reklama

wrzesień 2011

Heheh serio fajne uczucie. Mi sie czasem cos przeleje, czasem cos zakluje, czasem cos jakby mnie szczyplo od srodka. ALe to jeszcze nie to. Wiem ze jak to poczuje to bede pewna ze to moj babel.

reklama
Ja czytalam, ze kiedy dziecko jest jeszcze takie male, tak od ok. 14 tygodnia czuje sie wlasnie takie dziwne szczypanie, klucia itp. a nie tak jak bysmy sobie wyobrazaly typowe doznania gdy dziecko sie rusza jak w pozniejszym okresie ciazy i ze czasami moga kojarzyc sie bardziej z bolem niz przyjemnymi odczuciami ale to jest ponoc jak najbardziej w porzadku:tak::-)

ooo to nie wiedzialam :) Dla mnie to wlasnie czasem srednio przyjemne, a czasem sie usmiechne. Ale to serio tak moze raz, dwa razy wieczrkiem i koniec. Takze poki co spokoj mam.

Ja tez sie zdziwilam jak to przeczytalam, ale zrodlo sprawdzone wiec wierze ze tak jest. Tym bardziej, ze za bardzo regularnie to mam i konkretnie wlasnie jak sie na bok przekrecam wiec mysle ze tak wlasnie jest :-)

hej ;-)
My z synkiem zaliczyliśmy spacerek i herbatkę u znajomej a teraz łobuz śpi. Już dziś nie idziemy bo wieje na dworze i wolę już nie ryzykować .... I tak już Mnie coś głowa boli mam nadzieję, że to przejściowe ...
Też śpiąca jestem, ale muszę niestety obiad robić ... Widzę, że się tutaj wstrętne choróbska Was czepiają - ZDRÓWKA WAM MAMUŚKI ŻYCZĘ!!!

kurcze a ja jeszcze nie czuje ruchów i zaczynam sie martwić nie jestm jakaś zawalona tłuszczem więc wydawało mi się że zacznę je czuć wcześnie... na szczęście w środe ide do gina to się trochę uspokoję...

bafinka jeszcze wcześnie..spokojnie masz czas do 20 tyg. nie ma co się martwić. ja jestem w drugiej ciązy, powinnam czuć wcześniej..a nie czuje..kilka razy coś mi się "przydarzylo" ale nie jestem pewna czy to to..takze nie martw się. Wiem, ze czeka się na ruchy, ale jescze sie doczekasz:-)

Mnie dzisiaj kłuje cycek:cool: jeden, prawy jakby mi ktoś szpilkę wbijał w sam środek..nieprzyjemne uczucie..

Cześć dziewczyny

Leżę... jak lekarz przykazał, ale nie wiem jak ja 3 tyg wytrzymam:-p

Ja się wczoraj podpytałam mojej gin czy to co czuję to ruchy dziecka,bo też czasem czuję takie łaskotanie od środka i jakby się coś przelewało,uśmiechnęła się i powiedziała że na takie konkretne ruchy jako pierworódka muszę poczekać do 18-20 tyg.

Ja też odwiedziałam c&a jakiś czas temu i zakupiłam jeansy ciążowe z przeceny, bardzo fajna guma wydaje mi się w sam raz i od wewnątrz spodnie przy pasku mają gumki do regulacji.Rewelacyjne i bardzo wygodne.

reklama
bafinka Opinia eksperta:
Przez pierwsze tygodnie ciąży dziecko to właściwie zbiór wyobrażeń rodziców. Na podstawie rozmaitych lektur, zapisu obrazu USG, samopoczucia, a nawet snów kobiety tworzy się obraz tajemniczej maleńkiej istoty, która tkwi gdzieś schowana w ciepłym, bezpiecznym brzuchu mamy. Ale około 16.-22. tygodnia ta wymarzona istota po raz pierwszy okazuje się kimś prawdziwym, realnym i na dodatek - całkiem żwawym.

także masz jeszcze czas:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry