reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

wrzesień 2011

Hej Dziewczynki :)
ściskam serdecznie w niedzielę :)
Jak tam samopoczucie? U mnie jest jakoś lepiej. Nie mdli mnie tak bardzo. W piatek mam usg - nie moge sie doczekac :)

reklama
No i mamy niedziele.
Mi tez dzis mdłosci nie domczają tak bardzo i ciesze sie jak dziecko:-D.
Mieso dalej blee:baffled: ,ryby tez ale sie nie martwie bo w poprzedniej ciąży też tak miałam mieso po trochu zaczełam wcinac w 6 miesiącu:sorry2:.
Dzieki za informacje o zatokach u dzieci nie wiedziałam:tak: .
Zazdroszcze Wam spacerków bo my musimy jeszcze w domku posiedziec z katarkiem musimy :angry: ale na pewno sobie to odkujemy potem bo mi powietrze też sie przyda.

Miłej niedzieli.

A my wyszłyśmy na spacer..na 3 minuty..przeszłyśmy się ulicą do końca i do domu, moje dziecko marudziło, że nie chce, ze zimno..itd..rzeczywiście tu u nas jakoś bardzo wiało. Zjadłyśmy zupę, mnie coś zaczął boleć brzuch, położyłyśmy się i Iga w sekundę zasnęła..ja zaraz po niej. Spała ponad 3h. Miałyśmy jechać do mojej koleżanki, ale już mi się nie chciało ubierać, malować..i tak po domowemu cały dzień..i się zastanawiam czy nie iść do pracy, bo jak siedzę w chałupie to się robię mega leniwa, tragedia..Iga też woła, ze nie chce w domu, tylko do przedszkola..i chyba tak to się skończy.
dziuba mój to ma taką korbę z meczami koszykówki, wali się, pali, a na mecz musi iść..zawsze mi mówi, ze to jego praca- pracuje w radiu i fakt robi jakieś relacje, ale kurde zielona góra to chyba nie rejon słupska ani gdańska..także zaraz mnie trafia..alkoholizacje z kolegami jakos się skończyły..rzadko się zdarza, a jak już to kulturalnie w domu koło 2..ale to chyba z wiekiem przychodzi:-) człowiek się rozleniwia.
elsi pora idealna na dzidzię:-)

witam wszystkie mamusie:) nie pisałam przez weekend bo wczoraj byłam na urodzinach u tesciowej...oczywiscie z racji tego iz nie pije bylam kierowca i siedzialam do konca... dzis oczywiscie obiadek u tesciowej bo nie wypadało tak sobie pojechac wczoraj jak nas zaprosila...wogole sie nie wyspalam tam... masakra:/ ale za to dzis nadrobie:) klade spac chyba juz teraz:) takze pozdrawiam i do juterka:*:*:*

Witam się niedzielnie:-)

U mnie też mdłości bardziej do zniesienia. W pierwszej ciąży minęło z końcem 3 mies więc mam nadzieję, że teraz też powoli się zakończy.

My zaraz musimy wyskoczyć gdzieś do galerii na plac zabaw bo pogoda brzydka a Bartek jak się nie wyszaleje to jest strasznie niegrzeczny.

U nas z piciem z kolegami nie ma na szczęście problemu.Zazwyczaj wychodzimy razem do znajomych albo ktoś do nas przychodzi. Czasem kumpel przychodzi do M i siedzą w domu. Za to często ma jakieś spotkania związane z pracą, ale to raczej kulturalnie do restauracji albo na 1 czy 2 piwka.I o przyzwoitej godzinie wraca także z tym jest ok.

aniawos współczuję weekendu samej.:-( U nas M czasem M jedzie gdzieś w delegację, ale to zawsze w tygodniu. Za to nie mam problemu z meczami bo M wogóle ich nie ogląda:-p

Ania - Boshe jak ja bym chciała żeby oja kiedykolwiek zasnęła na 3godz!!!!!!!! Martyna nawet jak miała 2miesiące to spała po pół godzi i do widzenia :angry: mam nadzieje że to drugie będzie lepsze w spaniu...

my byliśmy na spacerku, na obiad przyjechał mój tata bo mama w łóżku 39 gorączki, a chłop se sam nic nie ugotuje, a tak przynajmniej i zjadł i się z małą zobaczył :-D a ledwo co pojechał tata to ja na łóżko i chciałam iść spać, a S mnie zagonił do roboty bo wyszedł jakiś samochód z kumplem oglądać, tak to jest...
jutro idę do pracy na 7, za to o 12 koniec, tak bym mogła pracować... cały dzień dla siebie jeszcze... chyba pogadam na poważnie z lekarką o tym zwolnieniu...

miłego wieczoru!

Hej Mamusie,:-)

Pojawiam sie u Was rzadko, ale często czytam.
Dzis mam trochę czasu bo zrobiłam sobie wagary z racji tego ze jestem
przeziebiona. Mdłości na szczęście mnie nie trawia wiec czuje sie dobrze.
Na razie zaliczylam plukanie gardła solą i herbatę z miodem i cytryna.

Dziuba ja podobnie jak Ty cierpię na bezsenność ale akurat moja cora spała ładnie z przerwa na cyca oczywiście. Pogadaj z ginka o tym zwolnieniu bo jak jest okazja to trzeba wykorzystać.

Natusia to fakt ze jak dZieciaki sie wyszaleja to większy spokój jest.

Katezb ja tez za kierowcę robię ale mój A na szczęście solidaryzuje sie ze mną i mało pije. Zreszta teraz to ja ledwo dociagam do 22giej.

Ellis gratuluje zafasolkowania. A jak tatuś przemówił wreszcie?

Aniawos mąż fan to faktycznie mały problem ale jeśli zdarza sie sporadycznie to można przymknac oko.

Mononoke ja poprzednia ciążę tez przez lato przechodzilam bo corcia urodziła sie 30.09. Powiem Ci ze to było super nie musiałam kupowac ciepłych ciuchów ominął mnie okres przeziębien. Duzo świeżych owoców i warzyw ,dla mnie
same plusy. Nad wodę jeździłam ,ale wiadomo każdy odczuwa inaczej.
Moze nie bedzie takich upałów.

Młoda w przedszkolu, A w pracy a ja idę coś przekasic na śniadanie.
Na dworze u nas tak pięknie ze aż mi żal w chatce siedzieć.

Ostatnia edycja:
misiako Jak dla mnie moze byc cieplo i goraco :D Uwielbiam taplac sie w wodze :D Wiec jak bedzie goraco to bede miala pretekst zeby sie wybrac gdzies nad jeziorko albo odkryty basen :) Juz sie nie moge doczekac :>

Wybaczcie dziewczyny, ja tez czytam wszystko ale z odpisywaniem tez u mnie ciezko bo jestem straszie zarobiona. Wczoraj bylam na 2 egzaminach i musze sie pochwalic ze dostalam 4,0 i 5,0 :D Teraz liczy sie dla mnie zeby zdac bo z ogromu obowiazkow i obdarowana fasolka ciesze sie ze w ogole sesja idzie do przodu :D

Wkurzam sie tylko bo w nocy spac ie moge, wczoraj padnieta polozylam sie... zasnelam na 2 godziny a potem pobudka i do rana krecenie sie z boku na bok :/ ehhh

Ide na jakies sniadanie bo oczywiscie zasnelam dopiero nad ranem ....
Buziaki dla wszystkich i milego dnia! :)

Monoke pomylilam posty tamten o lecie miał byc do Mamaboo;-):-D

Gratuluje zaliczonych egzaminów :-)
Ja z Majcia w ciazy bronilam licencjat w 6 miesiącu na 5:-)

Tobie tez sie wszystko uda zwłaszcza w II trymestrze ma sie potężnego koPa do działania.

Miłego dnia:happy:

reklama
Hej dziewczyny, jak mnie dzis w pracy zmulilo, gadam przez telefon i moment za brzuch sie zlapalam i do kibla, szefowie dziwnie patrzeli. Poki co nie wiedza. Powiem im pod koniec miesiaca. Ogolnie jestem bardzo zmeczona i senna, i czesto mi nie dobrze. Ale ciesze się z tego!

Do góry