reklama

wrzesień 2011

aniawos to najwyrazniej mieszka u mnie w brzuchu jakis krab bo inaczej sobie tego nie potrafie wytlumaczyc :-)
Ale co by to nie bylo, to niech sobie chodzi. Predzej czy pozniej i tak noge wystawi przez brzuch i wtedy to na pewno bedzie moj maluch a nie krab :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Aniawos - z tym kłuciem w piersi - to chyba się zdarza, bo ja niestety przez dwa dni miałam takie kłucia nagłe, strasznie bolesne. I teraz tez czasami miewam - ale rzadziej.
Z ruchami maleństwa - to naprawdę w pierwszej ciązy zaczyna się je odczuwać mniej więcej w połowie... Zapewne to nie jest reguła, ale u mnie się sprawdziła. W kolejnych ciążach odczuwałam ruchy już o wiele wcześniej. nawet lekarz za bardzo nie chciał mi wierzyć - ale byłąm pewna kiedy po jakimś czasie po prostu się nasiliły. Więc - napewno jak je poczujecie - to będziecie pewne, ze to właśnie to. Od pierwszego poczucia - stają się częstsze i silniejsze - regularne.
Ja narazie nic nie czuję - ale naprawdę nie ma się co przejmować - żadnej z nas to nie ominie :-)

Dzięki za życzenia zdrówka - działają - bo czuję się lepiej. I pogoda u nas śliczna - 20 stopni... Aż chce się żyć.

I jeszcze tak sobie przypomniałam - podczas ostatniej ciązy kupiłam sobie cudowny mebel, który okazał się niezastąpiony w ostatnich miesiącach ciązy, podczas nocy, które męczyły bezsennością - no i później jak Maluszek był na świecie
FOTEL BUJANY
i uwierzcie mi - bujałam sie podczas ciąży, bujałam się z Maluszkiem jak karmiłam, jak był niespokojny - a nigdy w życiu nie miałam problemów z jego zasypianiem. Kładłam go do łóżeczka - i po prostu - zasypiał. I było tak juz zawsze - wieczorem kąpiel, mleczko i do łóżeczka - żadnego kołysania, podskakiwania itp. Od urodzenia - zawsze sam zasypiał i zawsze w swoim łożeczku.
Teraz też planuję znalezienie wygodnego fotela bujanego. Naprawdę polecam.

Ostatnia edycja:
ja jak leże to czuje jak się rusza,
ja fotel bujany mam w planach,nawet teścia namawiałam żeby mi kupił,bo ostanio sobie do domu zakupil i tak mi fajnie na nim

mnie piersi nie bolą ale strasznie mnie sutki swędzą... a podrapać się nie można!!!:-)

ja dziś się źle czuje:-(:-(:-( brzuch i plecy mnie bolą:-(:-(:-(

ten fotel bujany super sprawa na allrgro znalazłam fajny zgrabny za 160 zl z moich okolić!!!! chciałam sobie kupić taką poduszkę dla kobiet ciężarnych w kształcie litery C lub S ale one kosztują 120 zł!!!! strasznie dużo jak za poduszkę

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Jakoś te gipsowe odlewy brzucha nie robią na mnie wrażenia, no i co z tym potem zrobić, przecież to spore jest, a jako wystrój mieszkania nie widzi mi się ;-)
Ania jechałyśmy tak wcześnie, żeby być właśnie na tą 7 i powiem ci, że po godzinie wcale nie było mniej, tylko jeszcze dochodzili ludziska. W sumie wyszłyśmy stamtąd o 8, ale byłyśmy zdane na komunikację miejską a przez te ranne korki tyle nam zeszło. Nie było źle, bo Nelka towarzyskie dziecko, więc ze wszystkimi dziećmi musiała się poprzytulać i zagadać :-),a ja mogę czekac, mi to nie przeszkadza, ale jednak miło kiedy ludzie przepuszczają ciężarne, zwłaszcza w końcowych miesiącach, jak jest już naprawdę ciężko.
Ja zawsze przepuszczam dziewczyny z brzuchem, żeby miały lżej, a ten przepis czy ustawa to już chyba od dawna jest, przynajmniej tak mi się wydaje, chociaż powiem wam, ze w poprzedniej ciąży jak stałam w kolejkach np na poczcie juz w zaawansowanej ciąży, to ludzie od razu wzrok odwracali i udawali, że są raptem czymś zajęci, albo że zupełnie mnie nie widzą. Nie domagałam się nigdy, żeby mnie przepuszczali, ale jednak to takie przykre...
Ewelina super, że wracasz do świata żywych :-), fotel bujany też bym chciała, ale to jednak trzeba mieć kawał miejsca żeby go postawić ;-)

Dziewczyny,
kojarzycie dziuba127 coś się ostatnio nie odzywa. Mam nadzieję że to tylko chwilowy np. brak sieci i nic poważnego się nie stało.

reklama
hej dziewczyny,
co do brzuszka gipsowego to nie dla mnie, niemialabym co z tym zrobić potem... dla mnie lepsze są zdjęcia:)
zdrówka dla wszystkich chorowitek:)
jesli chodzi o kolejki i przepuszczanie w ciązy to w pierwszej ciązy jakos pod koniec to w tesco jak stałam w kolejce to podeszla babka i powiedziala zebym z nia przeszla i mnie skasowała u siebie na kasie bez kolejki..mile to bylo..:) a tak to ludzie stojacy w kolejce sami z siebie nic...a to świateczne zakupy wiec mega kolejki byly:) a tak to jakoś nie zabiegałam nigdy o to by byc pierwsza w kolejce:)

dziuba gdzie ty sie zgubiłas nam??martwimy się:*

miłego dnia dziewczyny:*:*:*

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry