reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

wrzesień 2011

a u mnie nadal brak dolegliwości ciążowych:) w środe do lekarza ide to się uspokoję jak potwierdzi że wszystko ok:) w nas wczoraj była śliczna pogoda a dziś znowu chmury a to mi nie służy bo cały czas chodzę zaspana...

reklama
a mi smutno bo mam wizytę dopiero za dwa tygodnie, tak jak wcześniej pisałam gin musiała ją przełożyć bo była chora ponad tydzień...chciałabym już jak najszybciej mieć to zgłowy, wiedzieć że wszystko ok, serduszko bije i w ogóle porobić te wszystkie badania, wiedzieć czy wyniki są dobre czy czegoś nie potrzebuje brać itp...

Tak się cieszyłam dziewczyny, że mdłości mijają, ale wczoraj jeździliśmy po meblowych narożnika szukać i po powrocie tak mi głowa rozbolała, że po 15 zasnęłam z wielkim pulsowaniem (zaraz po mnie S i małą też zmógł sen :) i tak spaliśmy wszyscy do 18.30!!!! I dalej mnie głowa bolała do niewytrzymania. Myślałam, że rano będzie lepiej, ale jak tylko wstałam zrobić małej ciepłe kakao, nudności i mdłości znów się zaczęły...:wściekła/y::angry: Dobrze, że głowa trochę odpuściła, chociaż czuję lekkie ćmienie i w końcu ogarnęłam siebie i mieszkanie, bo wyglądało jak pobojowisko, a ja...szkoda gadać, gorzej niż trol jakiś :-D. Ale najfajniejsze jest to, że wpadł do mnie przyjaciel na kawę i przyniósł pyszne ciacho, od razu lepiej się zrobiło :happy:
A jutro pierwsza wizyta u ginka, a po wizycie, jeśli wszystko będzie ok, rozgłaszamy światu nowinę :laugh2:

Witam.
W konicu widziałam sie z GP a w poniedziałek 14 lutego:-) wizyta u połoznej.
ogólnie to mam strasznego lenia dawno w domu takiego bałaganu nie miałam:zawstydzona/y::no: denerwuje mnie to a jednoczesnie nic mi sie nie chce i w dodatku pogoda blee:angry: wieje i mży:wściekła/y:.Nic sie nie chce.

Cześć,
zostałam jednak w domku. Przetrzymam małą do czwartku, do czasu badania słuchu, a w piątek niech leci do przedszkola:-)
Dzisiaj byłam u lekarza ze swoim jelitem, dostałam jakieś kulki, zobaczymy..
..potem do galerii, musiałam kupić coś dla taty, bo ma dzisiaj urodziny. Popołudniu jedziemy na kawkę..ja na herbatkę, bo kawy jeszcze nie pijam..śmierdzi..;-)
Kupiłam małej w re kidsie dwie pary dżinsów..i co? muszę oddać, bo są za ciasne w brzuchu:szok: były jeszcze jedne, inny model, może te będą dobre..brzuchacz mój mały:-)
motyl mnie też zaczyna wkurzać syf w chałupie, niby odkurzone itd..ale jakoś tak brudno mi się wydaje, a nie chce mi się nic robić. jeszcze trochę i może się zmobilizuję..czuję już się lepiej, wiec by wypadało..
dziuba no mojej sie sporadycznie zdarza taki długi sen. Jak była małą to spała tyle, ale na spacerze w wózku jak chodziłam..jak się zatrzymałam budziła się..i spała przy cycku, jak odkładałam to się budziła..no i w swoim łóżeczku nie spała nigdy..nauczyłam ją spać ze sobą i wkładana do łóżeczka darła się tak, ze aż się krztusiła, a ze mi się z nią dobrze spało, to tak spałyśmy do 2-go roku życia albo trochę dłużej, teraz ma swój pokój, zasypia ze mną albo z P a potem odkładamy ją do niej.no i teraz to już prawie w ogóle nie śpi popołudniu, wczoraj coś ją zmogło, ale potem wieczorem rzucała się do 22..

.. i wiecie co zauważyłam? że po białym chlebie zaczyna mnie mulić..siedzi mi na żołądku i ogólnie blee..

Cześć dziewczyny! No to ja leżę grzecznie w łóżeczku po sobotnich wojażach na pogotowiu..Póki co tydzień zwolnienia, ale wytrzymam w łóżku i wyleżę to co muszę...Sił na pisanie troszkę brakuje;-( Pozdrowienia dla wszystkich Mamusiek i dobrego samopoczucia życzę!

Witam mamusie
U nas ciagle pogoda beznadziejna, jakby to slonce wyszlo to czlowiek od razu by sie lepiej poczul, a tak glowa boli i spac sie chce ciagle.
W sobote bylismy u znajomych, nawet fajnie bylo, troche sie rozerwalismy:-)
Rockgirl nie ma tego zlego, pojdziesz pozniej, to bedzie lepiej widac fasolke:-)
Ellancz u mnie jest to samo, tak mi sie nie chce sprzatac ze szok, dobrze ze Pawel lubi porzadek, to mnie wyrecza:-)
Motyl super data na wizyte
Aniawos moja Majka nosi jeansy na 3-4latka, nogawki podwijam, bo sa za dlugie, ale w pasie sa dobre, bo jej rozmiarowki sa za ciasne w pasie...wiec mamy ten sam problem:-)

Wiecie jak moja Mala mnie zaskoczyla w sobote...ubieram ja do znajomych, a ona do mnie "Kocham Cie" a ja na to "a za co mnie tak koschasz" a Mloda do mnie "za życie" normalnie mnie zatkalo

reklama
Madzik pięęęękne słowa malutkiej, takie wzruszające. Wydaje nam się, że dzieci tak mało wiedzą i rozumieją i może faktycznie nie są do końca świadome rangi wypowiedzianych słów, ale jak dzieciątko mówi w ten sposób, to aż dech w piersi zapiera skąd u nich takie słowa. Mnie za każdym razem wzrusza kiedy moja mała przybiega i wtula się we mnie ze słowami, że mnie kocha, a mojemu S załamuje się głos. To takie proste, a tyle radości i pięknych chwil nam daje :-) Cudnie :tak:, to świadczy o tym, że dzieci czują się kochane i potrzebne, dlatego przytulajmy nasze maluszki i powtarzajmy często, że je kochamy, a usłyszymy takie słowa...

Do góry