigdzie sobie jechać,ewentualnie w weekendy:)

Karola z tego co wiem to zależy co ci lekarz napisze na L4, tzn oni jakies oznaczenia swoje mają:-)
Kontrola to przeważnie jest jak się od początku jest na zwolnieniu , po 6 m-cach wtedy ZUS zaczyna węszyć:-) Jeśli masz oznaczenie że musisz leżeć to wtedy dupka w szafie ale tez są sytuacje że matka nie musi leżeć lekarz wpisuje jakis tam swój symbol i wtedy nie ma aż takiego problemu.
Mojej koleżance np wypisał na notoryczne krwawienia z nosa (ciągle krew jej leciała po 3 razy na dzień) i z tym leżeć nie trzeba:tak:
No w każdym razie zawsze można powiedzieć że się było u lekarza:-p
Spytam się dokładniej na następnej wizycie:tak:

buziaki mamusie.......jeju aleście się rozpisały w ten weekend.. :) no nic już nadrobiłam

u nas samopoczucie w weekend takie sobie ale to chyba związane z przejedzeniem :-)... a wczoraj to chyba był dzień śpiocha bo ja co chwile zasypialam i dodtakowo w nocy nie mogłam spać :wściekła/y:
co do zakupów to ja też już zakupiłam spodnie ze skarpeta w H&M kosztowały bodajże 79zl ale jak na mój gust to troche są za duże no w sumie rozmiar większe niż moje jeansy.... kupiłam je bo brzunio się powiększył i w swoich jeansach mnie ciśnie to z rozpiętym rozporkiem chodzić nie będę:-(
co tydzień się ważę i od początku ciąży tylko 0,5 kg więc chyba nie dużo :)... ruchów maluszków nie czuje ale czasami jak leżę na plecach to taak jakby coś mnie uciskało

gratki dla wszytskich mamuś z dobrymi usg i nowinami my za tydzień kolejny raz przejdziemy genetyczne ... mam nadzieje że będzie dobrze.............

To na to wychodzi ,że za każde zwolnienie musisz płacić-szok.....:szok:

Za zwolnienie to chyba nie.... bo to chyba byłaby już przesada, nie?? Zresztą, teraz kiedy kasy chorych nie maja pieniędzy i chcą od każdego dodatkowych składek wszystko jest mozliwe :no:

Jak na razie to za usg poza trzema płaconymi przez kasę musiałam położyć 20 Euro.... no ale warto było bo lekarka bardzo długo pokazywała Fasolinę i opisywała każdą cześć ciała (Małż też był przy tym). A bezpłatne usg trwało 2 minuty .... skąd my to znamy.

reklama
Witam drogie Panie :)
Dopiero południe a Wy już tyle naskrobałyscie. Oglądałam bluzeczki, które wkleiłyście, są śliczne, ja na razie stoję z wagą, ale brzuszek już zaczyna wychodzić, więc tez muszę zacząć rozglądać się za czymś do ubrania. Po poprzedniej ciązy mam jeansy i eleganckie czarne spodnie z pasem, ale te jeansy jakos nie bardzo mi leżą, więc kupię sobie takie pod brzuszek na allegro. Poza tym muszę kupić kilka tunik i legginsy, hmmm tylko czekam na zwrot podatku, ale może coś kupię a konto :-D bo kilku tygodni to nie wytrzymam.
Fajne są teraz ciuszki w skepach tylko, kurcze !!! już większość promocji zimowych się skończyła a 100-200 za jedną rzecz to trochę dużo, zdecydowanie muszę przejść się po lumpeksach albo przeczesać allegro.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry