reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

wrzesień 2011

Witam i ja;).

Mnie żadne dolegliwości ciążowe narazie nie dopadły i mam nadzieję, że tak już zostanie;). Bolą mnie tylko piersi ale z tym sobie poradzę no i zmęczona jestem, ale to pikuś;).
W pracy wiedzą już od tyg,że jestem w ciąży, a to dlatego,że pracuje jako hemik w laboratorium i musiałam zadbać o maleństwo już od samego początku. Automatycznie zostałam oddelegowana do lżejszej pracy i wszyscy dbają o mnie;).
Myślę,że pracę pociągnę do około czerwca, no chyba,że zdrowie nie bedzie mi dpisywa to wtedy odpuszczę. Napewno muszę dotrwa do wczasów pod gruszą, bo będzie kasa na wózek;)

Pozdrawiam i zyczę miłego południa;)

reklama
Witam się i ja :-)
Dziuba i ja dzisiaj zostałam wyprowadzona z równowagi w pracy do tego stopnia, że miałam ochotę rzucić tym wszystkim i powiedzieć: do widzenia w 2012 roku ! Ale ... wiem, że za chwilę zabrakło by mi pracy. Nie potrafię na dłuższą metę wysiedzieć w domu.
Ellancz mnie też co jakiś czas strasznie boli głowa, jakby migrena bo mam światłowstręt... A żadnej tabletki nie wolno, ale przechodzi po spaniu na szczęście.
Rockgirl, doczekasz się. Ja też marudziłam po pierwszej wizycie, że tak długo muszę czekać a tu proszę - już za 2 dni wizyta. A im óźniej tym więcej zobaczysz na USG :-)
Nanusia82 to ładne macie wczasy pod gruszą, ze na wózek Wam starczy :-D
BigChild po takiej akcji to się chyba domyślają :-)
Misiako no masz rację, bardzo się cieszę z tego, że ciążę będę przechodziła w czasie gdy same świeże warzywa i owoce. To jest plus, ale naprawdę przerażają mnie te upały, wiem jak mi było ciężko w to lato pomimo, że w ciąży nie byłam. Chyba codziennie nad wodą będziemy :-)

Mnie coś dzisiaj brzuch pobolewa, ale wykąpię Młodego, potem siebie i będzie leniuchowanie w łóżku. Miałam ciężki dzień, a Młodemu się dzisiaj buzia nie zamyka... Jak trajkotka normalnie :-D

Cześć Kobietki!

Witam nowe wrześniowe Mamuski! Gratuluję!

Ja właśnie wcinam sałatkę grecką... Jem ją co 2 dni :sorry: Taką mam fazę. Za to niemalże wcale nie mam ochoty na mięso ani wędliny - tylko serki, śledzie :-p i warzywa i owoce. Jeszcze kwaśne zupy mi przchodzą... W niedzielę wpadłam w panike i trochę się podłamałam,bo nie mogłam zapiąć sie w spodnie na kancik w których byłam tydzień temu:-(. Strasznie szybko rosnę i chyba czas najwyższy pomyśleć sobie o wymianie garderoby. Tylko wstrzymam się jeszcze do wizyty, którą mam w piątek! Już nie mogę się doczekać. Mam wielką nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Bardzo proszę o kciukasy ;-)!!!

Chciałam jeszcze podpytać może znacie jakieś firmy ciuszków ciążowych o większych rozmiarach niż standardowe. Mam trochę więcej ciała tu i ówdzie i wielki problem z ciuchami... Chodzi mi o rozmiary 44+:zawstydzona/y:

Cześć..
a ja właśnie pożarłam 5 kromek chleba z salami i pomidorem..jakoś miałam ochotę..i dalej mam, ale to już przesada..także jutro na śniadanie:-) dojem dalej..
nanusia czyli planujesz jeszcze urlop? ja już w tym roku odpuszczam, przyda sie po urodzeniu dzidzi..u bas pod gruszą dają jakieś 300 zł za osobę..bez rewelacji..
lina też zastanawiałam się wczoraj nad sałatką grecką..ale narazie skończyło sie na pomidorach..

A dzieciaki jak tak się przytulają i mówią kocham..to zawsze wzrusza, moja już tak świadomie się przytula i mówi kocham Cię mamusiu..jesteś piękna:tak:super..

Dobranoc kobitki, do jutra..

Hejka. U mnie dolegliwości w normie czyli może być, tylko od kilka dni ciągle mnie mdli. Nie wymiotuję, ale ciągle mi niedobrze i odbija mi się:zawstydzona/y:
Dziewczyny help, jak mam się zmusić do jedzenia? W życiu tak nie miałam, że na siłę musiałam w siebie wpychać. Teraz wiem, że muszę jeść, a nie dam rady!! Od początku ciąży spadło mi chyba z 5kg. Boję się o dzidzie. Gin mówi, że niektóre dziewczyny tak mają, że na początku chudną. U mnie nie dość, że nie chce mi się jeść to jeszcze mam ostre nerwy w pracy, co też nie działa na apetyt. Co robić?

Mężu stara się i ciągle coś mi podsuwa, a ja zjem troszeczkę i już nie mogę. Ehh.

No i przez złą sytuacje w pracy odroczyliśmy oznajmianie dziadkom o fasolce, bo czekamy na dogodniejszy czas, żeby się ucieszyli, a nie powiedzieli "fajnie, ale czy to dobry moment?":-(

Dobra nie przynudzam już. Miłej nocki wszystkim życzę.

dzoana82 - U mnie tak samo z jedzeniem. Ciągle mi niedobrze i nic mi nie smakuje. Ani czekoladka, ani szynka, ani mięsko. Normalnie się muszę zmuszać do bananów (które uwielbiam) i do sucharków. Wczoraj jeszcze zjadłam zupę ale tylko połowę talerza. Waga oczywiście leci mi w dół ale jak na razie nie martwię się tym. Co do dobrego momentu na dziecko to słyszałam kiedyś że jakby ludzie rodzili tylko wtedy to by przynajmniej było nas o 2/3 mniej albo wcale nie było by dzieci. Zawsze można znaleźć wymówkę.

Witam,

Jestem tu nowa. Też będęmamą 15 września. Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy. Jakie dziś macie samopoczucie?

Ostatnia edycja:
witaj mira:):) i witam wszystkie mamusie na forum:)ja dzisiaj obudzilam sie i od razu jestem glodna...szok bo ostatnio pierwszy posiłek zawsze kolo 13 a dzis juz tak rano musiałam coś zjeść:):):)ogolnie czuje sie nawet juz lepiej..wiadomo mdłości wracają ale nie są juz tak mocne:)

lina jesli chodzi o ciuszki ciażowe to ja bede patrzec na allegro:):) tam duzo świetnych rzeczy w kazdym rozmiarze mają:):):)ja to planuje całą ciąze w getrach i tunikach chodzic:):):)tak jakos mi wygodnie :):):)

Miłego dnia:*:*:*

reklama
Hej dziewczyny! ale mi sie dluzy czas do wizyty. Jak widze u innych ze juz w 5 tyg serduszko bylo widac, to mi smutno, bo u mnie nie bylo. Pocieszam sie ze skoro nie ma zle to chyba jest dobrze. Codziennie z drzeniem ide do lazienki czy nie zobacze jakiegos plamienia czy cos. Ogolnie to jestem pozytywnie nastawiona, zebyscie nie daly sie zwiesc moim negatywnym marudzeniom :D

Do góry